Ataşehir Belediyesi’nin hazırladığı, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteklediği ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi’nin proje ortağı olduğu İstanbul İnovatif Çevre Eğitim Merkezi’nde (İÇEM) düzenlenecek atölyeler için kayıtlar başladı.

İstanbul’da yaşayan 10-17 yaş grubundaki çocukların ve gençlerin; çevre sorunlarına duyarlılıklarını artırmayı ve bu sorunlara müdahale edebilen donanımlı bireyler olmalarına katkı sağlamayı hedefleyen proje ile ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilere yönelik çevre konulu eğitim faaliyetleri gerçekleştirilecek.

GENİŞ İMKANLAR

İstanbul'da Bisiklet Tutkunları İçin Heyecan Dolu Final: Türkiye Bisiklet Turu İstanbul'da Bisiklet Tutkunları İçin Heyecan Dolu Final: Türkiye Bisiklet Turu

Ferhatpaşa Mahallesi’nde 350 metrekare kapalı, 1500 metrekare açık alanda hizmet veren İÇEM’de; 3 adet öğrenci laboratuvarı, 1 adet seminer salonu ve dış mekân eğitim uygulama bölümleri bulunuyor.

İÇEM bünyesinde gerçekleştirilen eğitim faaliyetlerinde; “Ekosistem ve Biyolojik Çeşitlilik”, “Çevre ve Su” “Çevre ve Hava”, “Çevre ve Enerji”, “Çevre ve Toprak”, “Çevre ve Atık Yönetimi” atölyeleri düzenlenecek.

ÇEVRE SORUNLARINA MODERN ÇÖZÜMLER

Uzman eğitmenlerin rehberliğinde gerçekleştirilecek eğitim ve uygulamalarla öğrencilere; yağmur suyu hasadı, yenilenebilir enerji sistemleri, akuaponik sistem (balık ve bitki yetiştiriciliği), kompostlama ve sürdürülebilir tarım hakkında bilgiler verilip, yenilikçi örnekler sunulacak.

Eğitimlere katılmak isteyen 10-17 yaş grubundaki çocuk ve gençler için ön kayıt başvuru linki: https://ebelediye.atasehir.bel.tr/Faaliyet/Index

 Eğitim ön kayıt başvuru linkine tıklayıp giriş yaptıktan sonra “Faaliyet – Etkinlik Sorgula” sayfasındaki “Yer/Mekan” kısmından “İstanbul İnovatif Çevre Eğitim Merkezi”ni seçip kayıt işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Editör: Anıl Kılıçlı