31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerin ardından AK Parti'den CHP'ye geçen Üsküdar Belediyesi, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sahibi olduğu hastane için harekete geçti.

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre, CHP’ye geçen Üsküdar Belediyesi, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Medipol Hastanesi’nin inşaatını durdurdu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın tarafından Medipol Üniversitesi için imar planı hazırlanmıştı. Bakanlık, Medipol Üniversitesi Çamlıca Hastanesi’nin hemen yanında yer alan 4 bin 164 metrekarelik alanı konut alanı ve ortaöğretim tesisleri alanı statüsünden “yükseköğretim tesisi alanına” dönüştürmüştü. İmar planı raporunda plan değişikliğinin Medipol Üniversitesi için yapıldığını belirtildi. Alanın yapılaşma koşulu ise zemin+5 kat olarak belirlendi. İstanbul 12. İdare Mahkemesi ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) başvurusuyla, 31 Ocak 2024’te imar planlarının iptaline karar verdi. 

Çebi, Bi'Mola Yaşam Merkezi'ni açtı Çebi, Bi'Mola Yaşam Merkezi'ni açtı

Planları iptal edilen arazide devam eden inşaat ise kısa süre önce CHP’li Üsküdar Belediyesi tarafından durduruldu. Emre Özipek isimli yurttaş, plansız kalan alanda devam eden inşaatın kanunsuz olduğunu belirterek Üsküdar Belediyesi’ne başvurdu. Üsküdar Belediyesi ise yapılan kontrol ve incelemenin ardından inşaatın durdurulduğunu bildirdi. 

Editör: Editör Yazar