Altılı Masa’nın adayının belirlemesi ardından seçim çalışmalarına hız vermeye başladı. Altılı Masa ittifaklarından biri olan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum programına konuk oldu. Babacan, sabit gelirin fakirleştiği ‘orta direk’ diye bir kavramın kalmadığını belirtirken, “200 Türk Lirası 2009’da tedavüle girdi. O dönem 134 dolar ediyordu. Bugün 9 dolar ediyor. 134 dolarlık paramız 9 dolara inmiş. Bunun sorumlusu kim? Niye bu para bu kadar değer kaybetti. Bu paranın değerini koruması gereken bağımsız bir Merkez Bankası’dır.” dedi. 


BABACAN: “MERKEZ BANKASI ERDOĞAN’IN KASASI”
Babacan, Merkez Bankası’nın şu anda Erdoğan’ın kullandığı bir kasa olduğunu belirtirken, iktidara gelirlerse ‘ne yapacaklarını?’ açıkladı. Babacan, İlk önce Merkez Bankası Başkanı ve TÜİK Başkanını değiştireceğiz. Merkez Bankası Başkanı adayları önce Plan Bütçe Komisyonu'nda kendilerini anlatacak. Soru cevap seansı başlayacak. Milletvekilleri ve basın soracak. Önce toplumun terazisine çıkacak” dedi.  


BABACAN: HDP KILIÇDAROĞLU DESTEKLERSE MUTLU OLURUZ
HDP konusunda konuşan Babacan, “Millet İttifakı, 6 partiden oluşuyor. HDP, ayrı bir ittifak içerisinde şu anda dolayısıyla teknik olarak burada olması mümkün değil. HDP ve başka partiler Sayın Kılıçdaroğlu'na destek verirlerse biz çok mutlu oluruz, bu iyi bir şeydir” ifadelerini kullandı. 


BABACAN: 200 LİRA 9 DOLAR EDİYOR
Ayrıca ekonomiyi eleştiren Babacan, ‘orta direk’ diye bir kavramın kalmadığından dert yandı. Babacan konuyla ilişkin şunları söyledi:
 “200 Türk Lirası 2009’da tedavüle girdi. O dönem 134 dolar ediyordu. Bugün 9 dolar ediyor. 134 dolarlık paramız 9 dolara inmiş. Bunun sorumlusu kim? Niye bu para bu kadar değer kaybetti. Bu paranın değerini koruması gereken bağımsız bir Merkez Bankası’dır.  Merkez Bankası birikmiş karının bir kısmını AFAD’a bağışlamış oldu. Zaten sen karını Hazine’ye devredeceksin, AFAD’ın zaten paraya ihtiyacı varsa Hazine ona verecek, AFAD’ta onu harcayacak. Kamu kuruluşlarının bağışı ne demek ya? Devlet sağ cebindekini çıkarıp, sol cebine koyuyor. Yoksul çok daha yoksul oldu. Zengin daha zengin oldu. Orta direk diye bir şey kalmadı. 2002’de işini doğru yapan insanları görevden alıp, ‘Bizden değil bunlar yerine bizim adamlarımızı koyalım’ deseydik asla Türkiye ekonomisini toparlayamazdık. Ben direndim, MB Başkanı ve yardımcılarını görevde tuttum”