Seçim dönemlerinde siyasi partiler arasındaki geçişleriyle gündem olan Alaattin Köseler, üç dönem CHP'den Beykoz Belediye Başkan Adayı olmuş ancak kazanamamıştı. Köseler, 2014’te MHP’den Beykoz Belediye Başkan aday adayı olmuş, 2019’da CHP’ye geçiş yapmıştı. Beykoz için önümüzdeki 2024 yerel seçimlerinde de yine CHP’den aday adaylığını duyuran Alaattin Köseler, CHP Parti Meclisi toplantısı öncesinde gözlerin çevrildiği isim oldu.

Adnan Oktar'ın işlediği 'Yaratılış Teorisi' yeni Milli Eğitim müfredatında Adnan Oktar'ın işlediği 'Yaratılış Teorisi' yeni Milli Eğitim müfredatında

DSP’DEN BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPTI

1999'da DSP Beykoz Belediye Başkanı ve ardından 2004’te CHP’den belediye başkan adayı olan Alaattin Köseler, AK Parti’nin adayı Muharrem Ergül’e belediye başkanlığını kaptırmıştı.

2009’da tekrardan CHP’nin adayı olan Alaattin Köseler, AK Parti adayı Yücel Çelikbilek’e karşı da belediye başkanlık yarışını kaybetmişti.

2014’te ise saf değiştirerek MHP’den aday olan Alaattin Köseler, burada da umduğunu bulamamıştı. Yücel Çelikbilek'e karşı seçimi yine kaybeden Köseler, 2019’da ise tekrardan CHP’ye geri dönerek belediye başkan aday adayı olarak şansını denemişti. Köseler son olarak 2024 seçimlerinde tekrar CHP Beykoz aday adayı olarak Beykoz Belediye Başkanlığı için yola çıktı.

Editör: Anıl Kılıçlı