“Kara para aklama” iddiasıyla dün gözaltına alınan Bahar Nihal Candan kardeşler hakkında yeni gelişmeler yaşandı. Öğrenilen bilgilere göre, Candan kardeşler, 2020 yılında başlayan ve zincirleme devam eden soruşturmalar kapsamında gözaltına alınmış.

TOKAT'TA HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ

İstanbul Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri 2020’de, otomobil dolandırıcılığı ihbarları nedeniyle soruşturma başlattı. Eren Koç’un liderliğini yaptığı suç örgütüne ilk operasyon 21 Haziran 2020’de düzenlendi.

Sosyal medyayı salladı; Türkiye güzeli Buse İskenderoğlu'ndan çıplak poz Sosyal medyayı salladı; Türkiye güzeli Buse İskenderoğlu'ndan çıplak poz

29 KİŞİ MAĞDUR EDİLMİŞ

Suç örgütünün elde ettiği paralarla Tokat’ta hayvan yetiştirdiği tespit edildi. Operasyonda, 275 büyükbaş, 473 de küçükbaş hayvan bulundu. 24 kişi gözaltına alınırken, operasyonda 90 milyon lira ele geçirildi. Olaydan 29 kişinin mağdur edildiği belirtildi.

Suç örgütüne yönelik 2020 yılında başlayan ve altı ay önce (3 Mayıs) zincirleme devam eden soruşturma kapsamında beş kişi tutuklandı. Tutuklananlar arasında Onur Apaydın da yer aldı.

Tutuklananların, devlet kurumlarından ihale yoluyla sözde ucuza araç alıp, mağdurlara ucuz araç satışı yaparak güven kazandıkları ve bu yöntemle para topladıkları belirlendi. AA’daki habere göre 13 kişiden 10 milyon lira toplandı. Mağdurlara da geri ödeme ve herhangi bir araç teslimi yapılmadı.

Editör: Anıl Kılıçlı