Yerel basın mensuplarıyla bir araya gelen yerel CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Kubat, programa katılan  basın mensuplarına teşekkür etti. Kahvaltılı toplantının ardından basın mensuplarına gündem ile ilgili açıklamalarda bulunan Kubat, 31 Mart 2024’te gerçekleşecek seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nin en yüksek oyu Sarıyer’den alacağını ifade etti. 

‘İSTANBUL’DA BELEDİYE SAYIMIZI 14’TEN 20’YE ÇIKARMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ’
CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Kubat, konuşmasında şunları söyledi; “Cumhuriyet Halk Partisi olarak önümüzdeki yerel seçimlerde çok farklı bir stratejiyle Sarıyer’deki oy oranlarımızı daha da yukarılara çıkartmayı düşünüyor ve aradaki farkı daha da açmayı düşünüyoruz. İstanbul’da 14 tane ilçe belediyemizi en az 20’ye çıkartmayı düşünüyoruz. Bunun için bizim de Sarıyer’de düşündüğüm farklı bir strateji var. İlçemizde bir Koordinasyon Merkezi kurarak seçim startını oradan vereceğiz. Tüm mahallelere, tüm sokaklara hakim olmayı ve çalışmaları bu şekilde yürütmeyi düşünüyoruz.”

“ÜLKEMİZ İÇİNE DÜŞTÜĞÜ DURUMDAN ÇIKARACAK TEK PARTİ CHP’DİR”
31 Mart yapılacak yerel seçimlerin önemine dikkat çeken Kubat, “Bu da partimize olan teveccühü ve halkın partimiz için ne kadar ümit bağladığını görüyoruz. Hala ülkemizi kurtaracak olan tek partinin bizim partimiz olduğunu gösteriyor. Sarıyer’de 15 isim de belediye başkan aday adayımız var. Hep soruyorlar nasıl olacak yöntem? Öncelikle şunu söyleyelim meclis üyeliği aday adaylığında düşünülen örgütün önüne sandık koyup il başkanlığının denetiminde bir ön seçim yapmak. Yine ortalama rakamlarla konuşayım bu kesin değil örneğin 20 meclis üyesinin en az 4’ü genç, 7’si de kadın olacak. 'Genel Başkanımız son kurultayda kadınları ve gençleri sürece daha çok katacağız' dedi.  Dolayısıyla yine bir “fermuar” sistemiyle ortalama 20 meclis üyesinin en az dördünün genç yedisinin de kadın olması düşünülmektedir. Bu söylediklerim kesin değil ama genel merkezimizce öngörülmektedir.”

İBB'nin 'yalıtım yapılacak' dediği otopark halen açılmadı İBB'nin 'yalıtım yapılacak' dediği otopark halen açılmadı

“İLK DEFA OY KULLANACAK GENÇLERİMİZ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”
Sarıyer’de bu seçimde ilk defa oy kullanacak gençlerimiz var diyen Kubat, “Gençlik kollarımızla ve kadın kollarımızla en kısa zamanda seçim koordinasyon merkezimizi oluşturarak sahaya ineceğiz. Gençlerimiz bizim için önemli onları partimize katıyoruz” diye konuştu.

‘ZAFER PARTİSİ İLÇE BAŞKANI VE YÖNETİMİ CHP’YE KATILDI’
Kubat konuşmasının sonunda, sürpriz bir açıklama da yaparak “Zafer Partisi’nden Sarıyer İlçe Başkanı Emir Selman ve ilçe yönetimi partimize katılarak bu seçimlerde bizimle birlikte hareket etme kararı aldılar. Bununla ilgili de yarın akşam 19:00’da ilçemizde rozet takma törenimiz var. Sarıyer’de oy oranımızı ne kadar daha yukarılara taşıyacağımız bir göstergesi olsun bir öngörüsü olsun sizlere de buradan bunun müjdesini veriyorum” dedi.
Program Başkan Kubat’ın konuşmasının ardından günün anısına toplu fotoğraf çekimiyle son buldu. FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM 
 

Editör: Anıl Kılıçlı