İYİ Parti Kütahya İl Başkanlığı’nda düzenlenen milletvekili aday adaylık açıklamasında konuşan Ali Aker, ‘Milletimize hizmet etmek ve ülkemizi daha ileriye götürmek amacıyla kurulduğu günden beri içinde yer aldığım ve çalışmaktan onur duyduğum partimin Kütahya milletvekili aday adayıyım’ dedi.

14 Mayıs 2023’te gerçekleşecek genel seçimler için İYİ Parti Kütahya İl Başkanlığı’nda milletvekili aday adayı tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.  İYİ Parti Kütahya İl Başkanlığı Nurhan Sunel, il yöneticileri ve çok sayıda partililerin katıldığı toplantıda İYİ Parti’nin kuruluşundan bugüne parti içinde aldığı tüm görevleri layıkıyla yerine getiren önceki genel seçimlerde İstanbul Milletvekili Adayı olan Ali Aker, 2023’de gerçekleşecek genel seçimlerde memleketi Kütahya’dan İYİ Parti Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı. Aday tanıtım toplantısında ilk konuşmayı gerçekleştiren İYİ Parti Kütahya İl Başkanı Nurhan Sunel, partilerini başta Kütahya olmak üzere ülke genelinde birinci parti yapmak için çalıştıklarını ifade ederek, ‘İnşallah Partimizin Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’i de başbakan yapacağız. İddiamız Kütahya’dan beş milletvekilimizi meclise İYİ Parti olarak göndermektir. Biz İYİ Partililer olarak yüreğimizi ülkemize verdik. Biz İYİ Partililer olarak insanımızın omzuna yürekten dokunduk. Biz İYİ Parti olarak, ülkemizi, vatanımızı hiçbir beklenti içine girmeden canı gönülden seviyoruz. Biliyorsunuz İYİ Parti Kütahya’dan 10.6 oranında bir oy aldı. 2018’deki seçimlerde AK Parti’nin meclisteki çoğunluğunu yok etti. 2019 yerel seçimlerinde ise elindeki en önemli şehirlerin alınmasında Millet İttifakı içinde çok önemli bir rol oynadı. Bizler İYİ Parti olarak ülkemizde birinci parti olabilmek için önemli bir mücadele veriyoruz. Kütahya’da yaklaşık kırk adayımız var. Tüm adaylarımız birbirinden kaliteli bu ülkeye yürek veren insanlarımız. Biz Kütahyamızı nasıl büyükşehir haline getirmenin hesabı içindeyiz. 2023 14 Mayıs’ında gerçekleşecek seçimler bizim için bir dönüm noktası olacak. Peşinden gerçekleşecek yerel seçimlerde de başta Kütahya ilimiz olmak üzere tüm ilçe belediyelerimizi alarak İYİ Parti’nin bayrağını dalgalandıracağız. İyilik bulaştırıcıdır. Biz iyiliği çoğaltmaya var gücümüzle devam edeceğiz. 2018’de İstanbul Milletvekili Adayımız olan Sayın Ali Aker, bu dönem memleketi Dumlupınar Kütahya’dan aday adayı olmak için yola çıktı. Ali Aker, teşkilatımız içinde kuruluşumuzdan beri her görevi gönülden alarak teşiklatımız ile beraber yol aldı. Kendisini şimdiden kutluyoruz’ dedi.

AKER: HEDEFİMİZ PARTİMİZ VE ÜLKEMİZİ DAHA İLERİYE TAŞIMAKTIR

Daha sonra söz alan İYİ Parti Kütahya Milletvekili Aday Adayı Ali Aker ise şunları söyledi; Deprem ve sel felaketinde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, tüm yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ülkemiz, milletimiz ve tüm İslam Alemi için Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bugün Hz. Ali efendimizin doğum günü olan 21 Mart. Bugün dolayısıyla tüm canlarımıza sevgilerimi iletiyorum. Türk’ün Ergenekon’dan çıkışını ve baharın başlangıcı kabul edilen Nevroz Bayramınızı kutluyorum. Hepimizin bildiği gibi ülkemiz oldukça zorlu bir süreçten geçiyor. Milletimiz özellikle gençlerimiz umudunu kaybetmiş durumda. Hayat pahalılığı altında ezilene vatandaşlarımız, deprem nedeniyle yakınlarını, akrabalarını ve evlerini kaybetmiş depremzedeler, sığınmacı ve kaçakların çoğunluğu teşkil ettiği şehirlerimiz ve mahallelerimiz, liyakatsız devlet çalışanları. Maalesef halkımızın ekonomik, sosyal ve siyasal anlamda yaşadığı sıkıntılar her geçen gün artıyor. Her gün yüz yüze geldiğimiz acı gerçeklerle canınızı daha fazla sıkmak istemiyorum.

İYİ PARTİ NEFERİ OLARAK ADAY ADAYLIK SÜRECİNE KATILMAKTAN ONUR DUYUYORUM’

İYİ Parti olarak ülkemizin içinden geçtiği bu zorlu süreçte devletimizi yeniden ayağa kaldırmak ve milletimize hizmet etmek için yola çıktık. Bu amaçla partimizin ideallerini ve hedeflerini gerçekleştirebilecek ülkemizin kalkınmasına ve milletimizin refahına katkıda bulunacak nitelikli adaylarla yola çıkacağız. Ben de bu amaca hizmet etmek gayesiyle İYİ Parti’den memleketim Kütahya’dan aday adaylığımı açıklıyorum. Kendimi partimizin amaç ve hedeflerine adayan biri olarak milletimizin sorunlarına çözüm bulmak ve ülkemizi daha ileriye taşımak için elimden gelen her şeyi yapacağıma söz veriyorum. Milletimizin yararına olan her türlü projesini destekleyerek ülkemizin gelişmesine katkıda bulunacak, tüm çalışma süreçleri boyunca her türlü mücadeleyi vereceğime söz veriyorum. İYİ Parti neferi olarak aday adaylık sürecine katılmaktan onur duyuyorum. Milletimizin güvenini kazanmak için tüm gücümle çalışacağım. Katılımınız ve destekleriniz için yürekten teşekkür ediyorum.  Aday adaylık açıklamasının ardından başvuru dosyasını İYİ Parti Genel Merkezi’ne teslim etmek için Ankara’ya giden Ali Aker, başvurusunun ardından Anıtkabir’i ziyaret ederek, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle yad ettiklerini ifade etti. FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Editör: Anıl Kılıçlı