Trakya Rumeli Balkan Gönül Birliği Dernekler Platformu, Küçükçekmece’deki merkezinde ilk kez “Şalvar Gecesi” düzenledi. “Şalvarını Al, Kına Gecesi Değil Balkan Gecesi” sloganıyla bir araya gelen Trakyalı kadınlar, kaybolmaya yüz tutmuş şalvar kültürünü yeniden canlandırdı. Etkinlikte Trakya türküleri eşliğinde danslar ve türkülerle renkli görüntüler oluştu.

“GELENEKSEL HALE GETİRMEK İSTİYORUZ”

Gecede ilk konuşmayı Platform Başkanı Cevdet Ateş’in eşi İmran Ateş yaptı. Etkinliği geleneksel hale getirmek istediklerini belirten Ateş, “Bu etkinliğe çok kısa sürede hazırlandık ama bundan sonraki senelerde programlarımız daha kapsamlı olacak. Bu sene kusurlarımız olursa af ola. Tüm Türkiye genelinde şalvar kültürümüz var ama bizim göçmen şalvarlarımız çok daha süslü, çok daha özenerek hazırlanıyor” dedi.

“GENÇLERİMİZ KÜLTÜRÜMÜZÜ TANISIN”

Gençleri şalvar kültürüyle tanıştırmayı hedeflediklerini vurgulayan İmran Ateş, “Amacımız bu geleneği sürdürmek, gençlerimize tanıtmak. Çünkü gençler yavaş yavaş bu kültürümüzü unutuyor. Ayrıca bu geceye kına gecesi etkinliği de hazırladık ve Hıdırellez şenlikleriyle ilgili geleneklerimizi sergilemeye çalışacağız. Dernek olarak kadınlarımızla el ele vererek hazırlandık. Bu geceyi ne kadar yaşatabilirsek, gençlerimiz de bu kültürü görür ve yaşar” diye konuştu.


Gecede Trakya kültürüne ait kıyafetler de sergilendi


Sürprizlerle dolu gece

Gecede dernek yönetim kurulu üyeleri de sahneye çıkarak program ve kültürel etkinlikler hakkında bilgi verdi. Etkinlik, sürpriz programlar ve keyifli anlarla devam etti. Katılımcılara patlamış mısır ve çay ikramı yapılarak sıcak bir ortam sağlandı.

İmran Ateş


Geçmişten günümüze Bakırköy’ü anlattı Geçmişten günümüze Bakırköy’ü anlattı