Kent Güvenlik Yönetim Sistemleri (KGYS), toplumun düzeni ve güvenliğini sağlamak için kişilerin can ve mallarının korunması, suç işlenmesinin önüne geçmeyi, trafik güvenliği ve kontrolünün sağlanması amaçlar. Bu nedenle, meydan, cadde, kavşak, karayolları, sokak ve park gibi kamuya açık alanlarda bazı sistemlerin vasıtası ile 7/24 izleyip elde edilen görüntüleri kayıt altına alabilmektedir.

Kent Güvenlik Yönetim Sistemlerinin Amaçları, güvenlik hizmetlerinde verimliliği yükseltmek, güvenlik tehditlerini ortaya çıkmadan algılamak, adli soruşturmada ihtiyaç duyulabilecek delilleri üretmek, genel asayiş ve şehrin huzurunu sağlamaya yardımcı olmaktır. Ayrıca Mobese Sistemleri olarak da bilinen Kent Güvenlik Yönetimi Sistemleri, gerçekleşen olayları ortaya çıkarmak için geriye dönük kayıtların incelenme imkanı sunması ile faillerin belirlenmesini sağlayıp güvenlik güçlerine yardımcı olmaktadır.

BİLEŞENLERİ

Kamuya açık alanlarda güvenliği sağlamak için kurulan KGYS Sistemleri; Güvenlik Kamerası Sistemleri, Alarm Sistemleri, Plaka Tanıma Sistemleri, Elektronik Denetleme Sistemleri (EDS), Yüz Tanıma Sistemleri, Akıllı Kavşak Sistemleri, Trafik Denetleme Sistemleri (TEDES), Hız İhlal Tespit Sistemleri ve Ekip Sevk ve İdare Sistemi gibi çeşitli sistemlerden oluşmaktadır.

İŞLEYİŞİ

Kent Güvenlik Yönetim Sistemlerinin ana bileşenleri olay izleme ve kaynak optimizasyonu için kullanılan bir konuta kontrol yazılımıdır. Bu sistemler belirlenen noktalarda kurulu bulunan Güvenlik Kamera Sistemlerinden gelen veriler ile çalışmaktadır ve Kameralar yapısal olarak kablolu ağ üzerinde olmak zorunda değildirler. Kablosuz Ağ Sistemleri ile uzak mesafedeki noktalara görüntü kaybı yaşatmadan kolaylıkla veri iletim sağlar. Kamera Sistemleri, Kablosuz Digital Erişim (Wimax) teknolojisi ile daha güvenli daha uzun mesafelere veri aktarmaya da olanak sağlar.

Mobese Sistemleri ile kayda alınan kişiler, olaylar ve araçların plaka bilgileri gibi veriler merkezi bir komuta kontrol yazılımı ile tek bir merkeze transfer edilerek toplanır ve analiz edilir. Veri sağlayan bu yazılım tarafından tetiklenen diğer bileşenler arasındaki coğrafi bilgi görüntü gibi veriler paylaşımı gerçekleştirilir ve böylece gelen ihbar doğrultusunda ilgili noktalar kolay bir şekilde belirlenir ve ilgili birimler yönlendirilir.

Şehir İzleme Sistemlerinin merkezini oluşturan Komuta Kontrol Yazılımı, Kent Güvenliğini ilgilendiren olayları ve bu olaylara müdahalede bulunmak için kullanılan kaynakların yönetimi için kullanılmaktadır. Bu yazılım aynı zamanda kentin coğrafi bilgilerini içeren bir haritaya sahiptir ve bu haritaya olay, kaynak, izleme kameraları gibi coğrafi bilgiler işlenmektedir. Bu sebeple komuta kontrol yazılımı ile dış bileşenler (Kamera Sistemleri, Plaka Tanıma Sistemleri, Elektronik Denetleme Sistemleri (EDS),TEDES vb.) entegre bir şekilde çalışarak aralarında veri transferi ve dönüşümü yapılarak Kentin Güvenliği sağlanmaktadır.

AVANTAJLARI

Kent Güvenlik Yönetimi Sistemleri, bulunduğu bölgeyi 7/24 izlemesi nedeni ile güvenlik çemberi altına alarak güçlü caydırıcılık özelliği gösterir.

KGYS toplumun can ve mal güvenliğinin sağlayarak onların daha güvenli ve huzurlu bir ortamda yaşamalarını sağlar.

Şehirlerde, belediye sınırları içerisinde yaşanan olayla ilgili olarak anında bilgi verir ve veri tabanındaki her türlü bilgiye çevrimiçi ulaşıp suç ve suç unsurları ile ilgili etkin denetimi sağlar.

MOBESE, çalıntı araçların plakasının tanınması, hırsızlık alarmı, yasak bölge ihlali, park yasağı ihlali, şüpheli paket alarmı, şüpheli gezinen ve duran kişi, pankart açma, bayrak yakma, şahıs izleme, şüpheli aracın öngörülen zamandan fazla parkı, duran trafik uyarısı gibi konularda hukuki önlemler alınmasını sağlar. Ve bu kişileri kolaylıkla, en hızlı şekilde belirleyip bulunmasında önemli rol oynar.

Kent Güvenlik Sistemleri, sadece kentin güvenliği ve trafik düzenleme değil aynı zamanda ulusal olarak kaçakçılık, terör ve benzeri bütün tehditlerle ilgili çalışmalarda kullanılarak toplum ve ülke açısında büyük faydalar sağlamaktadır.

Kent Güvenlik Sistemleri Teknolojisinin vaad ettiği huzuru yaşamak için ihtiyaç duyduğunuz tüm sistemler Gazi Information Teknoloji güvencesiyle sizleri bekliyor.”

Editör: Haber Merkezi