Cumhuriyet Halk Partisi'nin 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler için Başakşehir adayı olarak gösterdiği Mesut Öksüz, CHP Başakşehir İlçe Başkanlığı yönetimiyle birlikte basın mensuplarıyla bir araya geldi.

6 Şubat depreminin yıldönümünde, Türkiye’de acı hatıralar yaşandı. Depremin değil ihmalin insan hayatına mal olduğunu ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Başakşehir Belediye Başkanı Adayı Mesut Öksüz, yerel seçim sürecinin 25 gününü geride bıraktıklarını belirterek, ilçede 13 temsilci bulunduğunu ve her mahallede çalışmaların yürütüldüğünü aktardı.

Öksüz, Başakşehir'i yönetmeyen ve sorunları gideremeyen belediye anlayışını sona erdirmeyi hedeflediklerini vurguladı. Başakşehir'in huzurlu ve güvenli bir döneme adım atması gerektiğini belirten Öksüz, gerçekçi vaatlerle ilçenin çözüm bekleyen sorunlarını çözeceklerini dile getirdi. Öksüz'ün projeleri arasında çocuk parkları, kreşler, kütüphaneler, spor alanları, engelli ve yaşlılara yönelik destekler bulunuyor. Öksüz ayrıca, imar sorunu yaşayan mahallelerde temel barınma haklarının korunacağına vurgu yapıyor ve ulaşım sorunlarına çözüm getireceklerini belirtiyor. Göçmenlere yönelik sosyal uyumluluk projeleri ve tarihi yerlerin onarımı da planları arasında yer alıyor.

Öksüz, siyasi bir seçim değil, hizmetkâr bir yönetimin başkanını seçeceklerini vurgulayarak, Başakşehir'in mutluluğunu ve dayanışmasını sağlamayı amaçladığını sözlerine ekledi. Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Beyzade Kayabaşı ve yönetimi de Öksüz'e eşlik ederek toplantıda yer aldılar.

PROJELER HAKKINDA BİLGİLER VERİLDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Mesut Öksüz sözlerine başlarken bu programın 2 hafta önce yapılmasını planladıklarını fakat bazı aksilikler yüzünden bugüne ertelendiğini ve 31 Mart yerel seçimlerin ardında belediye başkanı olduktan sonra sıkıntılarımızı ve görüş bildirisi için sık sık bira araya geleceklerini belirti. 6 Şubat 2023 depreminde vefat eden vatandaşları anan Öksüz, “Acılarımız ilk günkü gibi hala tazeliğini koruyor binlerce vatandaşımızı kaybettik” dedi. iktidarın ve yerelin bu olay üzerinde ne kadar önemli rol aldığını tecrübe ettik ifadelerini kullanan Öksüz Yerel seçimin sürecinin 25 gününü geride bıraktıklarını belediye başkanını tanıtımından sonra ilçede 13 temsilcileri olduğunu her mahallede ise temsilcileri bulunduğunu belirtiyor ve her mahallenin temsilcisi kendi mahallesinde çalışmalar yürüttüğünü ifade etti. 3 dönemdir Başakşehir’i yönetmeyen ve sorunlarını gideremeyen belediye anlayışını sona erdirmek istediklerinin belirtiyor.  Öksüz Başakşehir’de yaşayanların huzurla ve güvenle yaşayabilecekleri bir dönemi başlatmak istediğine ve merkezinde seçmenin değil halkın olduğu bir dönemi başlatacaklarını belirti.

Sözlerinin bir seçim vaadi değil gerçekte yapacakları şeyler olduğunu ve ilçenin 15 yıldır çözüm haline gelmeyen birçok sorunu olduğunu belirten Öksüz, ‘‘İlçe belediyesinin imkânlarıyla çözüm haline gelecek sorunları maalesef çözülmüyor ve bu sorunlar birkaç yıl içerisinde çözülebilecek sorunlar fakat göz ardı edildiği için çözüme ulaşmıyor bunun en büyük sebeplerinden bir tanesi ise seçmeni ve halkı sadece oy verenler olarak gören belediye zihniyeti olduğu içindir’’ diyor. Öksüz ilçe belediyesi olarak büyükşehir belediyesiyle birlikte koordinasyon bir şekilde çalışarak ilçeyi İstanbullun en mağdur ilçesi konumundan çıkartarak en gözde ilçesi haline getireceklerini belirtti.

“BAŞAKŞEHİR BAŞTAN AŞAĞI DEĞİŞECEK”

Başakşehir’i baştan değiştirecek olan projelerini sırayla anlatan Öksüz projelerden bazıları Çocuk park alanları, çalışan anneler için kreşler yapılacak, ev kadınları için belediyeyle birlikte üretim yaparak onların da ev ekonomisine destekleri olacak, gençler için çağdaş kütüphaneler, spor alanları, festivaller ve sosyal tesisler, teknoloji alanlarından girişimciliğe kadar her şekilde gençlerin yanında olacağız, engeli ve dezavantajlı vatandaşlarımız için büyük bir hassasiyetle hazırladığımız projelerimiz var bireysel gereksinimlerini giderecek ve toplum içinde daha fazla yer edinmelerini sağlayacak zemini hazırlayacağız, emekli ve yaşlılarımızın hak etikleri saygıyı da görecekler emeklilerimiz için de fiziksel gelişim sağlayabilecekleri ve sosyalleşebilecekleri ikinci bahar lokallerinin açacağız ve öksüz son olarak ta belediye çalışanlarının hepsinin sorunlarını gidereceğini ve onların yanında olacağının sözünü verdi.

İMAR SORUNLARINA ÇARE BULUNACAK

İmar sorunu yaşayan Şahintepe ve Ziya Gökalp mahallelerinde yaşayan vatandaşların imar yüzünden temel barınma haklarını koruyacaklarını söyleyen Öksüz, Kanal İstanbul’a da değindi ve bu kanalın Başakşehir’de yaşayanları olumsuz bir şekilde etkileyeceğini belirterek “Ülkenin ekonomisi kötüyken ülke borç batağında olduğu halde bu projeye büyük bir para yatırılmasının sebebi yabancıya arsa satmaktır” ifadelerini kulandı.

Ulaşım sıkıntısına da değinen Öksüz, “Mahalle arasında bağlantılar yapacağız, bunun ilk adımı olarak geniş kapsamlı ring seferlerini başlatacağız” dedi.

Şehitlerimizi Anmak İçin Bisikletler Sürüldü: Beylikdüzü'nden Çanakkale'ye Yola Çıkıldı Şehitlerimizi Anmak İçin Bisikletler Sürüldü: Beylikdüzü'nden Çanakkale'ye Yola Çıkıldı

Öksüz, Başakşehir’in en fazla göçmen yerleştirdiği bir ilçe olduğuna ve bundan dolayı güvenlik sorunlarını da beraberinden getirdiğini ve bunu içinde sosyal uyumluluk projelerini hayata geçireceklerini ve tarihi yerlerin de onarımı yapılacağını topluma tekrar kazanılacağını belirtti. Başakşehirin böyle bir yönetimi hak etmediğini ve başkanın da sorunlarla ilgilenmediğini, halkın arasında bulunmadığını ve halkın yüzüne bakamadığını ifade eden Öksüz son olarak, ‘‘Bu siyasi bir seçim değil size hizmetkâr olacak yerel yönetimin başkanını seçeceksiniz, Başakşehirin nasıl mutlu olduğunu göstermek istiyoruz kimseyi ötekileştirmeden ilçemizde dayanışmayı sağlayacağız ve Mesut Başkan olarak size söz veriyorum’’ dedi.

GAZETECİLERİN SORUNLARINI YANITLADI

Toplantıda sorulan sorulara cevap verdi sorulardan bir tanesi, CHP'den belediye başkanı olduğunuz zaman CHP kimliğini bırakıp hizmet edeceksiniz misiniz ve bu konuda genel merkezle sıkıntı yaşamaz mısınız?" oldu. Öksüz bu soruya şu cevabı verdi;

“Belediye başkanı olmam için bir partiye üye olup o şekilde aday olabilirim, Belediye Başkanı olduğumda tüm Başakşehirin Başkanı olacağım, logodan kastım yerel seçimde de bir noktaya gidip x partiye oy verecek aynı seçim ışığından oy kullanmak eğer bu doğru olsaydı tek seçim yapılırdı. Ama şuan vaatleri ile Belediye Başkanı seçiyorsunuz” 

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Beyzade Kayabaşı da basın tarafından sorulan soruları yanıtladı.

Kent Yaşam Gazetesi İmtiyaz Sahibi Celal Karaali,  Kayabaşı ’ya , ‘‘Halkla buluştunuz mu?’’ diye sordu ve Kayabaşı’ndan şu yanıtı aldı;

“Şahintepe, Ziya Gökalp, Güvercin mahallerine her gittiğimde beni kucak dolusu selamlıyorlar, sana inanıyoruz diyorlar.”

Karaali’nin, “Başakşehir’de ise DEM’in faktörü var 38 binde DEM’in ise şuan da aday çıkartıp çıkarmayacağı belli değil büyük ihtimale aday çıkartacaklar tahmininiz ne yönde?” sorusunu da yanıtlayan Kayabaşı, ‘‘Genel seçim olmadığı için bizim sadece hedefimiz Başakşehir’dir insanların ırkı ve inancı önemli değil bizim için ideolojik olarak yaklaşmak doğru değildir düşünüyorum herkes aday olabilir.’’ dedi.

“BAŞAKŞEHİR ARSA SATARAK GEÇİNİYOR”

Başakşehir Belediyesi arsa satışlarıyla Belediye gelirini önemli ölüde artırdıkları iddialarına yönelik konuşan Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Beyzade Kayabaşı, “Arsa satışı ile ilgili geçmişten bu güne kadar satışlara karşı çıkmıştır sonrasında açmış olduğumuz davalar akabinde satışını durdurduğumuz davalar oldu, fakat şuan Yasin Kartoğlu Cumhurbaşkanı gölgesinde Başakşehir’de at koşturuyor, bugün Türkiye’nin hiçbir yerinde yüzde 75’ini arsa satışıyla karşılayan büyük ölçüde bir belediye var mı deseniz yok, 4 sene önce bütçe 350 milyon iken şuanda 5 buçuk milyara yakın bütçesi var, yüzde 18 bütçesini artırmış, ama vermiş olduğu vaat bütçeleriyle birlikte daha yüzde 50sinde değil, biz bu durumu ulusal basına her defasında çıkarttık arsa satışlarıyla ilgili zaten Yasin Kartoğlu’nun en çok çektirdiği şeyde bu ulusal basındaki haberler çünkü bir şekilde ya Cumhurbaşkanın kulağına gidiyor ya da Bakanların kulağına gidiyor, geri adım atmasalar da örneğin dava kazanıyoruz, planı değiştiriyorlar yeniden satışı devam ediyor. Maliyeye olan borçlarını da arsa vererek kapatıyorlar bütçesinden vermesi gereken parayı vermiyor, Bahçeşehir’de bulunan lojistik alanı davayı kazandık, tekrar orada bir plan değişikliği ile şuan altında yapılıyor inanılmaz derecede arsa satışı var bundan herkes rahatsız bizde rahatsızız her yerde bunu da dile getiriyoruz hani dediniz ya Başakşehir Belediyesi neyle alınıyor emlakçılıkla müteahhitle komisyonculukla alınıyor, başka yapmış olduğu hiçbir şey yok sadece 25 müdürün her zaman her yerde aynı şeyi döndürdüğü sadece 2 ya da 3 müdürü çalışıyor çevre ve mali hizmetler müdürü. Yani bunlarla ilgili çalışmalarımız çok fazla var”.

Editör: Anıl Kılıçlı