Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin bitmesi ve yerel seçimlerin yaklaşması üzerine Türkiye Ses Partisi çalışmalarına tüm hızıyla sürdürüyor. Parti politikalarını ve yerel seçim çalışmaları kapsamında Türkiye Ses Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen, İstanbul’da basınla bir araya geldi. Küçükçekmece Soğuksu Sosyal Tesislerinde gerçekleşen buluşmaya Türkiye Ses Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen’in yanı sıra Türkiye Ses Partisi İstanbul İl Başkanı Ferhat Özmen, yönetim üyeleri ve basın mensupları katılım sağladı.

AYHAN BİLGEN: FAİZ SİHİRLİ BİR DEĞNEK DEĞİLDİR

Ayhan Bilgen yeni ekonomi politikasını değerlendirdi. Bilgen, “Merkez Bankası faiz artışıyla dövizin artışını durdurmak ve yatırım kaynağı bulmayı amaçladı. Tehlikeli ve riskli bir alan olduğunu biliyoruz. Sürdürebilir yapısal reform koyamazsanız, tulumbaya döktüğünüz su karşılayamaz. Dünyada ekonomik bir savaş olduğunu bilerek hareket etmeliyiz. Muhalefetin iktidarı eleştirmesini de yanlış buluyoruz. ‘Faizi artır’ demekten öteye gitmeyen bir eleştiri muhalefetlik değildir. Faiz, sihirli bir değnek değildir. Bunun ile ilgili bir kamuoyu oluşturmak, bir süre sonra hayal kırıklığı doğuracak. Türkiye’nin popülist formüllere değil; finans kapitallere karşı, güçlü ve ayakta durmaya ihtiyacı var.” dedi.

DSC_3674

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı Sessizliğe Büründü: Gözaltılar ve Demir Bariyerler! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı Sessizliğe Büründü: Gözaltılar ve Demir Bariyerler!

“DÜNYADA TEMSİLİ DEMOKRASİ KRİZİ YAŞANIYOR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni anayasa çağrısını fırsat olarak gören Bilgen, “Türkiye’nin yeni sivil bir anayasaya ihtiyacı var. Türkiye’nin vizyonu için içeriğinin de yeni bir irade göstergesi olacak. Yeni anayasada ekonomi ve insanın haklarını koruyan mekanizma inşa etmemiz gerekiyor. Mevcut sistemi demokratikleştirmek için odaklanmalıyız. Türkiye’nin daha kaliteli bir demokrasiye sahip olabilmesi açısından yurttaşların imza toplayarak doğrudan yasa önerisi yapması katılımcı demokrasi açısından son derece önemlidir. Çünkü dünyada temsili demokrasi krizi yaşıyoruz. Geri çağırma mekanizması tartışılmalıdır. Yetkiyi alan kişi görevini getiriyor mu? Bu konuda bir denetimin getirilmesi gerekiyor. Toplumsal barışı önceliğimiz olmalıdır. Gelir çarpıklığı ülkenin toplumsal barışına olumsuz etkileyebilir. Yeni bir çatı olarak Anayasayı görüyorsak bu sorunlara bir güvence altına almamız gerekiyor. Sosyal Devlet anlayışı partimizin en önemli politikalarından biridir.” diye konuştu.

“ERDOĞAN KARŞITLIĞI İLE MUHALEFET YÜRÜTEMEZSİNİZ”

“Demokratik bir ülkede seçimlerde değişim olur, değişim olmuyorsa muhalefetin tamamıyla değişmesi gerekir.” söyleminde bulunan Bilgen, Seçimlerden muhalefetin ders çıkarması gerektiğinin altını çizerken iktidarında parti olarak bir oy kaybı olmasından dolayı politika değişikliğine gitmesi gerekliliğini savundu. Yerel seçimler için de konuşan Bilgen, “Muhalefette değişim olmazsa yerel seçimlerde daha kötü resim çıkacak. Erdoğan karşıtlığı ile seçim yürütemezsiniz. İstanbul’da ve Ankara’da hesap vereceksiniz. Sadece eleştiri yaparak muhalefet yapamazsınız. Seçimlerde iktidarın taşıdığı dezavantajı yerel seçimlerde muhalefetin elinde olacak.” ifadelerini kullandı.  

DSC_3669

“BİZ AİLEYİ KORUMAYI ÖNCELİYORUZ”

Son günlerdeki İktidarın ve vatandaşların LGBT karşıtı açıklamaları hakkında kendi politikalarını paylaşan Bilgen, “Haklarını önemseyen bir partiyiz. İnsan haklarının yeniden masaya yatırılması kanaatindeyiz. İnsanların özel tercihleri; kıyafet, dil, inançları ve yaşama biçimleri bireysel olarak kendilerini ilgilendirir. Cinsel yönelimde kesinlikle şiddete başvurulmamalıdır. Ama aileyi korumakta toplumlarda tarif edilir bir durum. Dolayısıyla iki konuyu ayırt etmeliyiz. LGBT’ye ayrımcılık yapılmasın, şiddet görmemeli’ gibi söylemler insan hakları savunuculuğudur. Bundan ötesi politik bir tercihtir. Biz bu açıdan ailenin korunmasını önemsiyoruz.”dedi.SÜLEYMAN ÇAY

DSC_3677