Demokratik bir havada tartışmasız geçen kongrede, 14 Mayıs genel seçimlerinde CHP İstanbul Milletvekili Adaylığı nedeniyle görevi bırakan CHP Küçükçekmece eski İlçe Başkanı Turgay Özcan ile yeni dönem başkanlık için adaylığını koyan Galip Özcan yarıştı.

27. Dönem CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan'ın başkanlık ettiği ve İhsan Alpaslan ile Kadir Ertan'dan oluşan Divan Kurulu'nun yönettiği CHP Küçükçekmece İlçe Başkanlığı kongresine katılım yoğun olurken, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi ile CHP İstanbul Milletvekilleri Özgür Karabat ile Taşkın Özer’le birlikte genel seçimlerde CHP ile birlikte ittifak yapan diğer siyasi partilerin Küçükçekmece ilçe başkanları ve temsilcileri de kongreye katılım gösterdi.

Paylaşılan faaliyet raporlarının ardından konuşan başkan adayları düzeyli bir şekilde birbirlerine eleştiriler yönelttiler. Ardından oy kullanmaya geçilen kongrede son olarak sandıklar açılıp oylar sayıldı ve sonuç olarak Turgay Özcan 204 oyla güven tazeleyip yeniden başkan seçilirken, Galip Özcan 198 oy aldı.

TURGAY ÖZCAN: HİÇBİR ZAMAN BİRBİRİMİZE RAKİP OLMADIK

Kongrede ipi göğüsleyip yeniden CHP Küçükçekmece İlçe Başkanı olan Turgay Özcan, “Kongreler yenilenme alanlarımızdır. Biz hiçbir zaman birbirimizin rakibi olmadık. Bizim tek bir rakibimiz var o da Recep Tayyip Erdoğan’dır. Onu ve yanındakileri bu ülkeden söküp atana kadar mücadelemiz sürecek.

Sözlerle, hamasetle değil, alanlarda tüm siyasi partilerle ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte dayanışma içinde yürüteceğiz. Yeniden yapılanmayı tamamlayıp büyük bir iddia ortaya koyacağız ve önce 2024 yerel seçimleri ardından tüm siyasetin bildiği gibi 2028’i bu iktidar göremeyecek, yapılacak ilk seçimde partimizi ve demokrasi bloğunu Türkiye’nin iktidarına getireceğiz. Bunun için mücadeleye hep birlikte devam edeceğiz. Galip Başkanımı destekleyen arkadaşlarımın hepsine teşekkür ediyorum. İyi ki varlar. İyi ki bu partideler. Bana destek veren arkadaşlarıma da tek tek teşekkür ediyorum. Biz hepimiz birlikte güçlüyüz, birlikte büyüğüz ve birlikte daha büyük başarıları elde edeceğiz. Dahası var dedim dahası Küçükçekmece’den başlıyor el ele iktidara!” diye konuştu.

ÇEBİ: KAZANAN CHP OLMUŞTUR

Kongrenin sonunda kısa bir açıklama yapan Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, “Bu salonda olan burada kalacak. Bizim hedefimiz yarın itibariyle kazanılmış kaleleri korumak, yeni ilçeler ve büyükşehirler kazanmaktır. Kongrenin kaybedeni yok, kazanan CHP olmuştur.” dedi. Fazıl Anıl Kılıçlı/KENT YAŞAM

Avcılar'ın Genç Başkanı Utku Caner Çaykara, Yeşilkent Mahallesinde Hizmetleri Yerinde İzledi Avcılar'ın Genç Başkanı Utku Caner Çaykara, Yeşilkent Mahallesinde Hizmetleri Yerinde İzledi

CHP Küçükçekmece İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu;

Editör: Anıl Kılıçlı