21 Temmuz'da yapılan CHP Belediye Başkanları toplantısında iddiaya göre İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu deyim yerindeyse 'birbirine girdi'.

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer, bir köşe yazısı kaleme alarak toplantıda yaşanan İmamoğlu ve Kerimoğlu kavgasını yazdı.

Beyoğlu İstiklal Sanat Galerisi'nde Sergi Var! Beyoğlu İstiklal Sanat Galerisi'nde Sergi Var!

Yazının ilgili bölümü şöyle;

İMAMOĞLU: SİZ VARSANIZ BEN YOKUM

"İmamoğlu öncelikle salona doğru değil Ahmet Akın ve Kılıçdaroğlu’na dönerek konuştu. Elindeki kara kaplı defterden bazı alıntılar yaptı:

'Sizi defalarca aradım, Zoom toplantısı gizli değil, bunun gibi 250-300 toplantı yaptım. Zoom toplantısı gizli değil ancak sızdıran kimse hesabını soracağım. Hiç kimse vazgeçilmez değil. Atatürk ve İnönü gitti, siz de gereğini yapmalısınız. Seçim sürecinde çok çalıştım. En büyük bütçe benim. En büyük nüfus bende. Güzelleme yapma zamanı değil. Parti yönetimi yetersiz. Sokakta size tepki büyük. Seçim zor, ben de kaybeden belediye başkanı olmak istemiyorum. Siz varsanız, ben yokum.'

KERİMOĞLU: İBB İÇİN ADAYIM

Daha sonra Bülent Kerimoğlu, kürsüye çıktı:

'Değişim tartışması açanlar sadece ‘Koltuğu boşaltın, ben oturacağım’ diyor. Ortada bir ideoloji yok. Genel Başkanlığı istemek herkesin hakkıdır, ancak en çok da düz üyenin hakkıdır. Bayrak asan, oy çuvallarının üzerinde yatanların daha çok hakkıdır. Partinin etinden, sütünden, makamından şöhret bulanların hakkı değildir. Sayın Genel Başkan perşembenin gelişi çarşambadan bellidir, sizin cumhurbaşkanlığını kazanacağınıza inanmayan, kazanacak aday tartışması yapanlara gereğinden fazla taviz verdiniz. İmamoğlu’nun dediği gibi kimse vazgeçilmez değildir. İstanbul, İmamoğlu’ndan ibaret değildir, İstanbul sahipsiz değildir. Ben hiç önseçime girmedim, önseçim olursa İBB adayıyım. Parti üzerinde belediye başkanlarını vesayati var. Bu kabul edilemez, sürdürülemez. Liyakat önemlidir ancak sadakatın olmadığı yerde tek başına liyakatın sonu ihanettir.'

İMAMOĞLU DAVA AÇACAK

İmamoğlu, Kerimoğlu’na söz verilmesine tepki gösterdi ve 'Kerimoğlu bana iftira attı, yalan söyledi. Bakırköy’de sokağa çıkamayanlara kürsüyü kullandırdınız' dedi. Kerimoğlu da ayağa kalkarak, 'Nerede ve ne zaman istersen oraya gelirim' diye çıkıştı. İmamoğlu, CHP Genel Merkezi’nden toplantının dökümünü istedi ve dava açacağını söyledi." 

Editör: Anıl Kılıçlı