Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA ) İstanbul İl Başkanlığı 5 Aralık'ta İstanbul'daki 12 ilçenin kurucu ilçe başkanını kamuoyuna duyurmuştu. Bu ilçelerden biri olan Küçükçekmece'de Kaan Engin Özaydemir ilçe teşkilatını kurmakla görevlendirildi. Özaydemir atamanın ardından Sefaköy Kartaltepe Mahallesi Halkalı Caddesi lokasyonunda ilçe merkezi için bir daire kiralayarak çalışmalarına başladı. Özaydemir; Neval Karagöz, Fatih Aşçı, Hüseyin Taşdemir, Nezih Konca'dan oluşan kurucular kurulu ile birlikte Deva Partisi genel merkezinin resmi web sitesi üzerinden Küçükçekmece teşkilatına üyelik ve gönüllük başvurusunda bulunan 694 istekli ile yüzyüze veya zoom ortamında tek tek görüşecek. İlçe yönetim kurulunda görev almak isteyen gönüllüler arasından partinin belirtmiş olduğu kriterler doğrultusunda ilçe teşkilatının kurucu yönetim kurulu tespit edilecek.

KÜÇÜKÇEKMECE'DE 694 BAŞVURU VAR

İlçe Başkanı Kaan Engin Özaydemir, " Bana görev tebliğ edilene kadar teşkilatımızda görev almak isteğini belirten 694 başvuru olmuştu. Kurucu başkan olarak yetkilendirilmemin ardından bu listenin dışında yaklaşık 100 kadar arkadaşımızın bizimle çalışmak istedikleri yönünde talebi bana ulaştı. Daha önce bir başka partide sahaya yönelik çalışma gerektiren bir görevde bulunduğum, oy ve Ötesi'nde Küçükçekmece Koordinatörlüğü yaptığım için siyasetle meşgul olan önemli bir insan kaynağı rezervine sahibim. Tüm insan kaynaklarımız arasından Küçükçekmece siyasetine etki edebilecek, partimizin İstanbul teşkilatlarında lokomotif ilçelerden bir olacak kadroyu kuracağımız konusunda yüksek bir özgüvene sahibim. " dedi.

"HEPSİ KÜÇÜKÇEKMECE SİYASETİNE DEĞER KATACAK"

Gönüllü listelerini taradığında uykularının kaçtığını ifade eden Özaydemir şöyle devam etti : " İlk iş olarak ilçe binasını bulup kontranı yaptım. Kurucular kurulumuza görev tebliğ edilene kadar, zaman kaybetmemek adına siyasi tecrübesine güvendiğim bir ekip ile birlikte gönüllü listesini kıymetlendirdim. Gönüllü başvurularımızı inceledikçe uykularımın kaçtığı geceler yaşamaya başladım. Çünkü, neredeyse hepsi Küçükçekmece siyasetine değer katacak, bilgi ve birikim sahibi insanlar. Pek azı daha önce siyasetin içinde bulunmuş. Küçükçekmece'ye siyaset aracılığı ile hizmet etmeye ilk kez talipler. Yönetim kurulu, mahalle başkanlıkları, ihtisas komisyonları, mahalle birimleri gibi teşkilat organizasyonumuzun pek çok önemli noktasında görevlendirilmeler yapacağız. Bu görevlendirmelerin ardından acaba partimize hizmet etme şansı tanımadığımız bir arkadaşımız olur mu? Bir kişinin gönlü kırılır mı? Arkadaşlarımızı daha faydalı olacağı bir görev varken daha az katkı sunacağı bir alanda istihdam eder miyiz? gibi endişeler taşıyorum. Başka siyasi yapılarda ilçe binasının kapısını açacak kişi bulunamazken, bizim böyle memnuniyet verici uykusuzluklarımız var." diye konuştu.

"BABACAN, EKONOMİK ENTÜBEDEN ÇIKARACAK"

Özaydemir; " Partimize yönelik bu teveccüh gösteriyor ki milletimiz için Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan ülkemizi ekonomik entübeden çıkarabilecek en yetkin kişidir. Halkımız ekonominin dümeninde Sayın Babacan'ın olduğu günlerin özlemini çekiyor. Bugünkü iktidar Ali Babacan'lı günlerin mirasını artık tüketmiştir." iddiasında bulundu.

KAAN ENGİN ÖZAYDEMİR KİMDİR?

Daha önce İyi Parti'de siyaset yapan, Küçükçekmece İlçe Başkan Yardımcılığı görevinde de bulunan Özaydemir Deva Partisi'nin kurulması ile birlikte İyi Parti'den istifa etti. Oy ve Ötesi adlı sivil toplum kuruluşunda Küçükçekmece koordinatörlüğü yaptı. Özaydemir İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi mezunu. Sigortacılık sektöründe faaliyet gösteren bir brokerlik şirketinin ortağı olarak ticari faaliyetine devam ediyor. Evli ve iki çocuk babası.

TAYFUN ERCAN -KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi