-Sayın Sadike Çelik Karamelek bize kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

Ben Avukat Sadiye Çelik Karamelek. 1986 yılında doğdum. İlkokul, Orta ve Lise eğitimimi İstanbul’da tamamladım. 2009 yılında Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldum. Halen Kamu Hukuku alanında yüksek lisans eğitimime devam etmekteyim.

-Hangi düşünceden yola çıkarak aday adayı oldunuz?

Üniversite yıllarından beri aktif siyaset, sivil toplum örgütü yapılanmaları ve faaliyetleri içerisinde oldum. Benim hem siyasetin hem de sivil toplum çalışmalarının içinde olmama sebep olan düşünce; insana dokunan, insanca yaşamı amaçlayan siyasetin ve sivil toplum örgütünün gerekliliği olmuştur. Gençlik, kadın, engelliler ve toplumun pozitif olarak desteklenmesi gereken her kesimi için çalıştım. İnsanca yaşama dokunmayan her türlü faaliyetin ve  projenin amaçsız olduğunu düşünürüm. Şimdi de yine aynı düşünce ve amaçla Urla Belediye Başkan Aday Adaylığı için yola çıktım.

-Urla Belediyesi bugün nasıl yönetiliyor sizce?

URLA’DA DEMOKRATİK BİR YEREL YÖNETİM OLMALI

Yerel yönetimlerin en önemli tarafının halkın demokratik olarak temsil gücünün daha fazla olmasıdır. Halk tarafından seçilen bir belediye başkanı ve yine halkın seçimiyle göreve gelmiş bir belediye meclisi yerelde demokrasinin vazgeçilmez unsurudur. Ancak Urla demokratik bir yerel yönetimden mahrum bir şekilde 4,5 yıl geçirdi.  Şimdi yapılacak ilk şey; Urla halkının demokratik tercihine uygun seçimle iş başına gelmiş bir Belediye’nin hızlı bir şekilde göreve gelmesidir. Çünkü şu gerçeği asla unutmamalıyız; bir Belediye’nin şehir ve insan için yapacağı tüm çalışmalarının arka planında demokrasiye inanmış bir yapılanma vardır/olmalıdır.

Ayrıca seçimle iş başına gelmiş bir Belediye Başkanı’nın ve Belediye Meclisi’nin halka karşı sorumluluk düzeyi daha yüksektir. Hesap verilebilir bir Belediye yönetimi için yerel seçimlerde halkımızın tercihinin Urla’nın geleceğine etki edeceğine inanarak bu yola çıktım.

-Adayı adayı olarak Urla’nın sorunları neler sizce, bu sorunları çözecek projleriniz hazır mı?

URLA’DA ARTIK ALTAPI GÜNDEM OLMAKTAN ÇIKSIN

Ege’nin ve İzmir’in en gözde ilçesi olması gerekirken Urla bugün hala insanca yaşamın gereği olan hizmetlerin eksikliğinden yakınmakta. Urla’da hala ulaşımda ciddi sorunlarımız var, elektrik ve doğalgaza erişimde büyük sorunlar var. Bu konuları ifade ettiğimizde de yine Kayyum ile yönetilen Urla çıkıyor karşımıza. Urla’nın altyapı sorunlarını çözmeliyiz ki turizmde, tarımda, ticarette gerçek bir Urla çıksın karşımıza.

Ulaşım imkanları hızlıca çözüm bekliyor. Değişen hava koşullarında Urla’nın yollarının durumu ortada. İnsanlar sağlıklı bir şehir ulaşımı sunmak zorundayız. Sokağa çıkan insanın ilk bakacağı konu budur. Bugün Urla bunu sağlamaktan çok uzak bir görüntü veriyor. İnsanca yaşamın bugün en önemli girdisi elektrik. 2023 yılında Urla’nın elektriği konuşuyor olması Urla yerel yönetiminin Urla’ya bakışını ifade eder diye düşünüyorum. Uzun saatler süren elektrik kesintileri artık Urla halkını, Urla’ya değer katmak için faaliyet gösteren ticari işletmelerimizi ve esnafımızı bıktırmış durumda. Ayrıca doğalgaz erişiminin hala bütün Urla’yı kapsayacak şekilde düzenlenememiş olması da insanca yaşam düşüncemize ters. Urla yerel yönetimin hiç zaman kaybetmeden bu altyapı sorunlarını Urla’nın gündeminden çıkarması bekleniyor.

PROJELER İNSANA DOKUNMALI

Benim hem siyasi hayatımda hem de sivil toplum örgütleri çalışmalarımda dikkat ettiğim en önemli husus yapılan bir faaliyetin ya da projenin insana dokunması, insanca yaşam amacına hizmet etmesidir. Şimdi Urla Belediye Başkan Aday Adayı olarak da aynı noktadayım. Belediye Başkanı seçildiğimde de yaptığım her faaliyetin ve projenin insana dokunan, insanca yaşama hizmet eden bir tarafı mutlaka olacak.

Ben aday adaylığı sürecine çıkarken Urla’yı, Urla’nın sorunlarını ve bu çözümleri, Urlalıların beklentilerini çok net bir şekilde analiz ettim. Dolayısıyla Urla’yı, Urlalının yerel yönetimden beklentisini çok iyi biliyorum. Urla’nın turizm, tarım, ticaret potansiyelini ön plana çıkararak; Urla’nın kadim kültürel değerlerini kültür sanat boyutunda yeniden alıp bir kültür sanat şehri oluşturacak; gençlerin, kadınların, engellilerin ve toplumsal doku içerisinde özel grupları pozitif olarak destekleyecek; Urla’nın adını sporda İzmir’e, Türkiye’ye hatta uluslararası alanda Dünya’ya duyuracak projelerimiz hazır.

 -Aday siz oldunuz ve seçildiniz.. O zaman nasıl bir belediye başkanı olacaksınız?

NASIL GELİRSEM ÖYLE GİDECEĞİM

Bir yerel yöneticinin niteliklerinden en önemlisi hizmet üretmesidir. Bir Belediye Başkanı’ndan beklenen başka bir şey yok. Sorunları tespit edecek hızlı etkin ve doğru çözümler bulmak bir yerel yöneticisin yapması gereken şeyler. Ama en önemli şeylerden birisi de Şeffaflık. Bir Belediye yönetimi, meclisi ile birlikte şeffaf olmalıdır. Belediye Başkanı yaptığı her faaliyetten, projeden dolayı hesap verebilir olmalıdır.

Ben Avukat Sadiye Çelik Karamelek; Urla’da Belediye Başkanı olmam durumunda, hesap verebilir, şeffaf bir belediye için varım. Belediye’ye nasıl geldiysem öyle gideceğimin de sözünü veriyorum. Belediye Başkanı olduğumda ve bu görevden ayrıldığımda mal beyanımı duyuracağım. Urlalılar Belediye Başkanı nasıl geldi ve nasıl gidiyor bilecek.

Kavga ettiği arkadaşının kuzenini kalbinden bıçakladı Kavga ettiği arkadaşının kuzenini kalbinden bıçakladı

DEMOKRATİK BİR SEÇİM OLMASINI DİLİYORUM

Seçim sürecinin demokratik nezaket kuralları çerçevesinde devam etmesini diliyorum. Urla için değer üretecek, Urla’ya değer katacak bir seçimin gerçekleşmesini temenni ediyorum. Seçimlerin Urla için, Urlalılar için hayırlı olmasını diliyorum.

Editör: Anıl Kılıçlı