Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın projelerinden olan bir gençlik kampında ortaya çıkan görüntüler sosyal medyanın gündeminde.

Rize Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait Gençlik Kampı’nda, tarikatçı bir grubun zikirli görüntülerini paylaştı. “Kudurun Fatih’in nesli geliyor” ifadelerinin yer aldığı görüntülerde bir grubun teflerle ilahi söyleyip zikir çektiği görüldü.

Taklacı AK Partili Meclis üyesi hakkında disiplin soruşturması Taklacı AK Partili Meclis üyesi hakkında disiplin soruşturması

Başkan Çervatoğlu konuyla ilgili şunları söyledi;

“Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın övünerek bahsettiği kampa (Fındıklıların ve kurum olarak belediyemizin gezmeye bile giremediği bu alana) giren bu garip insanların hangi spor dalı ile meşgul olduklarını anlayamadık. Fındıklı ilçesi laik demokratik Cumhuriyet’in şirin bir kasabasıdır. Bu anlayışı inşa edenleri ve bu görüntüleri yaratanları kınıyoruz. İlçemizde bulunan ve halkın kaynakları ile inşa edilen bu Gençlik Kampı’nın gençlerimizin sportif aktiviteleri için değil tarikatların örgütlenmesi için inşa edildiğinin bir göstergesidir. Yetkililere bir kez daha sormak isteriz biz bu spor dalını anlamadık tanımlayabilir misiniz? Fındıklı halkı karanlıklara ve gericiliğe geçit vermeyecek, laik demokratik Cumhuriyet değerlerini yarınlara taşıyacak.”

Editör: Anıl Kılıçlı