Demokrasi ve Atılım Partisi(DEVA) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu kuruluş aşamasındaki ilçe teşkilatlarını ziyaret ediyor. Bugün Büyükçekmece, Bakırköy, Ataşehir ve Küçükçekmece İlçe Başkanlıklarını ziyaret eden Yeneroğlu ilçe yöneticileri ile istişarelerde bulundu. İstanbul İl Başkan Yardımcıları Cengiz Sunar, Merve Ceylan, Ömer Faruk Fırat ve  Beytullah Aksoy; Yeneroğlu’na eşlik ettiler.

Küçükçekmece İlçe Başkanlığı’ndaki programda partinin birinci kuruluş yıldönümü dolayısıyla DEVA logolu pasta kesildi. İlçe Başkanı Kaan Engin Özaydemir, Yeneroğlu’na  Küçükçekmece’de yapılan çalışmalar ve oluşturulan yönetim kurulu hakkında bilgi verdi.

Küçükçekmece ziyaretinde Kent Yaşam’a  konuşan Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu şunları söyledi:

“24 İLÇEDE TEŞKİLATLANMAMIZI SAĞLADIK”

“Bugün 53. haftadayız. Yıldönümümüzü tamamladık.  Türkiye çapında 43 ilde kongremizi gerçekleştirdik. 300’ün üzerinde ilçede  teşkilatlanmamızı arzu ettiğimiz düzeyde sağladık.  İstanbul özelinde 39 ilçede kongremizi gerçekleştirmemiz gerekiyor.  Her sandığın başında en az iki arkadaşımızın olacağı şekilde teşkilatlanmamızı gerçekleştirmek için çalışmalarımıza başladık. Bu zaman zarfında İstanbul’da da 39 ilçenin 24’ünde bu teşkilatlanmamızı sağladık.  Birçok yerde ilçe binalarımız tutuldu, yönetimlerimiz oluştu.  Şu anda mahalle teşkilatlanması sürecine geçtik.  Bunu da inşallah en kısa süreçte,  hızlı bir biçimde gerçekleştirmenin çabası içerisindeyiz” dedi.

“ÇOK GÜÇLÜ BİR ENERJİ ORTAYA ÇIKIYOR”

Siyasete  yeni insanlar kazandırdıklarını belirten Mustafa Yeneroğlu, “ Çok farklı disiplinlerden muazzam tecrübelere sahip, siyasete şimdiye kadar girmemiş arkadaşlarla teşkilatlanıyoruz.  Ülkenin felakete giden durumu karşısında,  mutlaka ben de orada olmam lazım,  elimi taşın altına koymam lazım diyen insanlar bunlar. İlçe yönetimlerimize baktığımız zaman  üçte ikisi siyasete ilk kez dahil olan insanlar. Tecrübe sahibi olan arkadaşlarımızla yeni arkadaşlarımızı harmanladığımızda çok güçlü bir enerji ortaya çıkıyor. Bunun da sahada kendisini güçlü bir biçimde göstereceğini düşünüyoruz. Yeni arkadaşlarımız sonuçta uzaydan gelmiyorlar bu toplumda yaşıyorlar. Sadece  güncel siyasete yeni giriyorlar.  Yoksa ülke  zaten o kadar politize olmuş bir ortamda ki siyasetten uzak durmak mümkün değil.  Her zaman siyasetin olumsuzluklarıyla karşı karşıyalar. “

“SİYASET OLMASI GEREKENDEN DAHA GÜÇLÜ”

Bir siyasetçi olarak siyasetin toplum üzerindeki etkisinden hoşnut olmadığını ifade eden Yeneroğlu, “Türkiye’de siyaset maalesef olması gerekenden çok daha güçlü.  Siyasetin  gücünü, toplum üzerindeki  etkisini zayıflatmamız gerekiyor.  Demokrasi güçlendikçe, sivil toplum güçlendikçe, bunu da sağlamış olacağız. Demokrasi güçlendikçe, siyaset zayıflayacak. Bunu siyasete yeni giren ve gerçekten siyaset kültürünü değiştirmeyi birlikte amaçladığımız arkadaşlarımızla gerçekleştireceğiz. Eğer siyaseti ahbap-çavuş ilişkisi şeklinde götürmek isteseydik yeni bir oluşuma yeni bir harekete gerek yoktu. Türkiye’de 100’e yakın parti söz konusu. Biz DEVA Partisi’ni kurarken Türkiye’nin siyasi kültürünü değiştirme  iddiasına sahip insanlarla birlikte yol yürüyelim dedik.  O sebepten dolayı teşkilatlanma çalışmalarımız uzun sürdü. Aylarca görüşmelerimiz, değerlendirmelerimiz oldu.  Bugün görüyoruz ki çok başarılı bir iş yapmışız.  Yoksa elbette hepimizin tanıdığı, bildiği insanlar var. Klasik yöntemler seçmedik. Biz tabandan gelen, demokrasi arayışını güçlü bir biçimde kurumsallaştırmak istiyoruz. İnşallah bunu  gerçekleştirdiğimizi düşünüyoruz. Ben Küçükççekmece’de de bunun çok güçlü bir şekilde kendisini ortaya koyduğunu görmekten de mutluluk duyuyorum. “ şeklinde konuştu.

“ÖFKELİ BİR DİLLE KONUŞULUYOR”

DEVA Partisi olarak Türkiye’deki siyasi kültürün sorunlu olduğunu ifade ettikleri belirten Yeneroğlu; “ Tükiye’nin kötü yönetildiğini, bu kötü yönetimin de değişmeyeceğini söyledik.  Ortada bir zihniyet sorunu var.  Demokrasiyi, yani  ezilen  insanların temel haklarını yok sayan, millete efendilik yapan zihniyet  devam ettikçe,  bu ülkenin tekrar huzura kavuşması mümkün değil diyorduk. Tespitlerimiz bugün itibariyle çok daha olumsuz bir noktada. Bugün artık sokağa şiddet taşınmış vaziyette. Artık sokak şiddetinden bahsediyoruz. Her gün neredeyse bir kadın arkadaşımız eşi veya partneri tarafından öldürülüyor. Böyle bir Türkiye ile karşı karşıyayız.  Artık şiddet-nefret dili olağanlaştı.  Devletin zirvesinde öfkeli bir dille konuşuluyor.  Bu öfkenin parlementoda kutsandığı ve teşvik edildiğini görüyoruz. Bir siyasi partinin devamlı bir şiddet uygulayan mekanizmalarla yakın ilişkiler içinde olduğunu çok net şekilde görüyoruz.  Bunun karşısında DEVA Partisi öfke ve şiddet diline karşı sevgi dilini kullanıyor” dedi.

“BU GİDİŞAT ÇIKMAZ SOKAK”

 Çözümsüzlüğü millete dayatanların karşısında çözüm önerileriyle toplumun önüne çıktıklarını söyleyen Yeneroğlu; “  Çözüm odaklı bir şekilde bu sorunlarımızın nasıl çözüleceğini konuşalım diyoruz. Türkiye’de siyaset korku diliyle gerçekleştiriliyor. Bu korku dilinden çıkartılması gerekiyor.  Uzlaşmanın zaaf olarak algılandığı bir ortamda, uzlaşma kültürünün tekrar güçlendirilmesi gerektiğini söylüyoruz. DEVA Partisi tüm söylediği, eleştirdiği konularla ilgili somut çözüm önerileriyle ortaya çıkmaya çalışıyor. Biz bu siyaset anlayışının Türkiye’ ye egemen olacağını düşünüyoruz.  Çünkü bu gidişat çıkmaz sokak.   Aklı selimden yoksun, milletin asıl meselelerinden gündeminden tamamen uzak siyaset anlayışının Türkiye’de artık sonu geldi.  Söylemde insan hakları,  hukuk reformu,  yeni anayasa diyerek milleti oyalıyorlar. Milletin asıl gündeminin hayat pahalılığı, gün geçtikçe artan yoksulluk, fakirlik olduğunu biliyoruz. Bunun aşabilmesi için de tekrar hukuk devleti bilincine geri dönülmesi gerektiğini söylüyoruz.  İnşallah güçlü bir biçimde  bunun mücadelesini  vereceğiz” ifadelerini kullandı.

“ÖNERİLERİMİZLE TOPLUMUN ÖNÜNE ÇIKACAĞIZ”

Toplumun öfkeye, çözümsüzlüğe ve sorunların konuşulmasına devamlı korku empoze edilmesine karnının tok olduğunu belirten Yeneroğlu; “ Toplum bu söylemleri artık kabullenmiyor. Dolayısıyla alternatif sunmak gerekiyor. Yani bunun ne kadar olumsuz ne kadar kötü olduğunu konuşmanın da çok fazla bir anlamı yok. O sebepten dolayı biz yaptığımız bütün işlerde hep çözüm odaklı meselelere yaklaşmaya çalışıyoruz . Bütün politaka birimlerimiz,  parti programlarımızın belirlediği ortaya koyduğu hedefleri gerçekleştirme konusunda çok yoğun bir çalışma içerisinde.  Tüm politik alanlarla ilgili 90 günlük eylem planı, 360 günlük eylem planı şeklinde somut projelerimizle, çözüm önerilerimizle toplumun önüne çıkacağız.” diye konuştu.

“KARARSIZ ÇOĞUNLUĞUN PARTİSİ OLACAĞIZ”

Türkiye’de kararsızların ikinci parti konumuna geldiğine dikkat çeken Yeneroğlu, “DEVA Partisi, kadrolarıyla sahada güçlü bir şekilde temsil edilmeye başladığı takdirde, kararsız seçmenin düşüneceği veya  ikinci tercih olarak göreceği değil, karar kıldığı parti olacaktır. Hiç olmadığı kadar yüksek oranda kararsız seçmen mevcuttur.  Teşkilatlanmalarımızı yeni tamamlıyoruz ve bu sürece yoğunlaşıyoruz. Kararsız çoğunluğun partisi olacağız” iddiası ile sözlerini tamamladı.

YILMAZ’DAN YENEROĞLU’NA TEŞEKKÜR

Yeneroğlu’nun Büyükçekmece programının ardındansa Büyükçekmece İlçe Başkanı Ekrem Yılmaz  sosyal medyadan bir teşekkür mesajı yayınladı. Yılmaz’ın mesajı şu şekilde : “Bugün İlçe teşkilatımızı ziyaret ederek istişarelerde bulunduğumuz DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcımız ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, İstanbul il Teşkilat Başkanı Cengiz Sunar, İnsan kaynakları ve Parti içi Eğitim Başkanı Merve Ceylan, Hukuk ve Adalet İşleri Başkanı Ömer Faruk Fırat, Sosyal Politikalar Başkanı Beytullah Aksoy'a ziyaretleri için şahsım ve ilçe teşkilatım adına şükranlarımı sunarım.” 

TAYFUN ERCAN - İSA  KARAASLAN/ KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi