Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Malatyalılar ile buluştu. İstanbul'un Avrupa Yakası'nda faaliyet gösteren Malatyalılar Dernekleri Federasyonu Başkanı Yusuf Usul’un organize ettiği iftar programına Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi katıldı. Toplantının ana gündem maddesi dayanışmanın güçlendirilmesi oldu.

USUL: MALATYALILAR İÇİN FESTİVALLER PLANLIYORUZ

İftar programında konuşan İstanbul Avrupa Yakası Malatyalılar Dernekleri Federasyonu Başkanı Yusuf Usul, “Belediye başkanlarım, belediye başkanı yardımcılarım, muhtarlarımız, hanımefendiler, beyefendiler hepiniz hoş geldiniz. Küçükçekmece belediye başkanım başta olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Genel seçime giderken tabi ki buralardayız. Biz sivil toplum kuruluşları olarak tabii ki çalışmalarımıza devam edeceğiz. Çıktığımız bu yolda başarılar diliyorum.  Malatyalılar için gerçekleştirmek istediğimiz birkaç festival vardı bunların gerçeklemesi için çabalayacağız. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” dedi.

ÇEBİ: DOĞRU YÖNETİCİLER SEÇİLMELİ

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, konuşmasında özellikle yaklaşan yerel seçimlere odaklandı. Çebi, yerel yönetimin önemine vurgu yaparak, katılımcılara seçimlerin kritik bir dönemeç olduğunu hatırlattı. İhtiyaçlarına uygun çözümler üretmek ve şehrin daha da gelişmesini sağlamak için doğru yöneticilerin seçilmesi gerektiğini belirtti.

“DEMOKRATİK BİR DEVLETE ÇOK İHTİYACIMIZ VAR”

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Hanımefendiler, beyefendiler, çok değerli hemşerilerim iyi ki geldiniz şerefler verdiniz. Bu salonu doldurmanız benim açımdan çok kıymetli. Toplumsal dayanışmanız ve buna dikkat ettiğiniz için tebrik ediyorum ve kutluyorum. Ramazan ayı ibadetlerin, yapılan iyiliklerin, dayanışmaların, yoksulu doyurmanın, aynı ekmeği paylaşmanın sevabının en yüksek olduğu ayı beraber icra ediyoruz. Bu güzel topraklar üzerinde beraber yaşayabilmeyi birlikte gülüp ağlamayı nasip olsun. Ortak değerlerimize, bizi biz yapan değerlerimize sahip çıkmaya davet ediyorum. Hiç bir zaman ertelemeden sahip çıkmalıyız. Bu hafta sonu yerel seçimi yapacağız. En az genel seçimler kadar önemli olduğunu unutmayalım. Bir önemli konu da sivil toplum kuruluşları. Eğer derneklerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız olmasa bir araya gelmemiz çok zor olurdu. Örgütlü bir toplum demokratik bir devleti oluşturur. Devletin demokratik olmasına hava, su kadar ihtiyacımız var. Bizi yönetenler kendi keyiflerine göre değil hiç istemeseler de toplumun ihtiyacına göre yönetmek zorunda kalırlar. Hak hukuk adaletin korunmasını daha kolay sağlayabiliriz. Yenikapı'da ya da Maltepe'de yapılan etkinliklerde görüyoruz ki uzun süre sonra bir araya geliniyor, beraber nasıl yaşanır bunu gösteriyorlar. Sözlerimi bitirirken bir dileğimi sizinler paylaşmak istiyorum. Dikkat edilmesi gereken bir kaç şey var; mazlumdan yana, haklıdan yana, düşük gelirliden yana olmayı bilen, 58 yıldır burada olan, aynı sokakta oturan, bunu sadece iş olarak görmeyip işini gönülden yapan, bir kalabalığa girdiği zaman en az üç beş kişiyi ismen tanıyan ve yerel olan biri olmalı diye düşünüyorum. Sokaklarda dolaştık, insanların dertlerini anlamaya, çözmeye çalıştık. Dediğim gibi bu seçim çok önemli. Haktan, hukuktan yana olan,  halkın parasını kendi parasından kıymetli görüp havaya uçurmayan, güzel bir bütçe oluşturarak vatandaşa hizmet eden insanların seçilmesini temenni ediyorum. Bu toplum en iyisini hak ediyor. Sizlere hiç yalan konuşmadım. Bana destek verenlerin hiç birini mahcup etmedim. Çalmadım çaldırmadım! Her zaman işçinin hak ettiği değeri verdik. Değerli kardeşlerim siyasetin malzemesi ne yazık ki yalan olmuş. Oyunu istediği kişiye yalan söyleyenden belediye başkanı da olmaz başka yönetici de olmaz. Asla numaracı değilim, olmayacağım. 'Çalıyor ama çalışıyor' demeyin çalana oy vermeyin. Bana güvenmeye devam etmenizi temenni ediyorum.” KENT YAŞAM HABER MERKEZİ

Kartal Belediyesi Kreşli Minikler için Eğlenceli Çocuk Kütüphanesi Etkinliği Düzenledi! Kartal Belediyesi Kreşli Minikler için Eğlenceli Çocuk Kütüphanesi Etkinliği Düzenledi!

Editör: Anıl Kılıçlı