Milli Görüş belediyeciliğine vurgu yapan projelerin tanıtım toplantısına SP İstanbul Milletvekili Bülent Kaya, İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, İlçe Başkanı Abdulbaki Polat, çeşitli siyasi partilerin ilçe temsilcileri, muhtarlar, STK temsilcileri ve çok sayıda partili yoğun katılım gösterdi.

Çekmeköy Hamidiye Kültür Merkezi'nde düzenlenen lansman programında konuşan Saadet Partisi Çekmeköy İlçe Başkanı Abdulbaki Polat, adaylarını tespit sürecinde yapılan araştırma, değerlendirme ve saha çalışmaları sonucunda belirlediklerini ifade etti. Polat, "Sosyal medyada 'bekleyin, beklediğinize değecek' demiştik. Elhamdülillah, 300 bin Çekmeköylü hemşerimizi yanıltmadık. Çekmeköy’ümüze yakışan en genç, en dinamik ve en tecrübeli adayımızı belirleyerek etrafına işin ehli arkadaşlarımızla beraber doldurduk ve o günden beri sahada çalışmalarımızı en verimli şekilde yürütüyoruz” dedi.

“94 RUHUYLA”

Polat, "Ev sohbeti taleplerini genelde akşam 19:00’dan sonrasına alıyoruz. Muhtarlarımızın birçoğunu ziyaret ettik. İlçemizde olan bütün cenaze ve taziyelere katılım sağladık. Etkili fert, kanaat önderleri ve STK ziyaretlerimiz devam etmekte. İnşallah kalan 26 günlük süreyi de en verimli şekilde kullanarak, ‘başka bir Çekmeköy mümkün’ sloganımızla, el ele, gönül gönüle çalınmadık kapı sıkılmadık el bırakmayacağımız şekilde 94 ruhunu palyaçolarla değil gerçek Saadet Partisi ile getireceğiz” şeklinde konuştu.

AKPINAR: ÇEKMEKÖY’DE YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Akpınar, “Çekmeköy için yapacak çok işimiz var” diyerek projelerini şu şekilde açıkladı: Okul sınıflarında öğrenci sayısını 45 öğrenciden 30 öğrenciye düşüreceklerini ve yeni okul binaları inşa edeceklerini ifade etti. Ayrıca, binaların ön bahçelerine ve her mahalleye kapalı otoparklar yapacaklarını, kaldırımları engellilere uygun hale getirip kaldırım işgallerine son vereceklerini belirtti. Çekmeköy merkez mahallesinde bulunan 0/14 parsele Eğitim Vadisi yapacaklarını ve içinde Fen Lisesi, Nitelikli ve Mesleki Anadolu Lisesi, Bilişim ve Siber Güvenlik alanında nitelikli liseler inşa edeceklerini ifade etti.

Sosyal medyayı salladı; Türkiye güzeli Buse İskenderoğlu'ndan çıplak poz Sosyal medyayı salladı; Türkiye güzeli Buse İskenderoğlu'ndan çıplak poz

Akpınar, belediye personeline yeniden belediye binalarında yemek servisi sağlayacaklarını, ev hanımlarının ürettiği el emeği ürünleri satabileceği çarşılar kuracaklarını ve ev ekonomisine katkı sağlamak amacıyla üretim atölyeleri oluşturacaklarını dile getirdi. Ayrıca, bodrum katları otopark olarak kullanacaklarını, bodrum kat yerine 1 kat yukarı imar vereceklerini ve sosyal tesisleri halka uygun fiyatlarla sunacaklarını belirtti. Okullarda kantinde satılan ürünleri sağlık açısından denetleyeceklerini ve öğrencileri zararlı yiyecek ve içeceklerden koruyacaklarını vurguladı.

“YÖRESEL ÜRÜN PAZARI KURULACAK”

Belediyede çalışan personelin çocukları için kreş açacaklarını, her mahalleye geri dönüşüm atık merkezleri kuracaklarını ve getirilen geri dönüşüm atıkları karşılığında Çekmeköy kartlarına para yükleyeceklerini ifade etti. Ayrıca, belediyede makam odalarını açık tutacaklarını, kişiye ve parsele özel ranta yönelik plan değişiklikleri yapmayacaklarını belirtti. İlçenin köylerinden gelen ürünlerle organik ve yöresel ürünlerin pazarını kuracaklarını dile getirdi.

Hayvanların doğal yaşam alanları olan ormanlara barınaklar yapacaklarını belirten Akpınar, bu süreci sivil toplum kuruluşlarıyla yöneteceklerini ifade etti. Sokaklar, caddeler, parklar ve şehirlerin daha güvenli hale gelmesi için çalışacaklarını vurgulayan Akpınar, halkın istifadesine sunacakları tam tefrişatlı mesire alanları yapacaklarını belirtti. Ayrıca, bina altlarındaki tamirci esnafının rahat çalışması ve sokak sakinlerinin kirlilikten ve gürültüden kurtulması için Çekmeköy Sanayi Sitesi'ni kuracaklarını ve kurban kesim alanlarını daha hijyenik bir ortamda yapacaklarını söyledi.

“MADENLER-TAŞDELEN-ALEMDAR TRAMVAYI GELİYOR”

Tekno Parkları geliştirerek ülkeye marka değeri yüksek projeler getireceklerini belirten Akpınar, Madenler-Taşdelen-Alemdağ Tramvay Hattı projesini hayata geçireceklerini ifade etti. Taşdelen'de kapalı spor salonu ve kapalı pazar yeri yapacaklarını belirten Akpınar, mini şehir otogarı inşa edeceklerini ve 3. köprü güzergahında cep otogar ve servis hizmeti sağlayacaklarını dile getirdi. Okul bahçelerinde çocukların tarihi ve kültürel değerleri tanımasını sağlayacak oyun alanları inşa edeceklerini ve denetleme mekanizmalarını geliştirerek sağlıksız, son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin satılmasına izin vermeyeceklerini belirtti.

Editör: Anıl Kılıçlı