Nihat Hatipoğlu'ndan pahalılık tepkisi; Bereket kalmadı Nihat Hatipoğlu'ndan pahalılık tepkisi; Bereket kalmadı

Deva Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Danışmanı Adayı Ali Babacan ve eşi Ülkü Zeynep Babacan, Sarıyer Deva Partisi İlçe Başkanlığı’nın partililer ve Sarıyer’deki vatandaşlarla bir araya gelmek amacıyla düzenlediği akşam yemeğine katıldı. 

Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen akşam yemeğine Deva Partisi İl Başkanı Dr. Erhan Erol, Deva Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Bilal Çelik, kadın ve gençlik kolları başkanları, ilçe yöneticileri, CHP İlçe Başkanı Ahmet Güveloğlu, Sarıyer Belediyesi Başkanı Yardımcıları Hüseyin Coşkun, Nadir Günday, Sarıyer mahallelerinde görev yapan muhtarlar, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri,spor kulübü yöneticileri, inanç grupları temsicileri, partililer ve vatandaşların katıldığı yemekte Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan coşkuyla karşılandı.

Deva Partisi İlçe Başkanı Av. Bilal Çelik’in selamlama ve teşekkür konuşmasının ardından söz alan Deva Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Erhan Erol, 28 Mayıs seçimleri’nin ülkenin geleceği için çok önemli bir seçim olduğunu belirterek, ‘Herkesi Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermeye davet etti.

BABACAN: GÜZEL ÜLKEMİZ BUNU HAK ETMİYOR

Ülkemizin 15 yılını belirleyecek önemli bir seçime doğru gidildiğini belirten Babacan, “Seçimler demokrasilerde önemli bir mihenk taşıdır. Demokrasi aynı zamanda özgürlük demektir. Özgür basın demektir. STK’ların sürekli siyasi yöneticilerle istişare içinde olması demektir. Ülkemizi yönetenlerin büyük en büyük eksikliği istişare yapmamasıdır. Ülkenin gerçek sorunlarını anlamadan kararlar almak maalesef sorunlarımızı daha da derinleştiriyor. Bugün siyaset yapanların içinde maalesef dürüst, ehliyet sahibi insanların sayısı yok denecek kadar az. Adalet, devletin varlık sebebi ayaklar altına alındı. Yargı bağımsız değil. Güçler ayrılığı yok. Hukukun üstünlüğü ilkesinin gerçekleştirilmediği bir ülkede kalkınmak mümkün olmadığı gibi ekonomik başarı da mümkün değil. Ben defalarca eğitim konusunda vurgu yaptım. Türkiye belli bir noktaya geldi. Ancak eğitim ve hukukta istediğimiz noktada değil. Türkiye’nin yüksek gelirli ülkelerin sıralamasına girememesinin temel nedeni maalesef eğitim ve hukukta gelişememiş olmamızdır. Yöneticiler kendilerini hukukla bağlı kılmazsa ülke her geçen gün kötüye gider. Üzülüyoruz. Güzel ülkemiz bunu hak etmiyor. Avrupa’nın en genç nüfusuna sahip, en geniş tarım alanlarına sahip ülkemiz maalesef hiç hak etmediği bir noktada. Gençlerimiz umutsuz. Gençlerimiz yarınlarını başka ülkelerde arıyor. Yirmi beş yaşın altındaki tüm gençlerimiz ülkemizin hep böyle olacağına inanıyor. Ancak tüm gençlerimize bir kez daha özellikle söylüyorum. Umudumuzu asla kaybetmemiliyiz. Çok çalışacak ve hep beraber başaracağız” diye konuştu.

“28 MAYIS’IN SEÇİMLERİNİN BELİRLEYENİ GENÇLERİMİZ OLACAK”

Demokrasilerde siyasi partilerin önemli bir rolü olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Babacan, ‘Tatlı bir rekabetle yarışıp ülkesine geliştirmek için çalışanların toplandığı bir yer olmalıyken bugün maalesef yaşadığımız durum tam tersi. Sanki ülkemiz seçime değil de savaşa gidiyor. Her gün birini düşman ilan ediyorlar. Dolayısıyla savaştayız ve hile yapabiliriz demeye getiriyorlar. Yalanla, dolanla montaj videolarla iftiralarla, olmayın olmuş gibi gösterip insanlar zihnini ve gönül dünyasını etkilemeye çalışmak en büyük dolandırıcılıktır ve bunlar affedilecek şeyler değildir. Bir ülkenin Cumhurbaşkanı olarak montaj bir videoyu gerçekmiş gibi yayınlayamazsınız. Milletimiz bunu affetmeyecektir. 28 Mayısa giderken insanlara gerçek olmayanı gerçekmiş gibi anlatmanın cezasını verir. Yurt dışında seçime katılma oranının yükseldiğini gördük. İnşallah 28 Mayıs günü de aynı şey olur. 14 Mayıs’tan bugüne baktığımızda Sayın Kılıçdaroğlu’na desteğin artıyor olduğunu görüyoruz. Birinci turda sandığa gitmediğini bildiğiniz herkesi sandığa davet etmenizi istiyorum. Birinci turda belirleyici olan sandığa gitmeyen gençler oldu. Az önce elimize gelen araştırma sonuçlarında görüyoruz ki gençlerin sandığa gitmesiyle Sayın Kılıçdaroğlu’nun, Sayın Erdoğan’ı geçtiğini gördük. Umudumuzu koruduğumuz sürece ülkemiz ayağa kalkacak. Gençlerimiz ‘Geleceğimi kendim belirleyeceğim derse’ ayağa kalkacağız. Tüm ülkemizdeki gençlere buradan bir kez daha çağrıda bulunmak istiyorum. Haydi gençler sandığa” dedi.

“GENÇLERİMİZ YARINLARINI BAŞKA ÜLKELERDE ARAMAYACAK”

6 siyasi partinin oluşturduğu Millet İttifakı olarak Türkiye’yi yönetmeye her yönüyle hazır bir ittifak olduklarını belirten Babacan, “Her alanda projelerimiz ve çalışmalarımız hazır. İnanın ki böyle bir hazırlık bugün ki yönetimin elinde yok. Türkiye’de böyle bir çalışma yok. 6 siyasi partinin tüm mutabakatıyla eğitimden sağlığa her alanda çalışmalarımız hazır. 6 parti ülkemizin tüm gerçeklerini yansıtıyor. Bir arada olarak ülkemizin yarınlarında buluşacağız.  Bu yüzden bize inanın güvenin. Her şey çok güzel olacak. Gençlerimiz yarınlarını başka ülkelerde değil kendi ülkelerinde var edecek. Gençlerimiz sandığa geldiğinde biliyoruz ki her şey değişecek” dedi. FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Editör: Anıl Kılıçlı