10 Kasım Çatalca’da İstanbul’un diğer birçok ilçesine örnek bir şekilde anıldı. Çatalca Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu ve İlk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evin bire bir aynısını Çatalca’da inşa etti.

CUMHURİYET MEYDANI’NDA BOĞAZLAR DÜĞÜMLENDİ

Çatalca Cumhuriyet Meydanında Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün manevi huzurunda Atamızın vefatının 85’inci yıl dönümünde ilçe protokolü ile ilçe halkının katılımıyla çelenk sunulduktan sonra saat 09.05’te Saygı Duruşu ve Dünyanın En Muhteşem Milli Marşı İstiklal Marşımızla Çatalca, boğazların düğümlendiği güne başladı.

Çatalca Cumhuriyet Meydanı’ndan sonra ilçe protokolü Çatalca Arif Nihat Asya Endüstri Meslek Lisesi’ne geçti. Okulun konferans salonunda yarınlarımızın teminatı gençlerimizin organize ettiği anma programında öğrencilerin Atamıza olan samimi ve sonsuz bağına şahit olan izleyiciler oldukça duygusal anlar yaşadı.

ÇATALCA ULU CAMİİ’NDE MEVLİD-İ ŞERİF

Atamızın vefatının 85’inci yıl dönümünde Cuma Namazı öncesi, Başta Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere ebediyete intikal etmiş vatan uğruna canını hiçe sayan tüm gazilerimiz ve şehitlerimiz için Ulu Camii’nde Mevlid-i Şerif okutuldu. Cami çıkışında ilçe halkına Mevlid şekeri dağıtımı gerçekleşti.

TARİHİ ANLAR

Yeşilçam’ın çınarı Küçükçekmece’de Yeşilçam’ın çınarı Küçükçekmece’de

Ulu Camii’inde gerçekleşen Mevlid-i Şerif programı sonrası yüz yılın açılışı alanına geçildi. Başkan Mesut Üner’in yakın dönemde ilçe halkının hizmetine sunduğu 100’üncü Yıl Cumhuriyet Parkı’nda yapımı gerçekleşen ve açılışı gerçekleşen Atatürk Evi’ne oldukça yoğun katılım gösteren halkın, açılış öncesi yaşadığı heyecan görülmeye değerdi. Açılış programı saygı duruşu ve dünyanın en muhteşem Milli Marşı İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Sonrasında izlenen 10 Kasım videosu oldukça etkileyiciydi. Başkan Mesut Üner döneminde adeta yeniden doğan Çatalca Belediyesi Bayram Kıran Çocuk Bakımevi öğrencilerinin orotoryosu tek kelimeyle muhteşemdi. Çatalca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Tiyatro Akademisi Öğrencilerinin ‘’Atatürk’’ piyesi katılımcılara oldukça duygusal anlar yaşattı. Sonrasında İki Yaka Mübadilleri Derneği Başkanı Cengiz Aydın, Büyük Mübadele Derneği Başkanı Sabit Semiz, Çatalca Trakya Rumeli Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Murat Mert Dursun, Lozan Mübadilleri Vakfı Genel Sekreteri Esat Halil Ergelen ve Çatalca Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Atamızın Selanik’te doğduğu evin birebir aynısını yaptırıp, açılışını gerçekleştiren Başkan Mesut Üner’i tebrik edip, böylesine kıymetli yüz yılın eserini Çatalca’ya kazandırdığı için teşekkür ettiler. Açılış sonrası katılımcılar hep beraber Atamızın evini gezdiler. Birebir Atamızın doğduğu evin aynısı olan evin içindeki eşyalar ile Atamızın mumyasında görülen yüksek gerçekçilik, katılımcıları oldukça etkiledi ve duygulandırdı.

ÜNER: EN ÖNEMLİ ESERİM ÇATALCA HALKIMIZA HAYIRLI OLSUN

Açılış konuşmasında ve açılış programı sonunda ayakta alkışlanan Başkan Mesut Üner Atatürk evi açılışı bitiminde yaptığı açıklamada ; ‘’Doğup büyüdüğüm Çatalca ilçemizin kıymetli halkına hizmet yolculuğuna çıkarken Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ‘’Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.’’ sözünü bir an olsun aklımızdan hiç çıkarmayıp, bugünlere geldiğimizde ilçemiz Cumhuriyet tarihine altın harflerle yazılacak hizmetlerimizi sizlerin şahitliğinde kazandırmanın haklı gururunu yaşadık. Bugünde Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında ve Atamızın Selanik’te doğduğu evin birebir aynısının Çatalcamıza kazandırmamızın haklı gururunu yaşıyoruz. Böylesine kıymetli eser, ilçemize kazandırdığım en önemli eserim oldu. Tüm halkımıza teşekkür ediyor ve halkımızın Atamızın evini evlatlarıyla ziyaretlerini bekliyoruz. Hayırlı olsun Çatalcam. Ruhun şad olsun Atam. Sonsuza dek yüreğimizde, ilçemizde var olacaksın ve asla unutulmayacaksın.’’ dedi. Sümeyra Duğan/KENT YAŞAM

Editör: Anıl Kılıçlı