Seçimi kaybeden Maçoğlu çok başka bir iş yapmaya başladı Seçimi kaybeden Maçoğlu çok başka bir iş yapmaya başladı

Eski HDP Milletvekili Ahmet Türk, Diyarbakır Cezaevi'nde İç Güvenlik Komutanı olarak görev yapan Esat Oktay Yıldıran'ın kendisini 200 askerin önünde copla dövdüğünü söyleyerek Subayın ismini gündeme getirmişti.

Bu sözlerin ardından Milli Eğitim Bakanlığı'nın harekete geçtiği görüldü. Bakanlık, İzmir Buca'da bulunan 'Şehit Esat Oktay Yıldıran İlkokulu'nun ismini değiştirerek, Belenbaşı İlkokulu yaptı.

YENİ BİR KÜRT AÇILIMI MI?

Yapılan uygulama, 2014'te başlayan 'Çözüm Süreci' politikalarına benzetildi. Yapılan eylem sonrası akıllara "AK Parti yeni bir çözüm süreci mi başlattı?" sorusu gelirken, uygulamanın yerel seçimler nedeniyle Kürt oylarının AK Parti'ye kazandırılması amacı taşınarak yapıldığı da düşünüldü.

ESAT OKTAY YILDIRAN KİMDİR?

15 Şubat 1949 tarihinde dünyaya gelen Esat Oktay Yıldıran, Kıbrıs Barış Harekâtı'nda görev almış ve Diyarbakır Cezaevi'nde İç Güvenlik Komutanı olarak görev yapmıştır. Yıldıran, 24 Şubat 1981-1983 tarihleri arasında Diyarbakır E Tipi Askerî Cezaevi'nde yüzbaşı rütbesiyle güvenlik amiri olarak görev yaptı.

Yıldıran, Diyarbakır Cezaevi'ndeki görevinin bitişinin ardından İstanbul'a atandı. İstanbul 23. Piyade Tümeni'nde binbaşı rütbesiyle tabur komutanı olarak görev yaptı. Yıldıran, 22 Ekim 1988 günü suikast sonucu öldürülmüş ve Edirnekapı Şehitliği'ne defnedilmiştir.

Editör: Anıl Kılıçlı