İstanbul'da Bisiklet Tutkunları İçin Heyecan Dolu Final: Türkiye Bisiklet Turu İstanbul'da Bisiklet Tutkunları İçin Heyecan Dolu Final: Türkiye Bisiklet Turu

31 Mart yerel seçimlerine iki gün kala Tekirdağ Kapaklı Belediye Başkan Adayı İrfan Mandalı hakkında ciddi iddialar öne sürüldü.

İŞ İNSANI BAYRAM ŞEN’DEN ÖNEMLİ İDDİALAR

İstanbul, Sakarya ve Sinop’ta çeşitli alanlarda ticaret yaptığını belirten iş insanı Bayram Şen yaptığı açıklamada 2014 yılında ihaleye girerek Kapaklı Belediyesi park yapım ihalesini aldığını sonrasında ise başına gelmeyenin kalmadığını söyledi.

Şen, Kapaklı CHP’li eski belediye başkanı ve halen aynı ilçeden yeniden aday gösterilen İrfan Mandalı’yı suçlayarak rüşvet, tehdit ve evrakta sahtecilik yapılarak iflas ettirildiğini iddia etti.

Şen gizli kamera görüntüleri ve diğer somut delillerle Tekirdağ Adliyesi’ne yaptığı şikayetin ise hiç işleme konulmadığını soruşturma dosyasında da adliyede kaybettirildiğini öne sürdü.

İHALE, RÜŞVET, TEHDİT, RESMİ EVRAKTA SAHTECİLİK…

İş insanı Bayram Şen Kapaklı’da yaşadıklarını şöyle anlattı:

”2014 yılında ihaleye girerek. Kapaklı Belediyesi park yapım ihalesini aldım. Fakat ihaleyi aldıktan sonra Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ihaleyi bırakmamı, başkasının ihaleyi alacağını, bana bu işi yaptırmayacağını söyledi. Ben de işi bırakmayacağımı, işi yapmak istediğimi bu nedenle ihaleye girdiğimi söyledim. Daha sonra tekrar görüştük, ”işi yapmak istiyor musun?” dedi. ”Kesinlikle yapacağım.”dedim. Bunun üzerine benden işin çok karlı olduğunu, düşük kırımlı aldığımı, bu nedenle yüzde 20 komisyon istediğini söyledi. Ben de veremeyeceğimi söyledim. Bunun ardından işi teslim etmeyeceğini, işle ilgili sorun çıkartacağını, projeyi bitiremeyeceğini söyledi. Ben de bu nedenle, ”iş madem böyle yüzde 10 verebileceğimi söyledim. Bu şekilde işi bana teslim ettiler. Şu an da soyismini hatırlayamadığım, o dönemki fen işleri müdürü Abdullah bey, olayların içinde başkanla anlaşma sağlandıktan sonra yeri bize teslim etti. Bundan sonra süreç başladı. Hak ediş günleri geldiğinde, başkan önce kendi hanesine düşen komisyonlarını banka üzerinden bizim hesabımıza gönderdi. O parayı kendisine teslim etmeden bizim paramızı asla yatırmadı. Sanırım üç ya da dört defa hak ediş yaptık. Her hak edişte de süreç aynı oldu. 100 bin liralık hak ediş olmuş ise yüzde 10’u, 10 bin TL çnce 10 bin TL’sini gönderdi. Kendisine bu para elden gittikten sonra, diğer parayı göndertti. Tüm hak edişlerimize bankadan yatan bakabilirsiniz hep yüzde 10 önden gelmiştir. Yüzde 90’ı sonradan yatmıştır.” dedi.

“HAK EDİŞLERİMİ VERMEYEREK İFLAS ETTİRDİ"

İş insanı Bayram Şen, CHP Kapaklı Belediye eski başkanı ve yeni adayı İrfan Mandalı hakkında yaptığı inanılmaz iddialarını ise şöyle sürdürdü:

“İnşaat süreci devam ederken İrfan Mandalı’yla bazı konularda çelişkiye düştük. Bizden sürekli para istemesi ve seçim yaklaştığı için seçimde kullanmak için bizden malzemeler istemesi bizi sıkıntıya soktu. Daha fazla para veremeyeceğimi zaten işimin karını kendisiyle paylaştığımı, bizden yüzde 10 alması gerekirken, sürekli bizi sıkıştıra sıkıştıra bu komisyonların yüzde 15’i geçtiğini kendisine ilettim. Kendisi de bana sesimin çok çıktığını bu şekilde devam edersem işi fes etmekle tehdit etti. Bize bir dönem belediyede para olmayacağını, işi yavaşlatmamız gerektiğini söyledi. Mevsim normalleri ve başkanın işi yavaşlatmasından dolayı, bir dönem yavaşladı ve bu süreç zamanın geçmesine neden oldu.

Ama konu tamamen bizim dışımızda gelişen bir konu. Bize belediyede para olmayacağını söyleyerek işimizi yavaşlattılar. Akabinde de, ”Sizin süreniz doldu. Süre dolduğunda dolayı İrfan Mandalı’nın ihtiyaçlarına cevap vermememden ötürü işi fes ettiler. Ve yapmış olduğum İmalatları kabul etmediler, ben de bunun üzerine bilirkişi raporu istedim. Şantiye bilirkişi raporu çıkarttım. Bizden kabul etmedikleri imalatları, sanki başka birine yaptırmış gibi, İrfan Mandalı ve Fen İşleri Müdürü Abdullah bey, tekrardan dosya açıp başka bir firma yapmış gibi, bizim yaptığımız İmalatları belediyeye fatura ettiler. Haksız kazanç elde ettiler. Bu arifede de çeklerin yazılması, çalışanlarımın beni sıkıştırması, bir sürü insanın mağdur etmemden dolayı sorunlar yaşadım. Bu sorunları aşamadım, neticede iflas ettim.” Kaynak: SuperHaber 

Editör: Anıl Kılıçlı