Lansmanda konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, rakibi AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum’a ait olan ve Kent Lokantalarını küçümseyen sözlerine sert yanıtlar verdi. İmamoğlu, adeta rakibine meydan okuyarak, Esenyurt'a 2 yeni Kent Lokantası müjdesini verdi ve Kurum’un açıklamalarına tepki gösterdi. Ayrıca, İmamoğlu, Kurum'u fakirlikle dalga geçmekle suçlayarak, Kent Lokantaları'nın ekonomik zorlukları hafifletmek amacıyla açıldığını savundu.

Dünya Atletizm Arenasında Parlayan Yıldızlar: Ümraniyeli Sporcuların Başarısı! Dünya Atletizm Arenasında Parlayan Yıldızlar: Ümraniyeli Sporcuların Başarısı!

İmamoğlu, seçim öncesi halkın ekonomik sıkıntılarını anlamayan bir adayın belediye başkanlığına uygun olmadığını belirterek, projelerini ve halkla olan bağını vurguladı. İmamoğlu, özellikle Kent Lokantaları aracılığıyla 2 milyon 800 bin vatandaşın bu hizmetten faydalandığını ve bu sayede hayatlarında bir nebze olsun rahatlamalarını sağladıklarını ifade etti. Ayrıca, İmamoğlu, rakibinin fakirlikle ilgili duyarsızlığını eleştirerek, milletin yaşadığı ekonomik zorluklara daha duyarlı olması gerektiğini belirtti.

İmamoğlu, Kent Lokantaları açılışlarında yaşadığı duygusal anları paylaşarak, milletin içinden geldiği gibi bir belediye başkanı adayı olması gerektiğini vurguladı. Seçmenlere hitap ederken, Esenyurt'ta CHP adayı Prof. Dr. Ahmet Özer'in başkanlığının güçlü bir şekilde kazanılacağına inandığını ve Özer'e başarılar dilediğini ifade etti. İmamoğlu, Esenyurt'un birlik ve beraberlik içinde büyüyeceğine olan inancını dile getirerek, seçim öncesi birleşme ve demokrasi vurgusu yaparak, CHP'nin Esenyurt'ta zafer kazanacağına olan inancını pekiştirdi.

CHP Esenyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Ahmet Özer, ilçede gerçekleştirdiği toplantıda, yeni dönem için hazırlanan projeleri tanıttı. Halkın yoğun ilgisiyle gerçekleşen toplantıda Özer, bir dizi önemli konuda atılacak adımları ve ilçenin geleceği için planladığı projeleri kamuoyuyla paylaştı.

Esenyurt'un kentsel dönüşümünden ulaşım sorunlarına, kültür sanat projelerinden sosyal yardım çalışmalarına kadar geniş bir yelpazede sunulan projelerle ilgili ayrıntılar katılımcılara aktarıldı. Özer, toplantıda yaptığı konuşmada, "Esenyurt'u daha yaşanabilir, daha sürdürülebilir ve sosyal sorumluluklarına duyarlı bir kent haline getirmek için projelerimizi birlikte hayata geçireceğiz" dedi.

Whatsapp Görsel 2024 03 10 Saat 17.23.03 Ec93A4B1

Toplantıda vurgulanan başlıca projeler şu şekilde sıralandı:

Ulaşım Projeleri: İlçenin ulaşım sorunlarını çözmek adına yolların ve kavşakların düzenlenmesi, bisiklet yolları ve prestij caddelerin oluşturulması gibi adımlar atılacak.

Kentsel Dönüşüm: Esenkent, Balıkpazarı, Çınar ve Örnek mahallelerini kapsayan kentsel dönüşüm projeleriyle, ilçede modern ve sağlam yapıların inşası hedefleniyor.

Yeşil Alanlar ve Çevre Düzenlemesi: İlçeye yeni parklar, yaşam vadileri ve sosyal tesislerin kazandırılması, atık yönetimi ve sıfır atık projeleri ile Esenyurt'un yeşil, temiz ve sürdürülebilir bir kent olması amaçlanıyor.

Eğitim ve Gençlik Projeleri: Yeni kreşlerin açılması, lise kampüslerinin tamamlanması, dil merkezleri ve matematik köyü gibi eğitim projeleri ile gençlerin yeteneklerini keşfetmeleri ve geliştirmelerine destek sağlanacak.

Sosyal Yardım ve Dayanışma: Yoksullukla mücadele, Esen Kart uygulaması ile ekonomik destek, öğrenci yurtları ve taziye evleri gibi sosyal projelerle, toplumun tüm kesimlerine yardımlar yapılacak.

Kültür ve Sanat: Yeni kültür sanat ve kongre merkezi inşası, yerel sanatçılara destek, sosyal ve kültürel tesislerle Esenyurt'un kültür ve sanat hayatının zenginleştirilmesi hedefleniyor.

Başkan, projelerin ilçenin geleceği için bir yol haritası olduğunu belirterek, "Bu projeleri birlikte hayata geçireceğiz ve Esenyurt'u hep birlikte daha yaşanabilir bir kent haline getireceğiz" dedi. Toplantı, vatandaşların projelerle ilgili görüşlerini paylaşmalarına da açık olacak şekilde gerçekleştirildi.

Whatsapp Görsel 2024 03 10 Saat 17.23.05 73A8A7A7Whatsapp Görsel 2024 03 10 Saat 17.23.05 Caf58C66

Editör: Anıl Kılıçlı