Zafer Partisi'nin kurduğu ATA İttifakı'nın 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Cumhurbaşkanı Adayı gösterilen Sinan Oğan, canlı yayında ikinci tur için kararını açıkladı.

Günlerdir beklenen açıklama geldi. Cumhur İttifakı Adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoan mı, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu mu sorusunu canlı yayında açıkladı.

Sinan Oğan, Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı. Oğan, Meclis'in ve Cumhurbaşkanlığının aynı ittifak çatısı altında olmasını gerekçe olarak gösterdi.

Oğan şunları söyledi;

- Plana sadık kaldık, bir çok temel hedeflerimize ulaştık. Büyük Türkiye ve kutlu turan yolunda ilerleme hedefimiz devam ediyor.

- Millet İttifakı parlamento çoğunluğunu sağlayamamış ve istikrar faktörünü ıskalamıştır.

MHP'de 3 Mayıs; Türkçülük gitti Milliyetçilik geldi MHP'de 3 Mayıs; Türkçülük gitti Milliyetçilik geldi

- 28 Mayıs 2023'te Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu kritik öneme sahiptir. İkinci turda seçimde nasıl bir tutum alınması noktasında tabanımız, ittifak bileşenleriyle müzakereler yaptık. Her iki adayla görüşmede bizim kamuoyunca bilinen önceliklerimizi müzakere ettik. Herhangi bir pazarlık, taahhüt belirtmeksizin, kırmızı çizgilerimizi ifade ettik. Her iki aday ile bütün konuşma ve görüşmelerimiz karşılıklı nezaket ve saygı çerçevesinde gerçekleşmiştir.

- Seçimlerin ikinci turunda Cumhur İttifakı adayı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğimizi beyan ediyorum.

Editör: Anıl Kılıçlı