31 Mart yerel seçimlerine iki haftadan kısa bir süre kaldı. Ramazan ayının gelişiyle birlikte siyasiler yoğun iftar programlarında seçmene kendilerini anlatmaya devam ediyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Esenyurt Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Ahmet Özer, Esenyurt’ta bir davet salonunda Kars-Ardahan-Iğdırlı kişilerin ağırlıkta olduğu Esenyurtlular, partililer ve vatandaşlarla bir araya geldi.

İftar programına CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, CHP Esenyurt Belediye Meclis Üyesi Adayı Abdulhadi Akmugan, İstanbul Kars-Ardahan-Iğdırlı Dernekler Federasyonu Başkanı Gürsel İlgüz, CHP Esenyurt Belediye Meclis üyesi adayları katıldı. İftar programı Kuran-ı Kerim okumasıyla başladı.

KARABAT: BU RAMAZANDA İNŞALLAH ANLARLAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat kısa bir konuşma yaparak, “Milleti kutuplaştıran zihniyet inşallah bu Ramazan’da birlik ve beraberliğin önemini anlar ve artık bu kafayı terk eder. Esenyurt şimdiye kadar biriken tüm sorunlarını Ahmet Özer hocamızla birlikte 31 Mart’tan sonra aşacak.” dedi.

ÖZER: TÜRKİYE’NİN KADERİ ESENYURT’A MÜHÜRLENDİ

Katılımcıları selamlayan Ahmet Özer, meclis üyesi adayları için bir alkış istedi. Esenyurt’un sorunlarından bahseden Özer, 31 Mart’ın ne kadar önemli bir seçim olduğuna dikkat çekti.

Özer, “Esenyurt küçük İstanbul, İstanbul küçük Türkiye’dir. Çünkü Esenyurt’u alan İstanbul’u, İstanbul’u alan Türkiye’yi alıyor. Türkiye’nin kaderi gelip Esenyurt’ta mühürlenmiş. Buradaki coşkuyu gördüğümde umutlarım yeşerdi. Esenyurt’ta anlamlı bir farkla seçimi kazanacağız. Sizlerin desteği ile Esenyurt’ta yönetimi alacağız. Ama Sayın Ekrem İmamoğlu’nu da tekrar İBB Başkanı yapmalıyız.” dedi.

“UTANMADAN ESENYURT’TAN OY İSTİYORLAR”

Geçmiş yönetimlerin Esenyurt’u bu hale getirdiğini ve hala burada aday olup oy istediklerine dikkat çeken Özer, “Esenyurt çok önemli bir ilçemiz. 57 ilden büyük bir ilçe burası. Çok hızlı kentleşti. Bu büyüklükle birlikte büyük bir haksızlık da yapıldı. Birileri de rantçılık yaparak aç kurtlar gibi saldırdı. Bu haksızlığı yapanlar bugün yatacak yeri olmayan adamlar sıkılmadan tekrar aday oluyorlar, halktan oy istiyorlar. Bu halk onlara asla vize vermez, kırmızı kart onlara çoktan gösterildi farkında değiller.” ifadelerini kullandı.

SORUNLARI SIRALADI

Esenyurt’ta tespit ettikleri sorunlara ilişkin konuşan Özer, “Esenyurt’ta çarpık kentleşme var, kadın cinayetleri var, mafya çatışmaları var, uyuşturucu belası var. Esenyurtlular göğsünü gere gere ben Esenyurtluyum diyemiyor. 31 Mart’ta bunu yaratanlara büyük bir ders vereceğiz. Bunu çözecek bilgimiz, birikimimiz var. Ben üniversite profesörüyüm ama aynı zamanda yerel yönetimler uzmanıyım. Dünyanın birçok bölgesinde birçok projede çalıştım. 36 tane kitap yazdım, 7’si yerel yönetimlerle ilgili. Uzun süredir sayın İmamoğlu ile birlikte İstanbul üzerine çalışıyorum.” dedi.

“ESENYURT HAK ETTİĞİ YERE GELECEK”

Seçim için destek isteyen Özer, “Esenyurt’u ‘Barış Adası’ yapacağım. Esenyurt’u yaşanabilir, temiz, kent bölgesi yerli yerinde, parkı bahçesi olan bir kent olarak 21. Yüzyıla hazırlayacağız. Ben profesörüm ama her şeyi kendim yapamam. Sizlerle birlikte yapabilirim. Gel el verin birlikte başaralım bu işi. Kapsayıcı, ulaşılabilir, demokratik, katılımcı bir yerel yönetim inşa edelim. Esenyurt’u İstanbul’da hak ettiği yere taşıyacağız. Esenyurt’un bu gücü var. Türkiye’nin milli gelirinin yüzde 6’sı bizde. Bu imkanlarımızla ve gücümüzle Esenyurt’u düze çıkaracağız. Hedeflerimize ulaşacağımız projelerimiz ve kadromuz var. İstanbul gibi bir dev de arkamızda. İstanbul’u aldığımızda Sayın İmamoğlu ile ortaklığımız Esenyurt’u hak ettiği yere getirecek.” ifadelerine yer verdi.

Kanser hastası kadına cinsel saldırı yapan hemşireye iyi hal indirimi Kanser hastası kadına cinsel saldırı yapan hemşireye iyi hal indirimi

GÜNEY’İN SÖZÜYLE BİTİRDİ

Yılmaz Güney’in sözünden alıntı yapan Özer konuşmasını şöyle sonlandırdı;

“Kalan son 10 günde bir seferberlik yapalım. Seçim günü de sandıklara sahip çıkalım. O korkanlar dursun yerinde Allah’ın izniyle gümbür gümbür geliyor. Hani Yılmaz Güney diyor ya “Kazanacağız, mutlaka kazanacağız.” Yolumuz açık olsun.” Fazıl Anıl Kılıçlı

Editör: Anıl Kılıçlı