Gelecek Partisi Bağcılar ilçe başkanlığından istifa eden Ahmet Demir’den boşalan koltuğa Gelecek Partisi Bağcılar İlçe Başkanlığında Gençlik Kolları Başkanı olarak görev yapan Mertcan Kaplan atandı.

Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı İsa Mesih Şahin, Gelecek Partisi İstanbul 3. Bölge Milletvekili aday Adayı Dr. Hüseyin Budak, il yöneticileri, 14 ilçe başkanı, Bağcılar ilçe yöneticileri ve üyelerinin  katılımıyla ilçe binasında gerçekleşen toplantıda kendisine verilen görev için teşekkür eden yeni İlçe Başkanı Mertcan Kaplan, teşkilat tarafından sloganlar ve alkışlar eşliğinde tebrik edildi.

ŞAHİN:“BU HİKAYEYİ BÜYÜTMEYİ AMAÇLIYORUZ”

İsa Mesih Şahin teşekkür konuşmasının ardından, 3,5 yıllık dostları parti içinde biriktirdiğinde bahsederken, ”Bazı dostlarımızın simasını yeni görüyorum inşallah yeni simalar ile bu hikâyeyi büyütmeye devam edeceğiz. 3,5 yıl önce biz bu yola çıktığımızda bir avuç insandık ama geldiğimiz noktada İstanbul’un her yerinde 39 ilçede bu teşkilatlanmalardaki heyecanı ve sinerjiyi görebiliyoruz, bunun içinde fazlasıyla mutluyuz. Genel başkanım bana bu görevi verdiğinde 1 kişiydim ama şimdi benim ile aynı gelecek umudunu paylaşan, aynı hikayeyi yazmaya konsantre olmuş motive olmuş yanımda binlerce, on binlerce arkadaşım var onun için asla yalnız değilim.” dedi.

İYİ Parti'de kurultay; Genel Başkan Adayları kimler? İYİ Parti'de kurultay; Genel Başkan Adayları kimler?

ŞAHİN: “BİZ GENÇLERE İNANIYORUZ”

Şahin, gençlerinde parti içinde öz hakkının olması gerekliliğini vurgularken, “Kendisini Gençlik Kolları Başkanlığı olarak atadığımız ilk günden beri, kendisini de yakından takip ettiğim, siyaset yapma kabiliyeti olan, siyaseten bir vizyonu olan bir duruşu olan bir kardeşimizi bugün Yakup Mertcan Kaplan kardeşimizi Bağcılar İlçe Başkanı olarak atadığımızı buradan açıklıyor ve Biz gençlere sorumluluk verdiğimizde onların siyaseti en iyi şekilde yapacaklarını bu güne kadar ispatladılar, bundan sonra da bu ispatın üzerine bir ispatta İnşallah Mertcan başkanımdan gelecek.” ifadelerini kullandı.

KAPLAN: “ONLAR GİDECEK BİZ GELECEĞİZ”

Duygularını ifade eden Gelecek Partisi Bağcılar İlçe Başkanı Mertcan Kaplan, “Gençliğe ve gençlere verdiği önemle bildiğimiz Genel Başkanımız Ahmet DAVUTOĞLU başta olmak üzere İsa Mesih ŞAHİN başkanıma şükranlarımı sunarım. Hayırlara vesile olmasını dilerim. “Onlar gidecek. Biz geleceğiz” açıklamasında bulundu.

YAKUP MERTCAN KAPLAN KİMDİR?
Bağcılar ilçesinde dünyaya gelen Kaplan, ilk orta ve lise eğitimini Bağcılar’da tamamladıktan sonra üniversite eğitiminin bir kısmını yurt dışında geri kalan kısmını da İstanbul Altınbaş Üniversitesi’nde tamamlamıştır.  Freud üniversitesi Kamu yönetimi ve Ekonomi mezunudur.2016 yılında Kaplan Sürücü Kursu yöneticiliği, 2017 İASKF Yönetim Kurulu Üyeliği, 2017 RubaFed Yönetim Kurulu üyesi,2019 TÜSEKON yönetim kurulu üyeliği,  2021 Remline Gayrimenkul Limited Şirketini kurdu ve 2022 Florya Spor Kulübü yönetim kurulu Başkanlığı görevine seçildi.
Yakup Mertcan Kaplan, evli ve 1 çocuk babasıdır.