ORTAK KARAR ÖNCE PLATFORM

Gerçekleştirilen buluşmaya katılan basın mensupları sırasıyla söz alarak hem sorunlarını çözüm yollarını hem de mensubu oldukları İGD'nin işleyişini değerlendirdiler.

TANIŞ: GAZETECİLİK SAYGINLIĞINI KORUMALI

Kavga ettiği arkadaşının kuzenini kalbinden bıçakladı Kavga ettiği arkadaşının kuzenini kalbinden bıçakladı

Aktif gazetecilik yapan çok sayıda gazetecinin katıldığı "Birinci Basın Platformu" buluşmasının ev sahibi olan M. Remzi Tanış, yaptığı kısa bir değerlendirmede, Türkiye'de gazetecilerin ciddi zorluklarla karşı karşıya olduğunu belirterek, "Gazetecinin onurunun gururunun ayaklar altına alınmadığı, hak savunuculuğunu yapmak üzere hepimizin dayanışma içinde olması gereken bir oluşuma ihtiyacımız var. Bu temelde oluşturduğumuz Basın Platformu, kişisel menfaatlerin ön plana atılmadığı bu oluşum resmiyette var olan meslek örgütümüzün yapmadığı, görmezden geldiği onlarca soruna parmak basacağız. Mesleki değerleri ve meslek mensuplarının çıkarlarını kişisel çıkarlara yem etmeyen bir yapılanmanın temelini atmış bulunuyoruz. Şunu söylemek isterim, her anlamda tamamiyle mesleki bir kaygı ve meslek mensuplarının menfaatine yönelik bir mücadele yöntemi olan bu platform bana göre bu akşam burada başladı ve tüm Türkiye'ye dalga dalga yayılacak. Kendi sorununa sahip çıkmayan ve kendi mesleki örgütünün yaptığı veya yapmadığını öremeyen eleştiremeyen gazeteci halkında sorununu gündeme getiremez. Bu açıdan mesleki kaygıları olan ve gittikçe çoğalacağına inandığım bu oluşum, önemli hizmetlere imza atacaktır" dedi.

MARDİN'DE ÇALIŞTAY YAPILACAK…

Gerçekleştirilen "Birinci Basın Platformu" etkinliğinde, bir de Güneydoğu gezisi ve Güneydoğu’da görev yapan gazetecilerle buluşma kararı çıktı. M. Remzi Tanış'ın önerisi ve ev sahipliğinde gerçekleşmesi planlanan gezinin ilk durağı Mardin olarak planlandı. Mayıs ayı içinde gerçekleşmesi planlanan Mardin gezisinde çevre illerdeki meslek mensuplarının da davet edilerek "Gazeteciler Sorunlarını Anlatıyor" adlı bir çalıştay planlandı.

PLATFORM TOPLANTISINA YOĞUN İLGİ

Evrensel Hatay Sofrası'nda gerçekleşen, Gazeteci - Basın Platformu'nun ilk Başkanlığını yürüten Mehmet Remzi Tanış'ın ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmaya şu isimler katıldı: Müge Yücetürk, Hüseyin Çetiner, Ali Tarakçı, Dilek Bozkurt, Metin Karakoç, Celal Karaali, Tayfun Ercan, Sümeyra Duğan, Anıl Kılıçlı, Zerrin Türkoğlu, İlke Duyan, Emin Beyaz, Yılmaz Birinci, Filiz Özsoy, Barış Çelik, Yılmaz Birinci, Tamer Altun, Sevda Durgun, Leyla Peker, Levent Çekiç, Mehmet Erdağı, Şenay Güncavar, Hakan Eser, Nurhayat Varol, Durbey Duran, Baturay Tarakçıoğlu ve İrem Canyanar katılım sağladı. KENT YAŞAM HABER MERKEZİ

Editör: Anıl Kılıçlı