İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Bağcılar Belediye Başkan adayı Cem Kılıç ile birlikte önce ilçe turu yaptı, sonra Güneşli Meydanı’nda halkla buluştu. İmamoğlu ve Kılıç’a yol boyunca sevgi gösterilerinde bulunan Bağcılarlılar, Güneşli Meydanı’nı da hınca hınç doldurdu.

“ATAKÖY-İKİTELLİ METROSUNU BİR HAFTA 10 GÜN SONRA İSTANBULLULARIN HİZMETİNE AÇIYORUZ”

2019 seçim çalışmalarını Bağcılar’dan başlattığını hatırlatan İmamoğlu, “Bağcılar bana şans getirdi, uğur getirdi. Ve çok kez geldim Bağcılar'a. Bağcılar'a elbette ki kendimi borçlu hissediyorum. Bağcılar halkının ihtiyaçları var. Bağcılar'ın çocuklarının ihtiyaçları var. Bağcılar’ın gençlerinin en iyi hizmetlere ihtiyaçları var” dedi. İBB ve İSKİ’nin Bağcılar’daki farklı alan ve konulardaki hizmetlerinin bir özetini yapan İmamoğlu, “Mahmutbey-Mecidiköy metro hattını biz açtık. Aynı zamanda Kirazlı-Bakırköy bölümü hizmete giriyor. Bu hizmet, Bakanlık tarafından yapılıyor. Teşekkür ediyoruz. Ama parasını tıkır tıkır bizim hesabımızdan kesecekler, onu da biliyoruz. Olsun; daha önce yaptıklarının tam tersini yapıyorlar, olsun. Ama biz de yine Bağcılar'ın içerisine dönük hizmeti de olacak olan Ataköy-İkitelli metrosunu bir hafta 10 gün sonra İstanbulluların hizmetine biz açıyoruz” dedi.

“BU KARDEŞİNİZ, BU ŞEHRİ, ALDATANA VE ALDANANA TESLİM ETMEYECEK”

İstanbulluları hiçbir zaman aldatmadığını belirten İmamoğlu, “Bu kardeşiniz, her zaman sözlerini tutmakta sizleri yanıltmadı. Bundan sonra da yanıltmayacak. Bu kardeşiniz, hiçbir zaman sizi projeleriyle, söylemleriyle aldatmadı, aldatmayacak. Bu kardeşiniz, İstanbul'daki süreçte, bu şehri 2019’da yalandan, dolandan kurtardı ya; bir daha aldatana ve aldanana teslim etmeyecek” şeklinde konuştu. “Sevgili dostlar, biliyorsunuz Cumhur İttifakı'nın bir adayı var” diyen İmamoğlu, özetle şunları söyledi:

Beyoğlu İstiklal Sanat Galerisi'nde Sergi Var! Beyoğlu İstiklal Sanat Galerisi'nde Sergi Var!

“NE DEDİ SAYIN ADAY? ‘ÇEKMEKÖY-SANCAKTEPE-SULTANBEYLİ METROSUNU AÇACAĞIM’ DEDİ. BU KARDEŞİNİZ, 10 GÜN SONRA O METROYU AÇIYOR”

“Cumhur İttifakı'nın adayının sloganı, ‘Sadece İstanbul'du, hatırlayın. Ama bir-iki hafta dayandı, dayanamadı. ‘Sadece İstanbul’ sloganı, onlarda ‘Sadece Ekrem İmamoğlu’ oldu. Yine Ekrem İmamoğlu aşağıya, Ekrem İmamoğlu yukarıya. Sadece ve sadece Ekrem İmamoğlu'nu konuşuyorlar. Sadece aday konuşsa iyi. Sayın Cumhurbaşkanı Muğla'ya gidiyor, ‘zat’ diyor. O benim; ‘zat.’ ‘Zevat’ diyor. O da benim. Onunla da yetinmiyor. Aday, ‘Ekrem İmamoğlu aşağı Ekrem İmamoğlu yukarı.’ Ama ben, onun hakkında kötü konuşmayacağım. Ne yazık ki dersini iyi çalışmamış olan, İstanbul'a atama gelmiş olan ve ne yazık ki İstanbul'u bilmeyen adaya teşekkürü, şu anda ona bir borç biliyorum. Niye biliyor musunuz? Bir de ne dedi sayın aday? ‘Ekrem İmamoğlu, vadettiklerinin yüzde 87’sini yaptı’ dedi. Doğru mu. E o zaman teşekkür ediyorum. Ne dedi sayın aday? ‘Ben, Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli metrosunu açacağım’ dedi. Halbuki bu kardeşiniz, 10 gün sonra o metroyu açıyor. Metroyu tanıttığı için teşekkür ediyorum ona.”

“O BENİM REKLAMIMI YAPINCA, BEN DE ONU AÇILIŞLARIMA DAVET EDİYORUM”

“Sonra ne dedi yine muhterem aday, sayın aday? Ordu Caddesi'ni anlattı. Öyle değil mi? ‘Ordu Caddesi'ni yapacağım’ dedi. Ama tabii o silahlı kuvvetlerimizin adını alan Ordu Caddesi'yle, bizim güzel şehrimiz Ordu'yu birbirine karıştırdı. O ayrı. Fakat Allah razı olsun, geçen hafta pazar günü, tüm İstanbul'un en güzel caddelerinden birisi olan Ordu Caddesi'ni, daha ben açmadan İstanbullulara tanıttığı için de teşekkür ederim kendisine. Allah razı olsun. Allah, herkese böyle rakip nasip etsin. Tabii öyle bir yetenek. Bir şey diyemeyeceğim. Şunu söyleyeyim. O benim reklamımı yapınca, ben de dayanamıyorum, onu açılışlarıma davet ediyorum. Tabii katılıp katılmamak, kendi kararı. Bir gün gelir diye, ben açılışlarıma davet ediyorum. İstanbul'a adaysın ama İstanbul'u bilmiyorsun. İstanbul'un yatırımlarını bilmiyorsun. İstanbul'un ihtiyaçlarını bilmiyorsun. Tabii İstanbul'u hafife aldığını görüyorum. Niye biliyor musunuz sevgili dostlarım? Çünkü, onun derdi İstanbul ya da İstanbullular olmayacak. Onun derdi, bir kişi ne istiyorsa, o olacak. Başka bir derdi olmayacak. Dolayısıyla bunların bu sürecinin içinde olan kim varsa, hepsi aynı. Ama özellikle sayın aday, neye imza at derlerse, onu atar. Neye imza atma derlerse, ona da atmaz. Milletin isteği umurunda olmaz.”

Editör: Anıl Kılıçlı