Organize sanayi bölgelerinde kafe-restoran konseptinde yatırımlara ağırlık veren Seyidoğlu, Mega Center ve İSTOÇ'un ardından 1,5 milyon TL’lik yatırımla 15. Satış mağazasını Hadımköy OSB'de de açtı. Hadımköy fabrika binasının yanında hizmete sokulan bin 200 metrekarelik mağazada restoran ve kafe hizmetinin yanı sıra fabrikada üretilen 400 çeşit ürünün satışı da bölge halkının hizmetine sunuldu.
Geçtiğimiz hafta ortası düzenlenen açılış törenine iş ve siyaset dünyasından bir çok ünlü isim katıldı.



Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, Bahçelievler Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Hadımköy İş Adamları Derneği Başkanı Hüseyin Bozdağ,Hadımköy OSB'de faaliyet gösteren çok sayıda iş adamı,bölgede yayın yapan Yerel Medya temsilcileri, davetliler ve Seyidoğlu personeli katıldı.
Gaziantepli Seyidoğlu Gıda, tatlıların yanı sıra Antep mutfağının lezzetlerini de tüketiciye sunmaya devam ediyor. İstanbul'un yükselen değeri Hadımköy Organize Sanayi Bölgesi'nde bin 200 metrekare alanda restoran açılışı yapan Seyidoğlu, 20 kişiye de iş imkanı sağladı.



Açılış töreninde konuşan Seyidoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Necati Göksu, "10 milyar dolarlık ticaret hacmi ve 60 bin çalışan sayısına rağmen Hadımköy OSB'de misafir ağırlayacak bir restoran olmaması büyük eksiklikti. Biz de misafirlerimizi sanayi dışında, istanbul’un değişik bölgelerinde ve ilçelerinde ağırlıyorduk.Yapmış olduğumuz bu yatırım bölgede eksikliği çok fazla hissedilencafe-restaurant tipi ihtiyacı büyük ölçüde karşılayacaktır diye düşünüyoruz.Seyidoğlu Gıda olarak Sultanbacı markamızla açtığımız restoran yatırımlarına ağırlık veriyoruz. Şu anda mağaza olarak 15. restoran olarak ise 4. şubemizin açılışını yapıyoruz. Hedefimiz İstanbul'daki tüm OSB'lerde ve ticaret merkezlerinde şube açmak" diye konuştu.

Göksu konuşmasının bir bölümünde, “Sanayicilik hayatım boyunca üzerime hiç güneş doğmadı” diyerek işine verdiği önemi ve saygıyı vurguladı.
Seyidoğlu'nun 400'e yakın ürün çeşidi ve tatlılarıyla dünya çapında üne kavuştuğunu anlatan Göksu, aynı başarının yeme içme sektöründe de elde edileceğini ifade etti. Yeni iş imkânları sağlayarak ülkenin geleceğine de yatırım yaptıklarını ifade eden Necati Göksu, "Her yeni yatırımımızda sofralara sıcak bir kap yemek konmasına vesile olmaya çalışıyoruz. Allah’a hamdolsun ki bunca senelik iş hayatımda üzerime hiç güneş doğmadı. Rahmetli kayınpederim Habeş Seyidoğlu'ndan devraldığımız dürüstlük ve kaliteli üretim prensiplerini aynen koruyoruz ve uyguluyoruz. Oğullarım da aynı azimle işe dört elle sarıldı. Bundan sonra da sürekli ileriye bakarak ülke ekonomisi ve istihdamına katkıda bulunmaya devam edeceğiz” dedi.

Daha sonra kısa bir konuşma yapan İstanbul eski valisi Hüseyin Avni Mutlu; “Değerli işadamımız, sanayicimiz Necat Göksu’nun hızla gelişmekte olan böylesine güzel bir bölgeye yaptığı yatırımı taktirle karşılıyoruz. Allah ondan ve çalışanlarından razı olsun” dedi.Arnavutköy Belediye Başkanı A.Haşim Baltacı da yaptığı konuşmada, “Arnavutköy ve çevresine yapılacak yatırım için belediye olarak ellerinden gelen her türlü kolaylığı sağlayacaklarının altını çizdi. Baltacı ayrıca, Hadımköy OSB’nin ürettiği ürünler ile dış piyasalarda ülke ekonomisine çok büyük katkılar sunan orta ölçekli bir sanayi bölgesi olduğunu vurgulayarak, sanayicilerden bölgeye istihdama yönelik daha fazla yatırım yapmaları çağrısında bulundu.

SULTANBACI MAĞAZACILIKTA YENİ YÜZÜMÜZ OLACAK

Seyidoğlu'nun üretimin yanı sıra mağazalaşma çalışmalarına da büyük önem verdiğini belirten Seyidoğlu Mağazacılık Genel Müdürü Murat Göksu, "Mağazalaşma çalışmalarımızda Sultanbacı markamız artık yeni yüzümüz olacak. Yeni markamızla halihazırda 50'ye yakın tatlı çeşidini üretmeye başladık. Baklavadan pastaya, unlu mamullerden şerbetli ürünlere kadar geniş bir yelpazede üretim yapıyoruz. Bu ürünleri 15 mağazamızda tüketiciye ulaştırıyoruz. Açtığımız tüm mağazalar tüketici tarafından büyük beğeni kazanıyor. Bu da bizi daha fazla yerde şube açma konusunda cesaretlendiriyor. Yakın bir zamanda Sultanbacı'nın da en az Seyidoğlu kadar güçlü bir marka olmasını hedefliyoruz. Kararlı ve ayağı yere basan bir şubeleşme modeli seçtik. İstanbul ve Marmara bölgesinde mağazalaşma çalışmalarımızı tamamlayarak daha sonraki aşamada yatırımlarımızı Anadolu illerine yaymak istiyoruz. Restoran konseptinde ise ağırlıklı olarak OSB'lerde şubeleşmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

20 ÜLKEYE İHRACAT

Genel Müdür Mehmet Göksu da helva ve reçel üretimine 1990’lı yıllarda başladıklarını, günlük 150 kilo helva üretimiyle iş hayatına atılan Seyidoğlu'nun bugün 8 bin metre karelik fabrikasında günlük 25 ton helva, 20 ton tahin, 15 ton reçel üretimi yaptığı bilgisini verdi. Yatırım ve istihdam faaliyetlerine ara vermeyen Seyidoğlu'nun iç piyasada 81 ilin tamamında ürünlerini sattığını ifade eden Göksu, "Almanya, İngiltere, Rusya, ABD, Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere 20'den fazla ülkeye de ihracat yapmaktayız. Hedefimiz yakın zamanda 30 ülkeye ulaşarak pazar lideri olmaktır" diye konuştu.