1 Mart seçimlerinde büyük bir başarı elde ederek Sancaktepe'de tarihi bir değişim gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Partisi adayı Alper Yeğin, ilçe seçim kurulundan mazbatasını aldıktan sonra önce partisinin ilçe başkanlığını ziyaret etti, ardından binlerce vatandaşın katıldığı coşku dolu bir yürüyüşle Sancaktepe Belediyesi'ne giderek eski başkan Şeyma Döğücü'den görevi devraldı. Daha sonra belediye önünde kendisine destek için toplanan onbinlerce Sancaktepeliye hitap eden yeni Belediye Başkanı Alper Yeğin, artık Sancaktepe için her şeyin çok güzel olacağını ifade etti. Alper Yeğin'e ailesi, partisinin üst düzey yöneticileri, İlçe Başkanı Emre Yılmaz ve İBB yetkilileri de eşlik etti.

Avcılar’da hizmete hızlı giriş! Avcılar’da hizmete hızlı giriş!

Gerek CHP ilçe başkanlığında, gerek yürüyüşte, gerekse belediye önündeki halka hitap programında duygu dolu anlar ve mutluluk gözyaşları yaşandı. Belediyeye yürüyüşte evlerinin balkon ve teraslarından selamlayan vatandaşların sevgi gösterileri ise görülmeye değerdi.

YEĞİN: HERKES İNANDI, BİZ ZATEN İNANIYORDUK

Belediye önünde kendisine destek için toplanan on binlerce Sancaktepeliye seslenen Başkan Alper Yeğin, "Bu anı çok bekledik, bu anı yaşamak için çok çalıştık. Yıllardır 'biz çalışacağız, Sancaktepe kazanacak' diyorduk ve Sancaktepe kazandı. Bütün gençliğimizle, bütün varlığımızla gece-gündüz demeden çalıştık. Çalışırken de bize 'kazanamazsınız, yapamazsınız, edemezsiniz' diyorlardı. Ama biz hiç bıkmadık, hiç sıkılmadık, hiç umutsuzluğa kapılmadık, hiç karamsar olmadık. Çok seçim kaybettik ama pes etmedik. Mutlaka kazanacağız dedik ve kapı kapı, ev ev, dernek dernek, site site gezerek, çalışarak kazandık. Başarmak için partimizin ve kamuoyunun vicdanında yer edindik. Herkes inandı. Biz zaten inanıyorduk" dedi.

“2029’DA İSTANBUL’UN EN MUTLU İLÇESİ OLACAĞIZ”

Yeğin, "Sancaktepe'nin 5 yılı kalkınma dönemi olacak. Bu 5 yılda büyükşehir belediyemizle en iyi koordinasyonu, en iyi işbirliğini sağlayacağız. Bu ilçenin kaderini elbirliğiyle değiştireceğiz. Birlik içinde, dayanışma içinde hep beraber 500 bin vatandaşımızın hayatını, huzurunu, sağlığını, mutluluğunu, ekonomisini kısacası tüm yaşamını değiştirmeye geliyoruz. Yaşam vadileri yapacağız, yeni kreşler yapacağız, yeni metro hatları yapacağız. Kütüphaneler, gençlik merkezleri, etüt merkezleri, sağlık yaşam evleri ile Sancaktepe 2029'da İstanbul'un en mutlu ilçesi, en özgür ilçesi olacak. Sancaktepe İstanbul'un en görünen, en bilinen, en merak edilen ilçesi olacak. Hepimizin hayatı renklenecek. Sancaktepe'nin kalkınmasına hep beraber şahitlik edeceğiz" şeklinde konuştu.

Editör: Anıl Kılıçlı