İLK DURAK CUMHURİYET MEYDANI OLDU

Çatalca Cumhuriyet meydanındaki tören, Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda saygı duruşu ve istiklal marşının ardından çelenk sunulmasıyla başladı. Çatalcalı bayrak şairi merhum Arif Nihat Asya’nın “Bayrak” şiiri, meydanda anma programına katılan ilçe protokolü ve halkta duygusal anlar yaşattı. Son bölümünde Çatalca Müftüsü Mehmet Çelebi tarafından tüm şehitler için Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu.

KONFERANS VE FOTOĞRAF SERGİSİNE KATILIM YOĞUNDU

Cumhuriyet Meydanı’nda son bulan anma programlarının ardından, Çatalca Belediyesi Nazım Özbay Kültür Merkezinde “Balkan Savaşları, Göçler ve Sonrasında Çatalca” adlı konferans ve fotoğraf sergisi ilçe halkının yoğun katılımıyla gerçekleşti. Tarihçi yazarlar Kasım Bolat ve H. Yıldırım Ağanoğlu’nun konuşmacı olarak katılım sağladığı konferans katılımcılar tarafından memnuniyetle karşılandı. Fuaye alanındaki tarihsel içerikli fotoğraflar, katılımcıları adeta büyüledi.

“VATAN SİZE MİNNETTAR”

Çatalca’da gün boyunca devam eden Alaiye şehitleri anma programları sonrası açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Mesut Üner; ’Bugün dünya şehri İstanbul’un Avrupa’ya açılan kapısı Çatalca’mızda hür ve bağımsız olarak nefes alıyorsak, bunu kahraman şehitlerimiz ve gazilerimize borçluyuz. Bugünde, bugünlerimizi borçlu olduğumuz 657 kahraman Alaiye şehidimizi yoğun bir program akışıyla andık. Önce cumhuriyet meydanımızda sonra Nazım Özbay Kültür Merkezimizde anma programlarımıza halkımızla birlikte katılım sağladık. Zira vatanımız ve bayrağımız için canını hiçe sayan tüm kahraman şehidimiz için ne yapsak azdır ve yetmez. Bu vesileyle başta Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahraman şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi saygı, sevgi, rahmet ve minnetle yad ediyorum. Ruhları şad olsun. Vatan size minnettar.” dedi SENAY GÜNCAVAR / KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi