29 Ekim Cumhuriyet Bayramı bu yıl tüm yurtta 100. Yıl olması nedeniyle daha ihtişamlı gösterilerle kutlandı. CHP Başakşehir İlçe Başkanlığı da yüz yıllık çınar Cumhuriyete yakışır bir kutlamaya imza attı. Kutlamalara CHP Başakşehir İlçe Başkanı Beyzade Kayabaşı, CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat ve binlerce vatandaş katıldı.

KAYABAŞI: CUMHURİYET SÜTÇÜ İMAMLARIN, HASAN TAHSİNLERİN SESİDİR

Selamlama konuşması yapan CHP Başakşehir İlçe Başkanı Beyzade Kayabaşı şunları söyledi;

“Bugün Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamanın gururunu yaşıyoruz. En büyük mirastır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ve bize emanet ettiği Cumhuriyeti korumak ve ileriye taşımak sorumluluğumuzdur.

Cumhuriyet, demokrasi ve insan haklarının teminatıdır. Türk milletinin karakterine en uygun yönetim biçimi Cumhuriyettir.

Cumhuriyet Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının teminatıdır. Cumhuriyet aydınlanmanın adıdır. 100 yıllık miras, geleceğin teminatıdır. Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesi, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin sesidir. Cumhuriyet laikliktir. Cumhuriyet yurtta barış, dünyada barıştır. Cumhuriyet devrimlerdir. Cumhuriyet bizleriz, Cumhuriyet sizlersiniz. Bize bu Cumhuriyeti miras bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını şükran ve minnetle anıyorum. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”

Adnan Oktar'ın işlediği 'Yaratılış Teorisi' yeni Milli Eğitim müfredatında Adnan Oktar'ın işlediği 'Yaratılış Teorisi' yeni Milli Eğitim müfredatında

KARABAT: BUGÜN ATATÜRK’SÜZ CUMHURİYET KUTLAYANLAR VAR

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat da kısa bir konuşma yaparak, “Cumhuriyetimizin 100. Yılı hepimize kutlu olsun. Bugün Cumhuriyet dediğimizde akla en fazla kadın ve erkeğin eşitliği geliyor. Cumhuriyet denince akla kadına seçme ve seçilme hakkı veren Atatürk geliyor. Cumhuriyet denince akla egemenliğin saltanattan alınması ve kayıtsız şartsız millete verilmesi geliyor. Cumhuriyet denince akla din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması ile hilafetin kaldırılması geliyor. Cumhuriyet denince akla tam bağımsız Türkiye ve ekonomik bağımsızlık geliyor.

Bugün Cumhuriyeti kutlayanlar Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak istemiyor. Ben de diyorum ki yaşa Mustafa Kemal Paşa, yaşa Cumhuriyet.” ifadelerini kullandı.

Editör: Anıl Kılıçlı