Türkiye 31 Mart 2024 tarihinde yerel yöneticilerini seçmek için sandık başında olacak. İstanbul’un kaderini belirleyecek ilçelerin başında gelen Esenyurt için CHP’den belediye başkan aday adaylığını açıklayan ve bu kapsamda seçim çalışmasını sürdüren CHP Esenyurt Belediye Başkan aday adayı Abdulhadi Akmugan geçtiğimiz gün Esenkent Hasbahçe’de, CHP Esenyurt Gençlik Kolları Başkanlığı bünyesindeki gençlerle kahvaltıda bir araya geldi.

Birbirinden donanımlı ve iyi eğitim alan gençleri karşısında görünce şaşkınlığını gizleyemeyen Akmugan, “Gündüz ekmek davası akşam siyasi kariyerimizi ilerlettik. Şimdi sizin de hem okuyup hem çalıştığınızı görünce çok önemli konumlara geleceğinizi düşünüyorum” dedi.

AKMUGAN: SİZDE KENDİ GENÇLİĞİMİ GÖRDÜM

Gençliğinde yaşadığı zorluklarla karşısındaki CHP Gençlik Kolları üyesi gençleri kıyaslayan CHP Esenyurt Belediye Başkan aday adayı Abdulhadi Akmugan, “Hepinize çok teşekkür ediyorum hafta sonu bu soğukta buraya geldiğiniz için. Benim evim burada bulunduğumuz yere 100 metre mesafede. 1982’de öğrenciyken memleketi Iğdır’da ( o zaman Kars’a bağlıydık)aranır olduğum için İstanbul’a gelmiş ve Esenyurt’a sığınmıştım. Suçumuz neydi bizim? Duvarlara ‘Tek yol devrim’ yazmaktı. Biz burada saklandığımız zaman yatacak yerimiz yoktu. Bir gün yine böyle soğuk bir havada gecekondunun önünden geçiyoruz ve bir köpeğin önüne yemek artıkları atıldığında samimi söylüyorum ben o köpeği kıskanmıştım. İnsanoğlu köpeği kıskanır mı? Vallahi ben kıskandım. Biz o kuşaktan geliyoruz ve o halde Esenyurt’a geldim. Bir öğretmen olarak size bir şey söylemek istiyorum; Bizim gibi insanların önünde iki yol olur. Ya hayata küsüp kendisini alkole verir, ya da çektiği acılardan sonra çelik iradeye kavuşur. Siz de hem okul hem çalışma hayatıyla bu çelik irade yoluna girecekmişsiniz gibi görünüyorsunuz. Gündüz ekmek davası akşam siyasi hayatımız vardı. Ben de gençlere başkan olduğumda bunu aşılayacağım.” dedi.

“2019’DA BAŞAKŞEHİR’E GÖNDERİLDİM”

Esenyurt’ta seçimin kazanılması için çok çalışılması gerektiğini vurgulayan Akmugan, “Ömrümün 20-25 yılı burada, son 10 yılı Boğazköy’de geçti. Bu suç mu? Beşiktaş’ta da oturdum, K. Çekmecede de oturdum. Benim çevremin yüzde 99’u burada Esenyurt’ta. Partim beni Başakşehir’e gönderdi. Yeni bir ilçe doğmuş aday yok, meclis üyesi yok, para yok dediler ve beni oraya gönderdiler. Sayın Özgür Karabat’la birlikte İstanbul’un en zor ilçelerinden biri olan Başakşehir’de partimizi temsil etmek ve oy oranını artırmak için riske girdik ve partimizi de en iyi şekilde temsil ettik. Oysa ki, ben 2019’da Esenyurt’tan talep açacaktım ancak mevcut belediye başkanımız Sayın Kemal Deniz Bozkurt’un adaylığı kesinleşmiş gibiydi ve parti büyüklerim Başakşehir’de sana ihtiyaç var dedi. Sayın Ekrem İmamoğlu’nun da bilgisi dahilinde Başakşehir’de aday gösterildim. Ve partimin oyunu yüzde 37’ye çıkarmama rağmen seçimi kaybettik. HDP’nin aday çıkardığı Başakşehir’de partimiz adına tarihi bir başarı elde ettiğimizi düşünüyorum. Gerçek başarı tabi ki kazanmaktır. Kazanılmayacak diye bir şey yok. Seçimi kaybetsek de 12 meclis üyesi çıkarmayı ve örgütümüzü diri tutmayı başardık” ifadelerini kullandı.

“ESENYURT ÇANTADA KEKLİK DEĞİL”

Esenyurt’tan aday olduğu için seçmen profilini ve seçmen profilini çok iyi izlediğini de sözlerine ekleyen Akmugan, “Burada ahbap çavuş ilişkisi olmaması gerekir çünkü her ne kadar Esenyurt’u biz yönetiyor olsak da seçmen profili yanıltabilir. Bir kere DEM Partisi ayrı aday çıkartacak deniyor ve biliyorsunuz oy potansiyelleri yüksek. Dolayısıyla DEM’li veya DEM’siz, hatta diğer partilerin gerçekliğini de göz önüne alarak planlar yapmak zorundayız. Yani Esenyurt 2019’daki seçmen yapısıyla durmuyor ve partimiz 19 aday aday adayından kimi adaylaştırırsa diğer 18 aday olan arkadaş kendisi adaymış gibi aday olana destek vermek zorunda. Adaylar arasındaki birliktelik örgütümüze de yansır ve seçimi el birliği ile çok rahat alırız, ben şahsen böyle olacağına da inanıyorum” dedi. Sümeyra Duğan/KENT YAŞAM

Gaddar dizisinde Adnan Oktar örgütü gösterildi Gaddar dizisinde Adnan Oktar örgütü gösterildi

Editör: Anıl Kılıçlı