Geçtiğimiz günlerde FETÖ ile ilgili gelişmeler, kamuoyunda olumsuz bir algı yarattı. Özellikle sosyal medyada yapılan yorumlarda "Devlet FETÖ'yü af mı ediyor?" gibi ifadeler yer aldı.

Bu algıya sebep olan son günlerde yaşanan bazı gelişmeler şöyle;

1- Fuat Avni 'mavi tik' ile geri döndü

Yaklaşık 10 yıl önce o zamanki ismiyle Twitter'da faaliyet göstermeye başlayan Fuat Avni isimli hesap, geçtiğimiz günlerde mavi tik alarak X'teki hesabını yeniledi.

2- FETÖ’den ihraç 450 yargı mensubu göreve döndü

15 Temmuz 2016 darbe girişimi sonrasında FETÖ üyesi olduğu iddia edilen yargı mensupları HSK tarafından görevden alınmıştı.

İhraç edilen yargı mensupları kararın iptali için Danıştay’da dava açmıştı.

Danıştay 5. Dairesi ise meslekten ihraç edilen 450 ismin mesleğe dönmelerine karar verdi. Karara gerekçe olarak ise belge ve bilgilerin irtibat ve iltisak için yeterli olmadığını gösterdi.

3- FETÖ'den yargılanan eski ÖSYM Başkanı beraat etti

Almanya'da bir Türk 'cin çıkarma' yalanıyla milyonlarca doları cebe indirdi Almanya'da bir Türk 'cin çıkarma' yalanıyla milyonlarca doları cebe indirdi

Eski Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Ali Demir, tutuksuz yargılandığı davada FETÖ üyeliği suçundan beraat etti. Mahkeme, Demir’e zincirleme şekilde görevi kötüye kullanma suçundan takdir indirimiyle 1 yıl 15 gün hapis cezası verdi. Hükmün açıklanması 5 yıl süreyle geri bırakıldı.

Editör: Anıl Kılıçlı