Kamuda tasarruf Diyanet'te yok; Ali Erbaş aracını üst modelle değiştirdi Kamuda tasarruf Diyanet'te yok; Ali Erbaş aracını üst modelle değiştirdi

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından siyaset adeta yaz tatiline girmişti. Yaz aylarının sona ermesi ile birlikte bu sonbaharda, 2024 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerin atmosferine girilmesi bekleniyor.

Yerel seçimin en iddialı iki partisinden biri olan Cumhuriyet Halk Partisi bu dönemi kongrelerle geçirirken Ak Parti’deki durağanlık dün sona erdi.

Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı ani bir kararla 9 ilçe başkanından görevlerinden istifa etmesini istedi.  İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe dün adı geçen ilçe başkanları ile tek tek görüştü. Görüşme esnasında kendilerinden Eylül ayı sonuna kadar istifa etmelerini istedi. Parti kulislerine göre Kabaktepe başkanlardan halefleri içinde önerilerde bulunmalarını talep etmiş. Önerilen başkan adayları için önce yönetim kurulları içerisinde eğilim yoklaması ardından da ilçelerdeki saha verileri incelenerek yeni ilçe başkanlarının yönetim kurulları içerisinden seçilmesi bekleniyor.

AK Parti Küçükçekmece İlçe Başkanı Recep Şencan

İl Başkanı Kabaktepe’nin istifasını istediği ilçe başkanlarının 5 tanesinin ilçesinde CHP’li belediye başkanları görev yapıyor.  Avcılar İlçe Başkanı Abdullah Küçük, Beylikdüzü İlçe Başkanı Mustafa Günaydın, Büyükçekmece İlçe Başkanı Murat Çelik, Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun aday olarak CHP’den belediyeleri almaya çalışacaklar.

AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan

Diğer 4 ilçede ise Ak Partili belediye başkanları bulunuyor. Esenler’de İlçe Başkanı Umut Özkan istifa edecek ve aday olmaya çalışacak. Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu üçüncü dönem belediye başkanlığını tamamlayacak. Aynı zamanda Ak Parti’nin İBB Grup Başkanvekili de olan Göksu’nun adı Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için de geçiyor.

Arnavutköy İlçe Başkanı Mustafa Candaroğlu

Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı’da üçüncü dönem belediye başkanlığını tamamlıyor. Arnavutköy İlçe Başkanı Mustafa Candaroğlu da il başkanlığına çağrılan isimlerden birisi oldu.

Sultanbeyli ilçe Başkanı Ali Tombaş

Sultanbeyli ilçe Başkanı Ali Tombaş’ın da üçüncü dönemini tamamlayan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’in yerine aday olması bekleniyor. Keskin de 2009’da ilçe başkanlığı görevini bırakarak belediye başkanı adayı olup seçilen bir isimdi. Sultanbeyli’de gelenek devam edecek gibi.

Beykoz İlçe Başkanı Muhammet Hanefi Dilmaç

Beykoz’da uzun yıllar Zeytinburnu Belediye Başkanlığı yapan Murat Aydın geçen dönem aday yapılmış ve kazanmıştı. CHP’li Hasan Akgün ile beraber İstanbul’daki en eski belediye başkanı olan Murat Aydın’ın Beykoz hizmeti bir dönemle tamamlanacak gibi görünüyor. Beykoz İlçe Başkanı Muhammet Hanefi Dilmaç görevinden istifa ederek adaylaşmayı bekleyecek. TAYFUN ERCAN- KENT YAŞAM

Editör: Anıl Kılıçlı