CHP Çatalca, Mimar Mehmet Çoban ile yeni bir döneme giriyor. Yerel seçimlere çok kısa bir süre kala CHP'de ilçe kongreleri yapılıyor.

CHP Çatalca İlçe Başkanlığı Mimar Mehmet Çoban'ın tek aday olduğu kongresini yaptı. İlçede son yıllarda geniş kapsamlı çalışmalara imza atan Çoban, yerel seçimler öncesinde Çatalca'daki CHP gücünü pekiştirecekleri ve bu başarıyı İstanbul'un geneline yayarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'nin yönetiminde kalması için gece gündüz demeden çalışmaya devam edecekleri mesajını verdi.

OYLAMA SONA ERDİ

Mimar Mehmet Çoban, 210 oyla CHP Çatalca İlçe Başkanı oldu. 

Etkili bir konuşmaya imza atan Mimar Mehmet Çoban şunları söyledi;

"GENEL SEÇİMİ KAYBETTİK AMA UMUDUMUZU KAYBETMEDİK"

Bizler ekip olarak 3 yıl boyunca ilçemizde gidilmedik mahalle sokak bırakmadık kapısını çalmadığımız elini sıkmadığımız vatandaşımız kalmadı. Karşımızda AKP Belediyesi'nin bütün engellemelerine rağmen vatandaşlarımızla her ortamda bir araya gelmeye çalıştık.

Bunun sonucunda da halkımız bizlere göstermiş olduğumuz bu emeğin karşılığını verdi Cumhuriyet halk partisini Çatalca'da birinci parti yaptı millet İttifakı bileşenlerini de %57 oy oranıyla ödüllendirdi.

Evet, Çatalca'da birinci parti olduk ama genel seçimleri kaybettik. Üzüldük mü elbette üzüldük.

Ama bizler partililerimizi hızlı bir şekilde bu kaostan çıkartarak önümüzdeki yerel seçimlerde, Çatalca'da ve İstanbul'da iktidar yapmak için çalışmaya başlamalıyız.

Biz Cumhuriyet Halk Partililer asla umutsuzluğa kapılmamalıyız. En zor koşulda dahi sorumluluk alıp mücadele etmeye devam etmeliyiz.

“TEK KİŞİ KALSAK BİLE ÜLKENİN SORUNLARINI ÇÖZMEYE TALİBİZ”

Biz toplumun geleceğe umutlu bakmasını isteyen bir partiyiz. İnancımız, irademiz güçlü. Tek bir CHP'li kalsak bile bu ülkenin sorunlarını çözmeye hazırız.

Bugün bir kongre yapıyoruz.

Bu kongre Cumhuriyet kazanımlarına sonsuza kadar sahip çıkacak Cumhuriyet Halk Partililerinin kongresidir. Bugün burada gerçekleştireceğimiz kongrenin aynı zamanda örnek bir demokrasi şöleni olacağına inancım tamdır.

2024 yılı mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde insanlarımızın insanca yaşayacağı baskı ve saltanatın son bulacağı bir ülke yaratmak için hep birlikte elele Çatalca'dan başlatacağımız Çoban Ateşinin tüm İstanbul'u saracağına eminim.

Bizler bu kongreden sonra Çatalca'da kimsenin kimseye yan gözle bakmadığı bir ortam olacağına inanıyoruz.

Bizler şimdiye kadar yaptığımızı yapmaya devam edeceğiz.

Kürdü, lazı, çerkezi herkese kucak açacağız ama hainler hariç. Kimseyi ötekileştirmeyen, kimseyi dışarda bırakmayan bir yapıyı el birliği ile Çatalca'da güçlü kılacağız.

Bizler yönetim olarak bu konuda gerekli hassasiyeti gösterirken bunu tüm üyelerimizden de istiyoruz.

“KABUKLARIMIZDAN ÇIKMALIYIZ”

Artık bizler kahve köşelerinde oturarak dedikodu ile siyaset yapamayız. Ufkumuzu genişletmeliyiz. Bulunduğumuz sokağa mahalleye değil, ülkeye bakacağız dünyaya bakacağız. Bizler geniş bir perspektifle dünyaya bakmak zorundayız.

Kahve köşelerinde İlçe Başkanına, İl Başkanımıza, İBB Başkanımıza ve Genel Başkanımıza hakaret etmeyelim. Bu yöneticilerimizin hepside ayrı ayrı bir değerdir. Bizler Örgüt olarak birbirimize saygı gösterir onları yüceltirsek. Eleştiri yapıyorum diyerek hakaret etmezsek inanın Çatalca'dan başlayarak, tüm Türkiye'de AKP'yi yıkarız.

“DEĞİŞİMİ ÖNCE KENDİMİZDEN BAŞLATMALIYIZ”

Adnan Oktar'ın işlediği 'Yaratılış Teorisi' yeni Milli Eğitim müfredatında Adnan Oktar'ın işlediği 'Yaratılış Teorisi' yeni Milli Eğitim müfredatında

Son zamanlarda herkes bir değişimden bahsediyor.Biz Çatalca'da değişimi göreve geldiğimiz ilk günden bugüne yaptık. Yapıyoruz. Değişim çok önemli değişimin karşısında kimse duramaz ama değişimi önce kendimizden başlatmak kafalarımızı değiştirmek zorundayız.

“BİR GÜN OLSUN DURMADIK”

Bizler ilçe yönetim olarak Çatalca'da birçok ilki başardık yönetime geldiğimiz ilk günden bugüne kadar hep sokaklarda olduk.

Gitmediğimiz mahalle gitmediğimiz ev sıkmadığımız el kalmadı. Ülkemiz Pandemi ile boğuşurken ilçe örgütü olarak ilçemizde biz de vatandaşlarımızın yardımına koşmaya çalıştık.

Toplantılarımıza hız verdik gittiğimiz her mahallede halkımızın sorunlarını dinledik çözüm önerilerini getirdik her mahallemizde kahve toplantıları yaptık.

Kaleiçi mahallemizde bulunan Spor Kompleksinde 2 defa büyük örgüt toplantısı yaptık.

İBB ile koordineli olarak ilçemizde yaşanan eksiklikleri gidermeye çalıştık.

Her mahallemizde kültürel etkinlikler yaptık.

İlçe binamızda danışma meclis üyelerimizi topladık karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk.

Büyükşehir belediyemizin daire Başkanları ve genel müdürleri ile birlikte ilçe binamızda Çatalca'mızın sorunlarını tartıştık çözüm önerilerimizi aktardık.

Çatalca'da Büyükşehir Belediyemizin bir çok biriminin Çatalca'ya gelmesine öncülük ettik. (Yuvam İstanbul, İstihdam Ofisi, İsmek) gibi.

Büyükşehir Belediyemizin çiftçilerimize vermiş olduğu desteklerle ilgili takipçi olduk. Aksiyan konular olduğunda Daire Başkanlığımıza gerekli bilgileri verdik.

AKP li Çatalca Belediyesinin Çatalca'ya verdiği her tahribatla ilgili hukuka başvurduk.

Çatalca Belediyesinin pazar esnafımıza göstermiş olduğu haksız hukuksuz çalışmalarında pazar esnafımızın yanında olduk.

Çatalca'da üç mahallemizde temsilcilik açtık. bunlardan iki tanesi daha önceden açılmış ama faaliyette olmayan yerdi.

Yaşadığımız en son deprem faciasından kaçıp da ilçemize sığınan tüm yurttaşlarımıza yardım eli uzattık. İlçemizde misafir ederken ulaştığımız depremzedelere sağlıklı yaşam koşulu,memleketine dönen vatandaşlarımızla ilgili de dönüş yolculuğunu kolaylaştıracak desteklerde bulunduk.

“TOPLUM AYAĞA KALKMALI”

Çatalca'da tarikat örgütlenmesi ve Belediye arazilerinin gerici yobazlara peşkeş çekilmesine karşı muhalefetimizi yaptık. Durdurabildik mi? Bazen.

Olması gereken toplumsal muhalefetin ayağa kalkması, Çatalcada yaşanan sorunlar sadece CHP İlçe Başkanının tavır koymasıyla çözülmez.

Eğer sizler ilçe yönetiminin aksine belediye ile ilişkilerimiz bozulmasın der ve tavır koymazsanız, Çatalca'da muhalefet ayağa kalkmaz. Ve Çatalca'nın demografik yapısı bozulur.

Muhalefet sosyal medya sayfalarında yapılmaz.Muhalefet sokakta yapılır,sokakta

Partimizin üye sayısını ikiye katladık hedefimiz 3500 üyenin üstüne çıkmak çünkü biz biliyoruz ki her üye yeni bir görüş ve yeni bir güç demektir.

Örgütümüzün yapısını tamamen yeniledik yeni genç ve kadın üyelerimizle dinamik bir yapı haline getirdik.

“CHP’DE HER ÜYENİN OYU EŞİTTİR”

Yıllardır hep ayni isimlerle yapılan delege yapısını değiştirdik.

Emek veren, sokakta bayrak asan, seçim günü sandıkta bekleyen, Cumhuriyeti iliklerine kadar hisseder., Atatürk ilke ve inkilaplarını her yerde savunan arkadaşlarımızın ön plana çıkmasına özen gösterdik.

Bu çizgiden asla ödün vermeden çalışmaya devam edeceğiz.

Bizler etnik kimliği ve inancı ne olursa olsun önce Cumhuriyet Halk Partiliyiz ve Çatalca'lıyız artık sokakta kahve köşelerinde birbirimizi kimliklerimiz üzerinden dışlamayalım, ötekileştirmeyelim, kimliksizleştirme çabalarına girmeyelim.

Bunun hiç kimseye faydası olmadığını gördük. Şunu asla unutmayalım ki Cumhuriyet Halk Partisinde her üyenin oyu eşittir.

Sizinde benimde. Hallaçlı üyesininde Ferhatpaşa üyesininde, Hisarbeyli'deki üyeninde Kaleiçi'ndaki üyeninde, Oklalı'da yaşayan üyeninde Çakıl'da yaşayan üyeninde, Ovayenice'deki üyemizinde İhsaniye'deki üyemizinde oyları eşittir.

CHP'de ayrıcalıklı sınıf yoktur olamaz. Tek ayrıcalıktan söz edebiliriz oda EMEK tir EMEK. Parti için verilen EMEK tir. Demokrasi için Hak Hukuk ve Adalet için verilen EMEK tir. Özgürlük için verilen EMEK tir.

Aynı okullarda okuduk.

Birbirimizden kız aldık, kız verdik.

Düğünlerimizde cenazelerimizde hep birlikte olduk Aynı fabrikalarda, aynı tarlalarda birlikte ter akıttık. Doğal afetlerde, diline, dinine, ırkına bakmadan bizler birbirimizin yanında olduk.

Ulusal kurtuluş savaşımızda bu ülke için birlikte can verdik can.

Hiç kimse bizlere bu geleneğimizi bozduramaz.

Bizleri ayrıştıramaz.

Sizler bizi ittikçe bizler birleşeceğiz, Bizleri dışladıkça daha çok sarılacağız.

Öfkeyi kini örgütlemek kolaydır. Öfke ile kin ile siyaset yapılmaz.

30 yıldır AKP'nin ayrıştırıcı kin ve nefret siyaseti CHP içinde olmaz.

Hele hele Çatalca'da hiç olmaz.Çatalca hoşgörünün saygının dostluğun merkezidir. bizler Çatalca'da yaşayan her vatandaşımızı seviyoruz. Bu insan mozaiğinden memnunuz.

Bizler yaşadığımız bu coğrafya için canımızı veririz canımızı. BİRLİKTEÇATALCAYIZ kandırmacasıyla kendini Çatalca'lı görenlerden daha çok Çatalca'lıyız. Bizler bu toprakların tarikatlara peşkeş çekilmesine her zaman karşı duracağız. Bizler Çatalca'lıyız diyerek Çatalca'ya ihanet edenleri biliyoruz. Zamanı geldiğinde Çatalca halkının buna nasıl cevap vereceğini de biliyoruz. 2024 yerel seçimlerinde onları sandığa gömeceğiz ve hep birlikte haykıracağız.

“ÇATALCAMA DOKUNMA”

Bizim tarihimizde de ruhumuzda da teslimiyet yoktur.! Ben Çatalca'da parti içinde alın terinin, emeğin karşılığının olduğu ve örgütün buna değer verdiğini gördüm. CHP'de alın teri asla kaybolmaz eninde sonun da karşılığını bulur.

Umut içimizde bir çiçek,

Solduğunu düşündüğünüz anda bile yeşermeye başlar yeniden, filiz vermeye başlar, büyür de büyür.

Kokusu Dünyaya yayılır.

O nedenle asla umutsuz olmayacağız.

Umut tohumlarını Çatalca'dan atıp tüm Türkiye'de filizlenmesini ve çiçek açmasını sağlayacağız.

Hepinize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

İyi ki sizler gibi büyük bir aileye sahibim.

Ben hep sizin desteklerinizle, siz varsınız diye bu yolda yürümeye başladım ve hep beraber yürümeye devam edeceğiz.

İnanın sevgili yol arkadaşlarım bu yolun sonu

hepimiz için çok güzel olacak. Sümeyra Duğan/KENT YAŞAM

Editör: Anıl Kılıçlı