Mecliste Büyükçekmece halkına bir çağrıda bulunan Başkan Akgün, binaların çatısına kurulan baz istasyonlarının hem insan sağlığını tehdit ettiğini hem de depremde de risk yarattığını belirterek; “Hangi binanın çatısında baz istasyonu varsa o binanın içindeki herhangi bir kişinin dahi şikayet etmesi yeterlidir. Mutlaka yıkılacaktır, kaldırılacaktır” dedi.

DEPREM ÖNCESİ VE SONRASI İÇİN GEÇİCİ KONUTLAR

Büyükçekmece’de depreme hazırlık ve kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kesmeden sürdürüldüğünü belirten Başkan Akgün, kentsel dönüşümün yoğun olarak devam ettiği Büyükçekmece’de vatandaşların kiralık ev bulmakta zorlandığına dikkat çekerek, “2 ayrı noktada depremle ilgili, deprem sonrasıyla ilgili prefabrik yapımına başlayacağız. 30, 40, 50 metre karelik yerle yapacağız. Tam bir yaşam alanı olacak. Deprem öncesi kentsel dönüşümde en büyük sıkıntı kiralık ev bulamıyoruz. Vatandaşları buraya taşıyacağız kira almadan. Bunun ile ilgili bir çalışmamız var. Bir an önce faaliyete geçirebilmek için imkanlarımızı zorluyoruz” ifadesini kullandı.

Bayrampaşa Belediyesi, Okullarda Geri Dönüşüm ve Çevre Eğitimlerine Devam Ediyor! Bayrampaşa Belediyesi, Okullarda Geri Dönüşüm ve Çevre Eğitimlerine Devam Ediyor!

AKGÜN: İZİN VERİLMEYECEK

Büyükçekmece Belediyesi’nin mülkiyeti ve tasarrufunda bulunan yerlere yeni “GSM Baz İstasyonu” kurulmasına yönelik gündemde yer alan maddeye ilişkin de bir açıklama yapan Başkan Akgün, insan sağlığını tehdit eden baz istasyonlarına izin verilmeyeceğini söyledi.

Başkan Akgün şöyle konuştu; “Hangi binanın çatısında baz istasyonu varsa o binanın içindeki herhangi bir kişinin dahi şikayet etmesi yeterlidir. Mutlaka yıkılacaktır, kaldırılacaktır. Binaya zararı var, deprem esnasında zararı var. Bunlar 3-5 kuruş almak için konulan ama binaya çok zarar veren, sağlık açısından zarar veren tesislerdir.”

Editör: Anıl Kılıçlı