Ankara'da suç örgütüne yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında tutuklanan Ayhan Bora Kaplan'ın 137 sayfalık ifadesi ortaya çıktı. Kaplan, bir polis memurunun mekanına gelerek kendisinden rüşvet istediğini söyledi.

"HAYATINI BİTİRİRİM"

Nihat Hatipoğlu'ndan pahalılık tepkisi; Bereket kalmadı Nihat Hatipoğlu'ndan pahalılık tepkisi; Bereket kalmadı

Kaplan ifadesinde “2017 yılında A… barın işletmeciliğini yaptığım dönemde ismini A.A. olarak öğrendiğim organize müdürü olarak bildiğim şahısla tanıştım. Yanında ismini öğrendiğim N.Ç. vardı. 2018 yılında G... isimli restoranı işlettiğim zaman, 250 bin dolar rüşvet istedi."

"Ben bu kadar para vermem dediğimde, ‘Sana öyle bir dosya yaparım ki hayatını bitiririm’ dedi. Ben de bir suç işlemediğimi söyledim. Ancak bir gün mekânı bastılar ve iş yapmamı engellediler. Sonra bize gelip haftalık 30 bin TL vermemiz durumunda asayiş şubenin uygulamaya gelmeyeceğini söylerdi” iddiasında bulundu.

"15 TEMMUZ KAHRAMANI"

Kaplan’ın avukatı Doç. Dr. Sinan Kocoğlu savunmasında müvekkilinin bir sosyal medya fenomeni olduğu ileri sürerek “Kaplan 15 Temmuz 2016 günü darbe teşebbüsü esnasında TRT Genel Müdürlüğü’nü basan Fetullahçı askerlere karşı cansiparane mücadele vermiş bir kahramandır” iddiasında bulundu.

Editör: Anıl Kılıçlı