İstanbul'a bir dizi temaslarda bulunmak için bir ziyarette bulunan Almanya Cumhurbaşkanı Walter Steinmeier, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi Başkanvekili Gökhan Gümüşdağ ve beraberindeki heyetle İstanbul Havalimanı'nda karşılandı.

Resim

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na vekaleten Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'ı karşılayan Gümüşdağ, "Almanya Cumhurbaşkanı Sn. Frank Walter Steinmeier’ı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu adına İstanbul Havalimanı’nda karşıladım. Yapılan bu ziyaretin, memleketimiz adına hayırlı olmasını temenni ederim." dedi.

SİRKECİ'DE SAMİMİ MESAJLAR

İmamoğlu’yla 1961’de ilk Türk işçi kafilesinin Almanya’ya uğurlandığı Sirkeci Garı’nda sohbet eden Steinmeier, “Bilinmeyene doğru yapılan bu yolculuğun sonunda onları vatan hasreti, mahrumiyet ve zorluklar bekliyordu. Ve o kadar çok yeni şey vardı ki: Yeni bir dil, yeni komşular ve iş arkadaşları, yeni bir kültür. Şöyle de diyebiliriz: Umut ve başarısızlık arasında yeni bir hayat. Bugün ülkemizde toplumumuzu birlikte şekillendiren yaklaşık 3 milyon Türkiye kökenli insan yaşıyor. Ülkemizi bizimle birlikte inşa ettiler, ülkemizi güçlü kıldılar ve toplumumuzun kalbinde yer alıyorlar” dedi.

DEPREMİ UNUTMADI

Esenyurt'ta Gaziler ve Şehit Aileleri İçin Önemli Buluşma Esenyurt'ta Gaziler ve Şehit Aileleri İçin Önemli Buluşma

Steinmeier ayrıca 6 Şubat'ta yaşanan depreme dikkat çekerek Gaziantep'e de gideceğini ifade ederek, “Federal Anayasa’nın yıldönümünden önce Türkiye’yi bir kez daha ziyaret etmek benim için önemliydi. Çünkü burada gördüğümüz ve duyduğumuz hikayeler hem Türk tarihinin bir parçası hem de Alman tarihinin bir parçasıdır. Onlar bizi biz yapan şeylerin parçası. Türkiye’nin Güneydoğusu’nda meydana gelen yıkıcı depremin ardından özellikle Almanya’da büyük bir dayanışma yaşandı. Almanya, en büyük ikili katkıyı yaparak, insani yardım için yardım malzemeleri ve para sağladı. Özel şahıslar da hemen yardım sağladı ve bağış yaptı. Yarın Gaziantep’in harap olmuş bölgesini ziyaret ederek deprem mağdurları ve yardım çalışanlarıyla bir araya geleceğiz. Bu ziyarete çok önem veriyorum. Henüz buraya geleli çok olmadı ama şimdiden şunu söyleyebilirim. Buraya Alman olarak gelen herkes açık kollarla karşılanıyor.” dedi.

Editör: Anıl Kılıçlı