"https://www.yasamgazetesi.com.tr "üzerinden 05 Ağustos 2023 tarihinde yayınlanan "Tatlıcı Miras Davası'nda Yargıyı Bezdiren Asılsız İhbarlar" başlıklı ve 14 Ağustos 2023 tarihinde "Mehmet Tatlıcı: "Asılsız iddialarla itibar suikastına uğruyorum" başlıklı haberin içeriği tümüyle gerçeklerden uzak olup, müvekkiller Nurten Tatlıcı ve Uğur Tatlıcı'nın kişilik haklarını ve yukarıda açıklanan bir çok haklarını ağır şekilde ihlal etmiştir.

Kobani Davası kararları; Selahattin Demirtaş'a büyük hapis cezası Kobani Davası kararları; Selahattin Demirtaş'a büyük hapis cezası

Müvekkiller Nurten Tatlıcı ve Uğur Tatlıcı, can güvenliklerinden endişe duymaları sebebiyle, Anayasa ile kendilerine tanınan haklar kapsamında savcılıklara suç duyurusunda bulunmaktadırlar. Uğur ve Nurten Tatlıcı'ya yapılan tüm ölümle tehdit şikayetlerinde takipsizlik kararı verildiği ifadesi ve bu şikayetlerin hukuki ihtilaflarda delil üretme çabası olduğu iddiaları, adil yargılamayı etkileme amaçlı olup hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır.

Söz konusu yayın içeriğinde bahsi geçen merhum M. Salih Tatlıcı'nın kabri üzerine bıçakla saplanmış ölümle tehdit notu ile ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Savcılığı soruşturma dosyası halen açıktır. Nurten Tatlıcı'nın evinin önünde bulunan tehdit notu için ayrı bir şikayet yapılmamış, bu tehdit notu da, halen açık bulunan Savcılık dosyasına sunulmuştur. Yukarıda anılan olaylar sebebiyle Nurten ve Uğur Tatlıcı lehine verilen bir kısım koruma kararlarına karşı Mehmet Tatlıcı tarafından itiraz edilmişse de İstanbul 12. Aile Mahkemesi 19.04.2019 tarihli kararıyla Mehmet Tatlıcı'nın itirazları KESİN olarak reddedilmiştir.

Haberde ismi geçen diğer mirasçı Mehmet Tatlıcı, Müvekkiller Nurten ve Uğur Tatlıcı aleyhine çok sayıda asılsız savcılık şikayetinde bulunmuş, bu şikayetler hakkında Nurten ve Uğur Tatlıcı lehine takipsizlik kararları verilmiştir. Anılan taraflar arasında miras anlaşmazlığından kaynaklı çok sayıda karşılıklı dava vardır. Haberdeki "Yapılan şikâyetleri inceleyen savcılık makamları suç duyurularının hepsiyle ilgili "kovuşturmaya gerek olmadığı" kararını verdi." ifadesi gerçeği yansıtmamaktadır zira Mehmet Tatlıcı ve işbirlikçilerinin şüpheli veya sanık olduğu birçok ceza davası ve soruşturma devam etmektedir.

Müvekkiller yasalar ve miras payları kapsamında hak arayışı içerisindedirler ve haberde anılan tehdit şikayetleri de müvekkillerin can ve mal güvenliklerini korumak için yaptığı savcılık şikayetlerinden ibarettir."

Editör: Editör Yazar