Türkiye 2023'ü geride bıraktı. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava durumuna ilişkinse vatandaşlar ne zaman kar yağacağını araştırıyorlar.

TARİH VERİLDİ

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul için kar tarihi verdi. Prof. Dr. Şen, “Balkanlardan soğuk hava kütlesi geliyor. Kar ihtimali çok yüksek. Ama önümüzde daha 10 gün var. 10 gün öncesinden tahmin yapmak yine de akıl karı değil. Böyle bir olasılık olduğunu söyleyelim. Marmara bölgesinden başlayarak, Batı Karadeniz ve İç Anadolu bölgesinde sıcaklıkların 5,6 derece düşeceği hatta Trakya’da 0 derecelere kadar düşeceği bir soğuk hava geliyor”

Adnan Oktar'ın işlediği 'Yaratılış Teorisi' yeni Milli Eğitim müfredatında Adnan Oktar'ın işlediği 'Yaratılış Teorisi' yeni Milli Eğitim müfredatında

Prof. Dr. Şen, “Kar yağışı için hem soğuk hem de yağışlı hava olması gerekir. Nemin olması da gerekir. Eğer sistemler çok değişmez ise bu sistemi Marmara ve İstanbul’a kar yağacağını tahmin ediyorum. Kar santim yağacağını ise ilerleyen günlerde söyleyeceğiz. 10-11 Ocak'ta yani Çarşamba akşamı başlayıp Perşembe aksamı da etkisini göreceğiz. 11-12-13-14 Ocak tarihlerine kayacak gibi duruyor” dedi.

Editör: Anıl Kılıçlı