Geçtiğimiz günlerde Farah Zeynep Abdullah’ın sözlerinin de polemik konusu haline geldiği Yılmaz Güney’in hayatıyla ilgili yine gündem olacak sözler söylendi. Sinema eleştirmeni ve yazar Atilla Dorsay, katıldığı bir programda Güney’in hakim öldürmesi konusunda suçlanmaması gerektiğini ifade etti.

GÜNEY’İ ÖVDÜ
Atilla Dorsay ise Yılmaz Güney’e sahip çıktı. Yaptıklarından övgüyle söz eden Dorsay: “Yılmaz Güney'in hayatı 3K üzerine kuruluydu. 
Birincisi Komünizm. Bunun benim için hiçbir zararı yok. Komünizm solculuğun belki zirvesi ama sonuç olarak paylaşma denen kutsal ilkeye dönük bir ideolojidir.

İBB'nin 'yalıtım yapılacak' dediği otopark halen açılmadı İBB'nin 'yalıtım yapılacak' dediği otopark halen açılmadı

KÜRDİSTAN KURULABİLİR!”
Dorsay Kürtlerin de bir devleti olması gerektiğini söyleyerek, “İkincisi Kürt olması. Kürtleri hiçbir zaman küçük görmedim. Çünkü bugün Kürtler dünya üzerinde bile kendi vatanı, kendi devleti olmayan tek ırk. Var mı bir Kürdistan, yok. Kurdurtsunlar kardeşim niye yapılmıyor?” ifadelerini kullandı.

HAKİM ÖLDÜRDÜYSE NE YAPALIM?
Dorsay, “Üçüncüsü hakimi öldürdü. Ne yapalım? Kötü diye bu adamı mahkum mu edelim! Onun yaptığı çok güzel işler var." diyerek Güney’in hakim öldürmesi konusunda da suçlu olmadığını söyledi.

ABDULLAH’IN SÖZLERİ TARTIŞMANIN FİTİLİNİ ATEŞLEMİŞTİ
Geçtiğimiz aylarda 37’inci ölüm yıldönümünde anılan oyuncu ve yönetmen Yılmaz Güney geçmişte yaptıklarıyla hala tartışma konusu olarak gündemden düşmüyor. Sinemamızda ‘Çirkin Kral’ lakabıyla anılan Yılmaz Güney oyuncu Farah Zeynep Abdullah tarafından kadına şiddet uyguladığı için ağır eleştiri almıştı. Güney ailesi de oyuncu Abdullah’a dava açacağını belirtmişti.

Editör: Anıl Kılıçlı