Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Küçükçekmece Teşkilat İşlerinden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Turan Veziroğlu’ndan iddialı bir üye hesabı geldi. Kent Yaşam aracılığı ile iddialı hesabını kamuoyu ile paylaşmak isteyen Veziroğlu şunları söyledi:

DEVA’NIN YÜZDE 1’İ KÜÇÜKÇEKMECE

“Son yerel seçimlerde (2019) Türkiye genelinde 57 milyon seçmen vardı. Bunun 539.925’i Küçükçekmece seçmeni. Ülke genelindeki seçmenin yaklaşık yüzde 0.95’i yani yüzde 1’i Küçükçekmece’de. Biz de İlçe Başkanımız Kaan Engin Özaydemir ve kurul arkadaşlarımızla birlikte önümüze bir hedef koyduk. Ülkemizdeki seçmen sayısı ile ilçemizdeki seçmen sayısını oranladığımızda çıkan yaklaşık yüzde 1’lik rakamı üye sayısı içinde en alt oran olarak belirledik. Yani partimizin Türkiye genelinde yapacağı üye sayısının yüzde 1’i kadarı kendimize alt hedef olarak belirledik.

TÜRKİYE’DE 500 BİN, KÜÇÜKÇEKMECE’DE 5 BİN

DEVA partimizin kuruluş günü itibari ile çağın vebasının Türkiye’de resmi olarak ilk açıklandığı gün olmuştu. Denk gelmiş veya getirilmişti. Bu iki yıllık süreç DEVA ailesinin büyüme çalışmalarını yavaş ve kontrollü yürütülmesini zorunlu kılmıştı. Türkiye’nin yeni normallerle yaşama alışkanlığı edinmeye başladığı bir sürece girdik. Yeni süreçle saha çalışmalarının artmasıyla birlikte DEVA’ya olan ilginin resmi veri olarak karşımıza çıkacağını düşünüyorum. Türk halkı Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan’ı seviyor, güveniyor ve umut olarak görüyor.  2023’de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar Türkiye genelinde 500 bin üye sayımızın olacağına inanıyoruz. Bu doğrultuda İlçe Başkanımız Sayın Özaydemir, Küçükçekmece olarak en az 5 bin üye hedefi belirledi. Küçükçekmece’de 5 bin üye yapacağız.

DENEYİMLİ BİR İLÇE BAŞKANIMIZ VAR

Eğitimini siyaset bilimi üzerine tamamlamış, Küçükçekmece’ye hakim, demografik yapıyı bilen seçmenini tanıyan deneyimli bir ilçe başkanımız var. Yönetim Kurulunu iyi motive eden, bir plan dahilinde saha çalışmaları organize etmeyi önemseyen başarılı bir takım lideri olduğunu düşünüyorum.

Ben kongre ile birlikte yönetim kuruluna girdim ve ilçe başkanımız teşkilatlanmayı üstlenmemi istediğini belirtti. Onur verici zor bir görev olduğunun bilincindeyim. Siyasette  görmeye alışkın olduğumuz bir şey var. Siyasetçiler kendilerini göstermek için kağıt üzerinde istatistiklerini şişirirler. Küçükçekmece’de asla  bu tarzda bir uygulama olmadığını, sabırlı ve bir strateji doğrultusunda hareket edildiğini gördüm. Ben yönetime dahil olmadan önce oturmuş olan bu anlayışın başarılı sonuçlar almamda önemli bir katkı olacağına inandım.

“AMAÇ ÜYELERİMİZİN AKTİF BİRER SİYASETÇİ OLMASI”

Göreve geldiğimde kağıt üzerinde, dostlar alışverişte görsün diye mahalle başkanları atanmadığını gördüm. Partimize başvuran üyelerimiz hakkında ‘Teşkilatlara nasıl bir katkı sunabilirler?’, ‘Ne kadar vakit ayırabilirler?’, ‘Siyasete vakit ayırmak onları ekonomik yönden zora sokar mı?’, ‘Aileleri siyasete ayırdıkları zaman için onlara ve DEVA ailesine gönül koyar mı?’ şeklinde pek çok soruya cevap aranıyor. Üyelerimizin en verimli olabileceği koşullar belirleniyor. Bu çalışmalarda amaç üyelerimizin aktif birer siyasetçi olması.

Bugüne kadar yapılan çalışmalarda yoğun bir şekilde bu raporlamalar yapılmış. Emeği geçmiş olan kurucu arkadaşlarımın tamamına teşekkür ediyorum. Şu anda tespiti yapılan bu raporlamalar sonucunda mahalle başkanlıkları için adaylarımızı belirliyoruz. İlçe teşkilat başkanlığı olarak hemen hemen tüm mahallelerimiz için tespit ettiğimiz isimler var. İlçe başkanımızın onayına sunuyoruz. 

Küçükçekmece’de güçlü bir teşkilat haline geleceğiz. Her gün en az bir noktada üye standı açmak için alt yapımızı hazırlıyoruz. Küçükçekmeceliler sahada en çok DEVA Partilileri görecekler.” diye konuştu. TAYFUN ERCAN / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi