Kahramanmaraş’ta meydana gelen 6 Şubat depremlerinin ardından neredeyse 1 yıl geçti. Depremzedeler henüz yeni evlerine bile yerleşemedi ancak 1 yıl önce olan deprem halen can almaya devam ediyor.

ŞANLIURFA’DA HASARLI BİNA ÇÖKTÜ!

Şanlıurfa Bozova'da Kırsal Deliler Mahallesinde tek katlı evde yalnız yaşayan Cemile Arıkan’ın evi Kahramanmaraş merkezli depremlerden hasar almıştı. Deprem sonrasında yetkililer tarafından herhangi bir müdahale yapılmadı. Cemile Arıkan’ın Osmaniye'den ziyaretine gelen çocukları ve torunları akşam saatlerinde Sabaha karşı henüz bilinmeyen nedenle depremlerden ağır hasar alan binada çökme meydana geldi.

KENDİ İMKANLARIYLA ÇIKTILAR!

Nihat Hatipoğlu'ndan pahalılık tepkisi; Bereket kalmadı Nihat Hatipoğlu'ndan pahalılık tepkisi; Bereket kalmadı

Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye AFAD, itfaiye, jandarma ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Ekipler enkaz yerine ulaşana kadar göçük altında kalan Serdar (38), Fatma (38), Ahmet (15), Ayça (12) ve Açelya Urak (8) ile Dilber (34), Adem Arda (13) ve Emre Tuna Bozkurt (10) kendi imkanlarıyla enkazdan çıkmayı başardı.

İKİ KİŞİ ÖLDÜ

Ekipler, başlattıkları arama-kurtarma çalışmaları esnasında Cemile Arıkan'ın çocuklarından Serap Urak'ın (49) cansız bedenine ulaştı. Yaralı olarak çıkarılan Cemile Arıkan (56) ise kaldırıldığı Bozova Devlet Hastanesi'nde kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Diğer yaralıların ise sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Editör: Anıl Kılıçlı