Gündem maddesi olan Denetim Komisyonu seçimi öncesi şimdiye kadar 3 AKP 1 CHP’li üyeden oluşan Komisyonun 5 kişiden oluşması yönünde teklif veren Ak Partili meclis üyelerine, CHP’li üyeler tepki gösterdi. Teklifin yasaya uygun olmadığını, Denetim Komisyonların kurulması yönünde tüzüğün “Nüfusu 10 binden fazla olan yerleşim yerlerinde sayını 3 ila 5 kişiden oluşması yönünde” olduğunu belirterek söz alan CHP Gurup Sözcüsü Hüseyin Üsküdar, “Amaç yangından mal kaçırmak değilse denetim komisyonu 3 AKP’li 2 CHP’li üyeden oluşsun “ yönünde görüş belirtti. Üsküdar, aksi halde konuyu yargıya taşıyacaklarını belirtti. Yapılan oylama sonucu Denetim Komisyonu 4 kişiden oluşturuldu.


ZEYTİNBURNU DENETİM KOMİSYONU SEÇİLDİ

Belediyenin bir önceki yıl gelir ve giderleriyle, bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemlerinin denetimi için belediye denetim komisyonu üyeleri, yapılan gizli seçimle belirlendi. Ak Parti gurubunun önerdiği isimlerden Cemal Merdan ve Müberra İnal Arslan 30 oy,Yunus Gülmek ise 29 oy alırlarken, CHP adına Deneyim Komisyonuna Meclis Üyesi Sadettin Ulubay 9 oy alarak seçildi.

Gündem dışı söz alarak başkanlık makamına yazılı ve sözlü önerge veren Düzgün Kaya, Belediye Başkan Danışmanları nı sordu. Başkan Murat Aydın’ın kaç tane danışmanı olduğunu ve ne kadar maaş aldıklarını soran Kaya, önergelerine yazılı cevap istedi.

Gündem dışı söz alan CHP’li Meclis Üyesi Cengiz Bektaş’ta 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler gününü kutladı. Buna karşılık Ak Parti Başkan Vekili Cemal Merdan’da çalışan gazeteciler gününü kutladı.

“325 lira bütçeden bahseden başkanımız Sultanmurat Camii sorununu da çözsün”

Zeytinburnu Sultanmurat Camii etrafında yaşanan sıkıntıları dile getiren Esin Hacıalioğlu’nun konuşmasına ek olarak konuşan gurup başkanı H. Hüseyin Üsküdar 4 yıldan beri KİPTAŞ’ın hatasının bedelini vatandaşın ödediğini söyleyerek, “Adalaletsiz yapılan bir camide dua dua da kabul olmaz” dedi. Meclisin de 4 yıldır bu konuyla ilgili boşyere oyalandığını ifade eden Üsküdar, “Vatandaşın mağduriyetini mecliste çözmeliyiz. 325 lira bütçeden bahseden başkanımız bu konuyu çözsün, vatandaşın mağduriyeti gitsin” dedi.

Meclis Toplantısı sonrası Zeytinburnu Pir Sultan Abdal Derneği, CHP Grup Odasını ziyaret ederek, meclis üyelerinden Zeytinburnu belediyesinden kendilerine yer tahsisi etmesi için yardım taleplerini dile getirdiler.

Selvi Sarıtaç 

Editör: Haber Merkezi