31 Mart yerel seçimlerine iki haftalık bir süre kaldı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Avcılar Belediye Başkan Adayı olarak gösterdiği Utku Caner Çaykara, Avcılar Cihangir Mahallesi’nde bulunan bir otelde proje lansman toplantısı düzenledi. Toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, CHP Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, CHP Avcılar İlçe Başkanı Ahmet Selçuk Gök, partililer, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

CHP Avcılar İlçe Başkanı Ahmet Selçuk Gök, İstanbul'un 2019'dan beri daha adil bir şekilde yönetildiğini ve Ekrem İmamoğlu'nun liderliğinde önemli başarılara imza atıldığını belirtti. Ardından, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İstanbul'daki seçimin halkçılar ile rantçılar arasında bir seçim olduğunu vurguladı. CHP Avcılar Belediye Başkan Adayı Utku Caner Çaykara ise Avcılar'ı daha yaşanabilir bir ilçe yapacaklarını, projeleri hakkında bilgi verdi ve seçimi kazanmaları halinde hayata geçirecekleri planları sıraladı.

GÖK: İSTANBUL 2019’DAN BU YANA DAHA ADİL YÖNETİLİYOR

Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan CHP Avcılar İlçe Başkanı Ahmet Selçuk Gök, “14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlayarak giriş yaptı. İstanbul 2019’dan bu yana katılımcı, demokratik, adil, halkçı bir yönetim anlayışıyla yönetiliyor. Sayın Ekrem İmamoğlu döneminde herkese hizmet olduğu gibi Avcılar’da da önemli başarılara imza atıldı. Bu vesileyle Sayın İmamoğlu’na ve 5 yıldır daha iyi bir Avcılar yaratmak için çalışan Başkanımız Turan Hançerli’ye teşekkür ediyorum.” dedi.

Gök sözlerini şöyle sonlandırdı; “Ve gençler siz, yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, büyüye büyüye, birleşe birleşe Avcılar’a sahip çıkacağız. Genç ve dinamik vizyon, güçlü yönetim anlayışıyla yola çıkıyoruz. Herkesten erken kalkıp herkesten geç yatacağım diye söz veren sayın Avcılar Belediye Başkan Adayımız Utku Caner Çaykara’ya başarılar diliyorum. Yolumuz açık olsun!”

ÇELİK: BU SEÇİM HALKÇILAR İLE RANTÇILAR ARASINDAKİ SEÇİMDİR

Lansman töreninde konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, “Tarihi bir seçimle 5 yıldır İstanbul daha adil bir şekilde yönetiliyor. Bugün yine tarihi bir seçim arifesindeyiz. Türkiye her gün daha da geriye gidiyor. 150 yıllık Anayasa geleneği hiçe sayılıyor. O yüzden yine tarihi bir seçimdeyiz. Bu seçimin iki tarafı var. Bu seçim halkçılarla rantçılar arasında bir seçimdir. Bir tarafta karnı aç halk var, diğer tarafta gözü doymayanlar, bir tarafta İstanbul diğer tarafta Kanal İstanbul var. Bu seçim iki aday arasında. 31 Mart’ta İstanbul’u kim yönetecek diye sorun kendinize. Dere yatağını imara açanlar mı yönetecek, yoksa 2019’dan bu yana 9 milyon metrekare yeşil alan kazandıran Sayın Ekrem İmamoğlu mu?” dedi.

“AVCILAR’I NAVİGASYONLA BULUR”

Murat Kurum’a eleştirilerini sürdüren Çelik, “Kim yönetmeli İstanbul’u? 650 konutu yapamayıp 650 bin konut sözü verenler mi yoksa KİPTAŞ’la sabit gelirli vatandaşı taksit ödeyerek ev sahibi yapan Sayın Ekrem İmamoğlu mu? İstanbullu bu sorunun cevabını veriyor. İstanbul’u tanımayan acemi bir adayla yarışıyoruz. Bugün Avcılar’dayız. Avcılar’ın nerede olduğunu navigasyonla bulur.

Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, Mahalle Muhtarlarıyla İlk Toplantısını Gerçekleştirdi Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, Mahalle Muhtarlarıyla İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

Ne dedi? 31 Mart’ta Gazze’deki çocuklar sevinecek dedi. İktidarın Gazze için hiçbir somut adım atmadığını biliyoruz. Her zaman yaptıkları gibi gündemi inançlar, değerler üzerinden değiştirmek peşindeler. Siyaseten rant devşirmek istiyorlar. Ama Türkiye bunu görüyor. Arkadan gemileri İsrail’e yolluyorlar. Türkiye’nin İsrail’e ticareti sadece Şubat ayında yüzde 20 arttı. Bir gram samimiyetiniz varsa hamaseti bırakın İsrail’le ticareti bırakın. Bizim bunlara teslim edecek bir İstanbul’umuz yok.

5 yıldır canla başla mücadele eden ve kentsel dönüşümde çok önemli işler yapan Turan Hançerli başkanımıza teşekkür ediyorum, önemli projelere imza atacak Utku başkanımıza da başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

ÇAYKARA: AVCILAR’I İSTANBUL’UN MARKA İLÇESİ YAPACAĞIZ

Lansmana katılan tüm davetlileri selamlayan Cumhuriyet Halk Partisi Avcılar Belediye Başkan Adayı Çaykara,  “Biz halkçıyız, biz Atatürkçüyüz, demokratız, Cumhuriyetçiyiz.” dedi.

Çaykara sözlerine şöyle devam etti; “Avcılar’da olanlar, Türkiye’de olanlardan farksız değildir. Bizi kimliklerimizle ayırmaya çalıştılar ama biz bu bayrak altında yaşayan herkesi eşit gördük. Biz kimseye nerelisin, hangi partilisin vs. gibi sorular sormadık. Ne ihtiyacın var diye sorduk. Biz sosyal belediyecilikte örnek olduk. Bizim için önemli olan gençlerimizin iş, ailelerimizin aş ihtiyacıdır. Biz Avcılar’da birlikte yaşadığımız herkesin hayatının gerçek ihtiyaçlarına cevap vermek için varız. Fırsatı eşit, hizmeti adil vereceğiz. Komşusu açken tok yatmayacağız.

Projelerimizin tek ekseni var; Biz Avcılar’ı İstanbul’un marka değeri yapacağız. Sosyal, kültürel, hayat kalitesiyle Avcılar’ı Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında keyif alınan bir yere çevireceğiz. Tüm çalışmaları tamamladık. Bu projeler ortak aklın ve bilimin ürünleridir.”

PLANLAMA, MALİYET, GÜVENCE

Avcılar’ın sorunlarını üç başlık altında özetleyen Utku Caner Çaykara, “Planlama, maliyet ve güvence başlıkları ile Avcılar’ın tüm sorunlarını çözeceğiz.

İmar planı sorunlarını kökünden çözeceğiz. Komşularımızın kazanılmış haklarını önceleyeceğiz. Bilimin öngördüğü şekilde imar artışı ve imar değer artışı sağlayacağız. Avcılar’ın geleceğini tasarlayacağız.

Maliyeti nasıl çözeceğiz? İBB Başkanımız ile dar gelirli vatandaşlara yüzde 60, emeklilerimize yüzde 65 hibe desteği vereceğiz. Sabit taksit ve faizsiz ödeme kolaylığı yapacağız. Kiracıya 12 ay boyunca, evi olana 18 ay boyunca kira desteği sunacağız. Emeklilerimize 9 bin lira kira desteği vereceğiz. Avcılar Belediyesi üzerinden taşınma ve lojistik desteği vereceğiz. KİPTAŞ’ın güvencesiyle dönüşümü sağlayacağız.

Kentsel dönüşüm sürecinin tamamında ekiplerimiz sahada olacak. Altyapı olarak da ilçemizi dönüştüreceğiz. Yurttaşlarımızın can güvenliğini şimdiden garanti altına alacağız. Çünkü bu kentlerden bizler gideceğiz, çocuklarımız, torunlarımız gelecek. Bizim en önemli görevimiz Avcılar’ı bizden sonraki kuşaklara taşımaktır. Bunun sözünü tüm Avcılar’a veriyorum.” diye konuştu.

PROJELERİNDEN ÖNE ÇIKANLARI SIRALADI

31 Mart’ta seçimi kazanması halinde hayata geçireceği projeleri sıralayan Utku Caner Çaykara şöyle konuştu;

Afet Koordinasyon Merkezi’mizi hızlıca bitireceğiz.

Avcılar Merkez Cami’yi inşa edeceğiz. 2 bin kişilik bir cami olacak. İBB cami yapıyor, Avcılar Belediyesi olarak da buna cevap vereceğiz. Tarihi dokusuyla bu caminin içinde taziye evi de olacak.

Sevgili canlar, Alevi Cemevi ve Kültür Merkezi yapacağız.

Yepyeni bir kent meydanı kazandıracağız. Avcılar bu meydanla nefes alacak. 3 mahalleyi birleştirerek Avcılar’ı bir cazibe merkezi haline getirecek. Sosyal donatılar içinde olacak. Beylikdüzü’nde örneği olan bu meydan yeni dönemde Avcılar’da olacak.

Firüzköy, Cihangir, Reşitpaşa’da kentsel dönüşüm projelerimizi ulaşım odaklı yapacağız. Firüzköy’deki eskimiş yapı stoğunu düzenleyeceğiz. Cihangir metro istasyonunun yakın çevresini yeniden planlayacağız. Gümüşpala mahallesinde deprem riski yüksek olan dönüşüm projemizi yapacağız. Kentsel dönüşüm planlama ofislerimizle bunları yapacağız. Kentsel tasarım ofisi de kuracağız. Bu ofis bir standart getirecek. Hem dönüştürüp hem mimari değerler katacağız. Kentin hem görünümünü hem de yaşam kalitesini değiştirecek, Avcılar’ı daha cazibeli hale getireceğiz.

Sefaköy-Beylikdüzü metro ve Mahmutbey Esenyurt metro hattı Avcılar’dan geçiyor. İlkinin güzergahına iş hanları, iş merkezleri ve fuar alanları var ve fabrikaları var. Bu hat iş imkanlarının gelişmesini sağlayacak. Üniversiteli kardeşlerimizin hayatını da kolaylaştıracak. Mahmutbey Esenyurt hattı ise 3,5 milyon vatandaşın hayatını kolaylaştıracak.

Avcılar’ın kanayan yaralarından birisi de trafik. Prestij caddelerimizle birlikte Kirazlı-Atatürk-Balıkyolu-Kuruçeşme’de yapacağımız projeleri halkımızın hizmetine sunacağız. Hem trafik azalacak, hem bölge güzelleşecek hem de vatandaşlarımız daha rahat bir ortamda yaşayacak. Engelli asansörlerin olduğu üstgeçitler yapacağız. En önemlisi de otopark projelerimiz. Yeni yapılacak zemin otoparklarımızla otopark sorununu çözeceğiz.

Kapalı pazaryerleri yapacağız. Bu pazaryerleri otoparklı ve vatandaşların 7/24 kullanabilecekleri yaşam alanları olacak. Pazaryerlerimizde mobil kreşlerimiz olacak.

Yaşam vadisi yapacağız. 3 kilometrelik bir dereyi ıslah edeceğiz. Çevresi yeşil alan, yürüyüş, parkur, oyun alanı olacak.

Cihangir Yaşam Vadisi projemiz de var. Haramidere’nin yan kolunda dere ve çevresinde 59 bin metrekarelik yeşil alan ve oyun parklarının olacağı bir yer olacak. Bu yaşam vadileriyle çocuklarımız, aileleriyle eşsiz zamanlar yaşayacaklar.

Parklarımız ve yaşam vadilerimiz 7/24 güvenlik kameralarıyla incelenecek ve en güvenli yerler haline getirilecek.

Sokak hayvanları rehabilitasyon merkezi projemiz de var. Sokaktaki hayvan dostlarımızı korumaya alacağız.

Acil müdahale ekipleri yaratacağız. Temizlik ve yol bakımı konusunda bunlar çok hızlı aksiyon alacaklar.

Tıpkı Ekrem İmamoğlu başkanımız gibi herkesin ihtiyacına koşan bir belediye başkanı olarak tüm Avcılar’a hizmet edeceğimin sözünü veriyorum.”

Son olarak kalan iki haftada daha çok çalışmaları gerektiğini vurgulayan Çaykara, “Yorulma, vazgeçme, isteksizlik lüksümüz yok. Bizler bu vatanın evlatlarıyız. Bizler bu cennet vatanı bizlere armağan eden Cumhuriyetin ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin evlatlarıyız. Avcılar’ın geçmişi, bugünü ve geleceğiyiz. Kalan 15 günde daha fazla çalışarak önde girdiğimiz seçimi çok daha önde tamamlayarak Avcılar’ı yeniden kazanmalıyız. Sevgiyi, saygıyı Avcılar’ın tüm sokaklarına, meydanlarına yayacağız. Hepinize teşekkürler, ayağımıza taş değmesin. Avcılar’da kazanacağız, İstanbul’da kazanacağız.” dedi. Sümeyra Duğan

Editör: Anıl Kılıçlı