31 Mart yerel seçimlerinden önce Cumhuriyet Halk Partisi'nde önemli kadrolarda değişikliğe gidilmişti. CHP'nin önceki genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın olduğu bilinen isimlerin ise yerel seçimlerde aday olup olmayacakları tartışılmıştı. 2019 yerel seçimlerinde Esenyurt Belediye Başkanı seçilen Kemal Deniz Bozkurt'un 2024 seçimlerinde aday gösterilmemesi nedeniyle Bozkurt'un kendi partisinin adayına destekçi olmadığı, üstelik belediyeyi büyük bir borçla yeni başkan Ahmet Özer'e devrettiği ifade edildi.

ÖZER'DEN YAZILI AÇIKLAMA

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediye başkanı adayı olmasına rağmen Kemal Deniz Bozkurt’un seçim döneminde kendisine hiçbir destek vermediğini, partisinin yanında olmadığını ve diğer partilerin adaylarını destekleyen bir tavır sergilediğini, belediyenin kasasını boş ve 3 milyar TL borçla devrettiğini söyledi.

Özer'in açıklaması şöyle;

Ekolojik Eğitim ve Çocuk Parkı 1 yaşında! Ekolojik Eğitim ve Çocuk Parkı 1 yaşında!

KILIÇDAROĞLU'NA ÇOK YAKIN BİR İSİM

Esenyurt'un eski belediye başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla biliniyor. Öyle ki, 08 Ocak 2023'te Esenyurt'ta düzenlenen Proje ve Hizmet Tanıtım Toplantısı'nda Bozkurt, sahneden "Liderliğinize ihtiyacımız var" diyerek Kılıçdaroğlu'na "Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı olmanız lazım” diye seslendi.

Sosyal Medya hesaplarında profil ve kapak fotoğrafı olarak Kemal Kılıçdaroğlu ile olan fotoğraflarını kullanan Bozkurt'un profiline sabitlediği ileti ise şu şekilde:

Editör: Anıl Kılıçlı