Toplantıda öncelikle Filistin’de yaşanan insanlık dramı ele alınarak İsrail sert bir şekilde kınandı. Daha sonra Türk Dünyası’nın sorun ve beklentileri konuşuldu. Toplantının açılış konuşmasını Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı Uğur İbrahim Altay yaparak ev sahipliğinden ve misafirperverliğinden ötürü Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’a teşekkür etti. 

YILDIRIM: YAPACAĞIMIZ ŞEYLER YARDIM TOPLAYIP DUA ETMEKTİR

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım programda kısa bir konuşma yaparak İsrail’in Filistin’e olan saldırısının bir an önce son bulmasını temenni etti. Ayrıca Başkan İsmet Yıldırım Gazze’ye düzenlenecek yardım kampanyasının çok yerinde olduğunu söyleyerek, “Bizlerin şu anda oradaki kardeşlerimiz için yapacağımız en büyük destek, dua ederek yardımda bulunmaktır” dedi. Başkan Yıldırım toplantıya katılımlarından dolayı tüm misafirlere teşekkürlerini sunarak konuşmasını sonlandırdı. Gündemdeki konuların görüşüldüğü toplantıda ayrıca Gazze’ye yardım kampanyası başlatıldı.

Taklacı AK Partili Meclis üyesi hakkında disiplin soruşturması Taklacı AK Partili Meclis üyesi hakkında disiplin soruşturması

BELEDİYELER ARASINDA DAYANIŞMA

Belediyeler Birliği toplantılarıyla, Türk Dünyası arasındaki ortak kültür ve medeniyet mirasını temel alarak belediyeler arasında dayanışma ve yardımlaşma çalışmalarını sağlamak ve yönetimlerin birbirlerinin deneyimlerinden faydalanması amaçlanıyor.

Belediyeler birliğinin yönetim kurulu toplantısı TDBB’nin 20. Kuruluş Yıldönümü sebebiyle Beykoz Mecidiye Kasrı’nda düzenlenen törenle son buldu.

Editör: Anıl Kılıçlı