Güngören Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı gerçekleşti. Toplantıda gündem dışı söz alan CHP İBB ve Güngören Meclis Üyesi Grup Sözcüsü Alaettin Aktay, Güngören Belediye Başkanı Bünyamin Demir’in ilçede astırdığı seçim afişlerindeki ‘Güngören en güzel olacak’, ‘Güngören en sağlam olacak’ şeklindeki vaatlerin yaşanan gerçeklerle örtüşmediğini söyledi. Deprem riski en yüksek ilçelerden biri olan Güngören’de kentsel dönüşümün yapılabilmesi için hazırlanan planların AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gurubu tarafından kabul edilerek meclisin onayına sunulmadığını belirten Aktay, ‘Eğer söylediklerinizde samimiyseniz bunca zamandır planların İBB’de neden bekletildiğini Güngörenli yurttaşlarımıza anlatmanızı bekliyoruz’ dedi.

‘DEPREM BİR İNSANLIK MESELESİDİR, DİLİ, DİNİ, IRKI OLMAZ’

Dünya Atletizm Arenasında Parlayan Yıldızlar: Ümraniyeli Sporcuların Başarısı! Dünya Atletizm Arenasında Parlayan Yıldızlar: Ümraniyeli Sporcuların Başarısı!

Güngören Belediyesi AK Parti Gurubu’nun ‘İBB, Güngören’e hizmet getirmedi’ şeklindeki ifadelerini de değerlendiren Aktay, ‘Soruyorum sizlere İBB Güngören’de hangi hizmete engel oldu. 39 ilçenin tamamına eşit hizmet götürmek için çalışan başkanımız Sayın İmamoğlu’na yapılan bu haksız itham kabul edilemez. Sayın başkanımızı eleştirmeden önce 20 yıl boyunca sizin başkanlığınızda yönetilen İBB’nin yaptığı ayırımcı hizmet anlayışınıza bakmanızı öneririm. Bizler eleştiriye açığız, ancak doğru temelde ve yapıcı olan eleştirilere açığız. Sayın başkanımız İmamoğlu’nu eleştiriyorsunuz, peki dün Hatay’da AK Parti Genel Başkanının ‘Yok öyle yerel yönetim ile merkezi yönetim birlik olmazsa hizmet alınamaz. İşte Hatay’a bakın’ sözlerine neden tepki koyamıyorsunuz? Neden deprem gerçeğine siyasi yaklaşılmaz diyemiyorsunuz. Depremin dili, dini, ırkı olmaz diyemiyorsunuz. Hiçbir vicdanlı AK Partili bu söylenenlere ses çıkarabiliyor mu? Deprem bir insanlık meselesidir’ diye konuştu.

‘TOPLUMSAL KUTUPLAŞMANIN KİMSEYE BİR FAYDASI OLMAZ’

Yaşanan depremde tüm siyasi partilerin belediyelerinin herkesten önce davrandığını ve belediyelerin bu konuda gösterdiği duyarlılığı devletin gösterdiği refleksten çok daha hızlı olduğunu ifade eden Aktay, ‘Buradan o gün yurttaşlarımızın sesine ses olan tüm belediyelere teşekkür ediyorum.  Ancak bugün deprem bölgesinde insanlarımız hala çadırlarda, konteynırlarda yaşam mücadelesi veriyorsa bunun nedeni de devletin burala geç refleks göstermesidir. Bunun da unutulmaması gerekir.  Önümüzdeki iki yıl için Dünya ekonomik forumunun öngörülen risklerine baktığımızda toplumsal kutuplaşmanın dünyanın en büyük riski olduğunu söylüyor. Toplumsal kutuplaşmadan karlı çıkan hiçbir ideoloji yoktur. Toplumsal kutuplaşma sadece ve sadece bizi yönetenleri uzaktan bizi kumanda etmek isteyenlerin işine yarar. Hiç kimse kutuplaşmadan karlı çıkmaz. Tarihin hiçbir döneminde kimse ilelebet yaşamamıştır. Hepimiz faniyiz. Bir gün bu dünyadan göç edeceğiz. Göç ettikten sonra insanların bizi saygıyla anacağı hizmetler üretmemiz hepimiz için en doğru olandır’ şeklinde konuştu.

‘İMAMOĞLU, BİR KEZ DAHA İSTANBUL’U ALACAK VE GÜNGÖREN HAK ETTİĞİ HİZMETE KAVUŞACAK’

İstanbul’un en riskli ilçelerinden biri olan Güngören’de acil olarak planların meclisten geçmesi gerektiğini bir kez daha vurgulayan Aktay, ‘ Deprem siyasi bir sorun değildir. Bu nedenle gelin ortaklaşa hareket edelim. Bir sürü insan kentsel dönüşümü yapabilmek için plan notlarını bekliyor. Biz şunu gördük. Ekrem Başkanımız seçildiğinde ülkemizin beka sorunu dediler, anlatamadılar. Dün Sisi kazanacak Binali mi kazanacak diyenler için Ekrem İmamoğlu’nun kazandığını biliyorum.  Dün, ‘Sisi mi kazanacak’ diyenler 12 Şubat’ta Sisi’nin ayağına gidiyor. Şimdi ben de soruyorum.  Acaba Ekrem İmamoğlu mu kazanacak, Sisi mi kazanacak? Siyasetteki bu dönüşlere alıştık. Çünkü, ‘Nas’ dediniz olmadı. ‘Faiz neden enflasyon sonuç’dediniz, dünyadaki ekonomik terimlere yeni bir şey kattınız olmadı. Ondan da vazgeçtiniz. Yerine faiz geldi, enflasyon geldi, dolar oldu 30 lira, enflasyon oldu yüzde 67,  faiz oldu yüzde 45 ama fark etmiyor. Bir kişi dönüp de biz niye bu noktaya geldik diye sormuyor. Türk insanının hep balık hafızalı olduğu söylenir. Ben öyle olduğuna hiçbir zaman inanmadım. Tüm olanları tarih yazıyor. Bu konuşmaların hepsi yerini buluyor. 31 Mart’ta bunların hepsinin cevabını vereceğiz.  Yeniden İstanbul’u yeniden Ekrem başkanımıza kazandıracak ve Güngören’i hak ettiği hizmete kavuşturacağız’ dedi. FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Editör: Anıl Kılıçlı